Μια νέα εκδοχή για τον θάνατο του Ολυμπιονίκη και επιχειρηματία Γιώργου Ποζίδη δίνουν ορισμένες μαρτυρίες ανθρώπων, που ζουν στην περιοχή της Επανομής, μιλώντας για πτώση από καρέκλα και χτύπημα στο πίσω μέρος του κεφαλιού και όχι για καρδιακή ανακοπή.

Οι αρχικές πληροφορίες ανέφεραν ότι ο Ποζίδης βρισκόταν με παρέα σε ταβέρνα στην Επανομή, όταν αισθάνθηκε ξαφνικά αδιαθεσία. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ κλήθηκε στο σημείο προκειμένου να παράσχει τις πρώτες βοήθειες. Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες, ο άτυχος Ολυμπιονίκης, που διακομίστηκε με το ασθενοφόρο στο νοσοκομείο “Γ. Παπανικολάου”, είχε εκπνεύσει πριν φθάσουν στο σημείο οι διασώστες.

Ωστόσο άλλες μαρτυρίες, που δόθηκαν με κάθε επιφύλαξη, ανέφεραν ότι ο Ποζίδης δεν είχε πάει ακόμα στην ταβέρνα, όπου πράγματι τον περίμεναν, αλλά είχε περάσει από φιλικό του εξοχικό σπίτι στην Επανομή για επίσκεψη. Εκεί, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες μαρτυρίες, ανέβηκε σε μια καρέκλα για να πιάσει ένα σύκο από δέντρο της αυλής, αλλά γλίστρησε, έπεσε και χτύπησε στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Οι φίλοι του σε ταβέρνα της περιοχής, στους οποίους είχε τηλεφωνήσει νωρίτερα, τον περίμεναν, αλλά αργότερα έμαθαν κατάπληκτοι την τραγική εξέλιξη.

Στην Αγία Σοφία η νεκρώσιμος ακολουθία

Από τις 9 το βράδυ της Παρασκευής 2 Αυγούστου 2019, θα εκτεθεί σε προσκύνημα η σορός του Πόντιου Ολυμπιονίκη, του Γίγαντα της Ελληνορωμαϊκής πάλης, Γιώργου Ποζίδη, στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας στη Θεσσαλονίκη.

Η νεκρώσιμος ακολουθία, όπως έγινε γνωστό, θα ψαλεί, στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου 3 Αυγούστου

Ανακοινώσεις και συλλυπητήρια

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών, για τον αιφνίδιο θάνατο του Γιώργου Ποζίδη. ο Ολυμπιονίκης της ελληνορωμαϊκής πάλης και πρώην πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης,έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 63 ετών, από ανακοπή καρδιάς.
Η ανακοίνωση:

«Δυστυχώς η φετινή 1η Αυγούστου έμελλε να γεμίσει θλίψη το Ολυμπιακό Κίνημα. Ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών εκφράζει την βαθιά του οδύνη για τον αιφνίδιο θάνατο του Ολυμπιονίκη της Πάλης Γιώργου Ποζίδη (6ος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες) σε ηλικία 63 ετών. Ο αγαπητός μας συνάδελφος είχε παραστεί και ως προπονητής της Εθνικής Ομάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1988, του 1992 και του 1996, ενώ διατέλεσε και Πρόεδρος στην Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Πάλης από το 2003 έως το 2004. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει…».

ΑΣ ΠΑΟΚ: «Εφυγε πρόωρα ο Γιώργος Ποζίδης»

Συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον αιφνίδιο θάνατο (1/8), από ανακοπή καρδιάς, σε ηλικία 63 ετών, του  Ολυμπιονίκη της ελληνορωμαϊκής πάλης και πρώην προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης, Γιώργου Ποζίδη, εξέδωσε σήμερα ο ΑΣ ΠΑΟΚ.  Στο σχετικό, λιτό κείμενο, αναφέρεται: «Ο ΠΑΟΚ εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του Ολυμπιονίκη παλαιστή, Γιώργου Ποζίδη, ο οποίος τόσο πρόωρα έφυγε από την ζωή. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει…».