Στη δημοσιότητα έρχονται η μια μετά την άλλη άλλη υποθέσεις ασέλγειας σε βάρος ανηλίκων με πιο αποτρόπαια αυτή με έναν 81χρονο άνδρα που ασέλγησε σε 10χρονο κοριτσάκι σε περιοχή της Θεσπρωτίας.

Το απίστευτο είναι πως αν και η πράξη τελέστηκε τον Ιούνιο του 2013, ο κατηγορούμενος, όχι μόνο δεν μπήκε ούτε μια ημέρα φυλακή, αλλά ακόμη και σήμερα, εννέα και πλέον χρόνια μετά, βρίσκεται στο σπίτι του.

Πρόκειται για 81χρονο, που  συνελήφθη για ασέλγεια σε βάρος ενός 10χρονου κοριτσιού και για δέκα ολόκληρα χρόνια κυκλοφορούσε ελεύθερος με την υπόθεση να καθυστερεί να φθάσει στο ακροατήριο.

Θα εκτίσει την ποινή στο σπίτι του

Χθες το μεσημέρι μετά από την πάροδο μιας δεκαετίας και επτά αναβολών, δικάστηκε και καταδικάστηκε σε 7 χρόνια κάθειρξη την οποία θα εκτίσει στο σπίτι του!

Μάλιστα, ο ηλικιωμένος, δεν υποχρεούται να δίνει καν το παρών στο αστυνομικό τμήμα, ούτε του έχει τοποθετηθεί το λεγόμενο βραχιολάκι επιτήρησης… Μια ιστορία απίστευτη καθώς αν και η πράξη τελέστηκε τον Ιούνιο του 2013, ο κατηγορούμενος, όχι μόνο δεν μπήκε ούτε μια ημέρα φυλακή αλλά μόλις χθες, εκδικάστηκε σε πρώτο βαθμό!

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο αποφάσισε πως είναι ένοχος για το αδίκημα της ασέλγειας σε ανηλίκου που το εμπιστεύθηκαν σε οικείο και του επεβλήθη ποινή 7 χρόνων κάθειρξης με κατ΄οίκον έκτιση. Με απλά λόγια παραμένει και αυτή τη φορά εκτός φυλακής.

Τελευταία φορά που αναβλήθηκε η δίκη ήταν στις 14 Οκτωβρίου, όταν με διάφορες δικαιολογίες, είτε λόγω κωλύματος του συνηγόρου του, είτε απουσίας μαρτύρων, ο κατηγορούμενος κατάφερε να λάβει εκ νέου αναβολή και η εκδίκαση να γίνει σε χρόνο που ακόμη δεν έχει προσδιοριστεί. Στα εννέα και πλέον χρόνια με αυτές τις δικαιολογίες κατάφερε να πάρει τέσσερις αναβολές!

Τα ερωτήματα που εγείρονται είναι πολλά. Όταν μάλιστα η υπόθεση αφορά σε ασέλγεια ανηλίκου και αν αποδειχτεί η εμπλοκή του κατηγορουμένου, είναι πολύ πιθανό να έχει εκπέσει στα ίδια αδικήματα με άλλα ανήλικα παιδιά, έχοντας τη σιγουριά του ατόμου που δεν τον αγγίζει κανείς.

Υπάρχει δε αναφορά στη δικογραφία ότι σε ασελγείς πράξεις έχει προχωρήσει και στα δύο αγοράκια εγγονάκια του!

Ο «σάτυρος με το πεπόνι»

Μέσα από τη δικογραφία αποκαλύπτεται όλο το νοσηρό σκηνικό εκείνο το ζεστό απόγευμα του Ιουνίου από τις καταθέσεις και τις περιγραφές του παιδιού.

Ενα 10χρονο κοριτσάκι που ο 80χρονος σήμερα κατηγορούμενος, όπως χαρακτηριστικά τον αποκαλούν οι αστυνομικοί ο «σάτυρος με το πεπόνι», το πλεύρισε προσκαλώντας το στο σπίτι του δήθεν για να του προσφέρει το συγκεκριμένο φρούτο.

«Ουδείς ανέμενε ότι με το πρόσχημα της κοπής ενός πεπονιού ο κατηγορούμενος σκόπευε στην απομόνωσή του με την ανήλικη», αναφέρεται στα έγγραφα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας και στις επόμενες γραμμές ξεδιπλώνεται το σκηνικό της φρίκης:

«Τον Ιούνιο του 2013, η μητέρα της δεκάχρονης την άφησε για λίγες ημέρες στο χωριό με τη γιαγιά της. Απόγευμα προς τα τέλη Ιουνίου, ενώ η ανήλικη καθόταν στο μπαλκόνι συγγενικού προσώπου με τη γιαγιά της, ο κατηγορούμενος είπε στο παιδί να μεταβούν στο δικό του σπίτι που βρισκόταν ακριβώς απέναντι για να φάνε πεπόνι.

Παρά τις επιφυλάξεις της γιαγιάς, επειδή η ανήλικη επέμενε, την άφησε να πάει στον κατηγορούμενο που ήταν συγγενής.

Η γιαγιά είχε οπτική επαφή με την εγγονή της και έβλεπε τα κεφάλια τους που ήταν δίπλα δίπλα χωρίς να ανησυχεί, διότι είχε εμπιστευτεί το ανήλικο στον άνθρωπο που γνώριζε 50 και πλέον έτη. Μετά από 20 λεπτά με μισή ώρα, η γιαγιά φώναξε την ανήλικη να κατέβει για να φύγουν.

Η 10χρονη έτρεξε γρήγορα προς την αγκαλιά της γιαγιάς της και της ζήτησε να φύγουν αμέσως. Από πίσω ήρθε ο κατηγορούμενος.

Η 10χρονη της είπε ότι πονούσε η κοιλιά της και πήγε στην τουαλέτα. Μόλις επέστρεψε και αντίκρισε τον κατηγορούμενο ζήτησε από τη γιαγιά της να φύγουν. Στην οικία της γιαγιάς, η 10χρονη έτρεξε στην κρεβατοκάμαρα και άρχισε να κλαίει.

” Ο κύριος αυτός είναι παλιάνθρωπος”

Σε ερώτηση της γιαγιάς είπε ότι ο κύριος αυτός είναι παλιάνθρωπος που εγώ τον αγαπούσα, έβαλε το χέρι του στο στήθος μου, στην κοιλίτσα μου και στο (αναφέρεται στο σημείο) και μου έκανε κινήσεις. Δεν τον θέλω! Δεν θέλω να τον ξαναδώ.

Ο κατηγορούμενος της είπε να μην πει τίποτα γιατί αυτό όπως της είπε, το έκανε και στους εγγονούς του, δύο ανήλικους, για να δει αν είναι καλά το (αναφέρεται σε σημείο του σώματος)».

Έβλεπε εφιάλτες και έκανε πολλές φορές τη μέρα μπάνιο

Τα όσα φρικτά έζησε η μικρή στιγμάτισαν την τρυφερή ψυχή της. Το παιδί ήταν νευρικό, απομονωμένο, ενώ έκανε πολλές φορές την ημέρα μπάνιο, σαν να ήθελε, όπως λένε οι ειδικοί, να βγάλει από πάνω της κάτι βρώμικο:

«Οι γονείς επισκέφτηκαν ψυχίατρο. Το παιδί είχε απομονωθεί και παρέμενε κολλημένο στο σπίτι. Κάποιες φορές έκλαιγε και έλεγε στη μητέρα της ότι δεν ήθελε να βλέπει τον εφιάλτη της κακοποίησης στα όνειρά της. Πολλές φορές έκανε αναφορά σε ένα σκοτεινό δωμάτιο που έβλεπε στον ύπνο της.

Σύμφωνα με την έκθεση παιδοψυχιάτρου, το κοριτσάκι ομολόγησε ότι το ηλικιωμένο άτομο συγγενικού περιβάλλοντος ασέλγησε σε βάρος της. Από τη συνολική αξιολόγηση διαπιστώθηκε η ύπαρξη καταθλιπτικών συμπτωμάτων, ήπιας έντασης και μικρής συχνότητας στην ανήλικη.

Η ανήλικη δεν ήθελε να κοιμάται μόνη της. Ήθελε να κοιμάται με τη μητέρα της ή τον πατέρα της γιατί έβλεπε εφιάλτες.

Ο πατέρας της παρατήρησε ότι το κοριτσάκι ξεκίνησε να κάνει πολλές φορές την ημέρα μπάνιο, κάτι που οι παιδοψυχίατροι ερμήνευσαν ως προσπάθεια να βγάλει κάτι βρώμικο από πάνω της».

69χρονος στη Νέα Μαγνησία με 16χρονη

Για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας συνελήφθη 69χρονος στη Νέα Μαγνησία Θεσσαλονίκης.

Είχε προηγηθεί καταγγελία 16χρονης, σύμφωνα με την οποία, ο κατηγορούμενος την παρενόχλησε σεξουαλικά, κυρίως λεκτικά αλλά και με χειρονομίες.

Με το κοριτσάκι της συντρόφου του στην Καλαμαριά

Το δρόμο για τη φυλακή πήρε ένας 47χρονος ο οποίος παρενοχλούσε για σχεδόν έναν χρόνο την ανήλικη κόρη της συντρόφου του, στο διαμέρισμά τους στην περιοχή της Καλαμαριάς.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ ο 47χρονος προχωρούσε συστηματικά σε ασελγείς πράξεις σε βάρος του κοριτσιού από το 2017 έως τα μέσα Απριλίου του 2018.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

«Συνελήφθη δυνάμει σχετικού εντάλματος, 47χρονος ημεδαπός, για τα αδικήματα των γενετήσιων πράξεων με πρόσωπο νεότερο των 15 ετών και συγκεκριμένα με παθόντα που δε συμπλήρωσε τα δώδεκα έτη, της κατάχρησης ανηλίκου που δε συμπλήρωσε τα δώδεκα έτη (κατά συρροή) και της ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σχημάτισαν σχετική δικογραφία η οποία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας, που αφορούσε στη διάπραξη των ανωτέρω αδικημάτων σε βάρος ανήλικης, με την οποία ο συλληφθείς (σύντροφος της μητέρας της) διέμενε στην περιοχή της Καλαμαριάς από το έτος 2017 έως τα μέσα περίπου Απριλίου του 2018.

Αστυνομικοί του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης εντόπισαν και συνέλαβαν βραδινές ώρες της 14-03-2023 στη Βόλβη τον 47χρονο, δυνάμει σχετικού εντάλματος Τακτικού Ανακριτή της Θεσσαλονίκης.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στις αρμόδιες δικαστικές αρχές και προφυλακίστηκε δυνάμει παραγγελίας κ. Εισαγγελέα Εφετών»