Με παρέλαση πλήθους ανθρώπων, ανάμεσα στους οποίους πολλοί καλλιτέχνες, συγγραφείς και πολιτικοί ολοκληρώθηκαν το Σάββατο οι κεντρικές εκδηλώσεις του Athens Pride 2022 με σύνθημα την φράση «Ανευ ορίων».

Είναι ένα μήνυμα για τη διεκδίκηση πραγματικής ισότητας για τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας – χωρίς αστερίσκους, χωρίς «ναι μεν αλλά».

Το κέντρο της Αθήνας γέμισε με χιλιάδες κόσμο και ανάμεσα σε εκείνους που έδωσαν το «παρών» ήταν ο γνωστός συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ συνοδευόμενος από τον σύζυγό του, Τάσο Σαμουηλίδη.

 Το δημόσιο φιλί του Αύγουστου Κορτώ στον σύζυγό του

Ο Αύγουστος Κορτώ δημοσίευσε μια φωτογραφία στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook, όπου τον βλέπουμε να ανταλλάσσει ένα φιλί στο στόμα με τον σύζυγό του.

«Δεν προκαλεί, δεν απειλεί, το φιλί είναι φιλί», έγραψε ο Αύγουστος Κορτώ στη λεζάντα της ανάρτησής του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αύγουστος Κορτώ και ο σύζυγός του είναι μαζί για περισσότερα από 18 χρόνια. Παντρεύτηκαν στη Νέα Υόρκη το 2014 ενώ τον Ιανουάριο του 2016, ο Αύγουστος και ο Τάσος Σαμουηλίδης ήταν από τα πρώτα ομόφυλα ζευγάρια που υπέγραψαν σύμφωνο συμβίωσης στην Ελλάδα.

Ο συγγραφέας είχε γράψει στο προφίλ του μια μέρα πριν την υπογραφή του συμφώνου συμβίωσης: «Και καθώς η μεγάλη στιγμή πλησιάζει, θα ήθελα να εκφράσω για μια ακόμα φορά την ευγνωμοσύνη μου σε όλες και όλους εσάς που σταθήκατε δίπλα μας σε κάθε αγώνα, σε κάθε διεκδίκηση του δικαιώματος στην οικογένεια χωρίς άλλους όρους πέρα από την ελευθερία και την αγάπη. Είστε και θα είστε η δύναμή μας, οι δικοί μας άνθρωποι, και θα μας βρείτε στο πλευρό σας σε κάθε στιγμή του δικού σας αγώνα για την ευτυχία».