Τα πυροτεχνήματα και το απέραντο ξεφάντωμα από το Σίδνεϊ έως την Αγγλία και την Αλάσκα, οι εορτασμοί, οι χοροί και τα μηνύματα για ειρηνική συνύπαρξη και αγάπη, δεν στάθηκαν ικανά να ξορκίσουν το κακό, που έκανε την εμφάνισή του αμέσως με την είσοδο του νέου χρόνου.

 

Ανθρώπινες τραγωδίες, ατυχήματα και φονικά καταγράφηκαν τις πρώτες κιόλας ώρες, αρχής γενομένης από την Θεσσαλονίκη, όπου ένα αγόρι 14 χρονών έχασε τη ζωή του στη Νεάπολη (οδός Ζάκα) πέφτοντας στον φωταγωγό από την ταράτσα τετραώροφης πολυκατοικίας, στην οποία είχε ανέβει για να παρακολουθήσει πυροτεχνήματα για την αλλαγή του χρόνου.

Ο 14χρονος βρέθηκε στο κενό κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Μαρτυρίες ανέφεραν ότι υποχώρησε ένα γυάλινο σκέπαστρο του φωταγωγού, όπου είχε πάει το αγόρι για να δει τα πυροτεχνήματα. Εκεί κοντά στην ταράτσα ήταν οι γονείς του και μέλη της οικογένειας, που τους φιλοξενούσε. Σε κάποια στιγμή αναζήτησαν το αγόρι και όταν δεν το είδαν έτρεξαν στο φωταγωγό, για να διαπιστώσουν την φοβερή εξέλιξη με την πτώση του παιδιού.

Για την ανάσυρση του χρειάστηκε η βοήθεια της Πυροσβεστικής και οι διασώστες του ΕΚΑΒ διαπίστωσαν το θάνατο του.

 

Γυνάίκα πνίγηκε στη Μηχανιώνα

Το πτώμα μιας γυναίκας 67 χρόνων εντοπίστηκε στη θάλασσα, στην περιοχή της Νέας Μηχανιώνας Θεσσαλονίκης.

Προανάκριση για την υπόθεση κάνει το Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης.

 

65χρονη κάηκε ζωντανή στην Κέρκυρα

Τραγικό θάνατο βρήκε μία 65χρονη γυναίκα στο Τεμπλόνι της Κέρκυρας, όταν το σπίτι της έπιασε φωτιά κι η ίδια δεν κατάφερε να βγει ζωντανή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, η πυρκαγιά φέρεται ότι οφείλεται σε διαρροή υγραερίου που είχε στο σπίτι της.

Η 65χρονη εντοπίστηκε νεκρή στην εσωτερική είσοδο του σπιτιού της από άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κέρκυρας, που παρότι κινητοποιήθηκαν άμεσα, δε κατέστη δυνατό να σωθεί η άτυχη ηλικιωμένη.

 

Φονικό στον Πειραιά

Αιματηρό επεισόδιο με έναν νεκρό σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς στον Πειραιά.

Άνδρας νεαρής ηλικίας μεταφέρθηκε βαρύτατα τραυματισμένος από σφαίρα στο στήθος, γύρω στις 04.00 από την οδό Κολοκοτρώνη 115 στο Τζάνειο νοσοκομείο, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών υπέκυψε λίγη ώρα αργότερα.

Τα στοιχεία του θύματος δεν ακόμα εξακριβωθεί, ενώ οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο να διασκέδαζε σε κάποιο κέντρο της περιοχής και να ενεπλάκη σε επεισόδιο για άγνωστη αιτία, κατά το οποίο τον πυροβόλησαν.

Όπως αναφέρθηκε ο καυγάς έγινε για τα μάτια μιας νεαρής γυναίκας. Στο σημείο απ΄ όπου μεταφέρθηκε ο άνδρας βρέθηκαν δύο κάλυκες από πιστόλι.

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής. Οι αστυνομικοί εξετάζουν άτομα που βρισκόταν στην περιοχή προκειμένου να διευκρινίσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες διαπράχθηκε το έγκλημα.

 

Ξεκλήρισε την οικογένειά του στην Ταϊλάνδη

Ένας Ταϊλανδός πυροβόλησε και σκότωσε έξι μέλη της οικογένειάς του, μεταξύ αυτών και τα δύο μικρά παιδιά του, σύμφωνα με την Αστυνομία.

Το φονικό έλαβε χώρα μετά από ένα πρωτοχρονιάτικο πάρτι.

Δράστης είναι ο 41 ετών Σατσίπ Σορνσούνγκ που πήγε στο σπίτι του μετά από το πάρτι κι άρχισε να μαλώνει με την οικογένειά του, πριν τους πυροβολήσει, όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία. Ως αφορμή για το φονικό αναφέρθηκε ένας καυγάς μεταξύ του δράστη και των πεθερικών του.

Το έγκλημα διαπράχθηκε στην επαρχία Τσουμφόν, στα νότια της χώρας. Μετά το φονικό ο δράστης αυτοπυροβολήθηκε και έπεσε νεκρός.