Αποκαλύψεις για νέα ήθη στους τρόπους γνωριμιών, στις μεταμεσονύχτιες διασκεδάσεις και στην ανάπτυξη σχέσεων, που όλο και πιο συχνά καταλήγουν σε βιασμούς ή σε προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας γυναικών έρχονται στο φως της δημοσιότητας από σειρά καταθέσεων τόσο της 24χρονης Γ. Μ. που κατήγγειλε τον βιασμό της και της 17χρονης φίλης της, όσο και τριών νεαρών, που εμπλέκονται στην υπόθεση.

O 27χρονος Β. Λ. που είχε συλληφθεί μετά την καταγγελία της κοπέλας, παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς και αρνείται ότι βίασε την 24χρονη, αλλά υποστηρίζει ότι υπήρξε ερωτική επαφή με τη συναίνεσή της.

“Αναπτύξαμε μια ευχάριστη διάθεση”

Στην κατάθεσή του ο 27χρονος, που φέρνει στη δημοσιότητα το makthes.gr αναφέρει ότι την κάλεσε στο κινητό της για να την βάλει ξανά στο δωμάτιο όπου γινόταν πάρτι και τον αριθμό της του τον έδωσε ο Μάνος Παπαδόπουλος, όπως στηρίζει.

«Τη συνόδεψα μέσα στο δωμάτιο όπου είχαν μείνει 6-7 άτομα και ξεκίνησα να μιλάω μαζί της. Την ρώτησα αν ήθελε να πιει κάτι άλλο και μου απάντησε όχι εκτός από νερό. Μιλήσαμε για την προσωπική ζωή του καθενός, για τη δουλειά μου ενώ η ίδια μου ανέφερε ότι εργάζεται σε μια εταιρεία παραγωγής ζάχαρης, δίνοντας μου μάλιστα και συμβουλές για το ποια ζάχαρη είναι πιο υγιεινή. Αφού αναπτύξαμε μια ευχάριστη διάθεση και υπήρχε ερωτική διάθεση μεταξύ μας, μου πρότεινε να πάμε στο δωμάτιο μου να κοιμηθούμε μαζί. Πήγαμε λοιπόν μαζί στο 602, ξαπλώσαμε στο κρεβάτι, αρχίσαμε να φιλιόμαστε και έχοντας την απόλυτη συναίνεση της σε όλα τα στάδια της ερωτικής μας συνεύρεσης, η οποία περιλάμβανε προκαταρκτικές πράξεις, στοματικό έρωτα και διείσδυση με ολοκλήρωση» είπε στις αρχές ο 27χρονος για την συνεύρεση με την 24χρονη, λέγοντας πως όλα έγιναν με την συναίνεσή της.

Να σημειωθεί ότι ο Β. Λ. σε αντίθεση με την Γ. Μ. τη φίλη της αλλά και τον δικό του φίλο Κ.  Π. υποστηρίζει ότι δεν αντιλήφθηκε ότι η 24χρονη ήταν υπό την επήρεια μέθης.

«Ουδέποτε υπέπεσε στην αντίληψή μου ότι η συγκεκριμένη κοπέλα βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης», αναφέρει χαρακτηριστικά στην κατάθεσή του.

Από την πλευρά του ο φίλος του, Κ. Π. στη δική του κατάθεση, περιγράφοντας τη στιγμή που βγήκαν έξω από τη σουίτα που γινόταν το πάρτι για να παραλάβουν την Γ. Μ.  σημείωνει: «Η κοπέλα ανέβηκε και την συναντήσαμε στο διάδρομο του τέταρτου ορόφου όπου φαινόταν εμφανώς ότι είχε καταναλώσει αλκοόλ…».

Οι καταθέσεις της 24χρονης και της φίλης της

Προηγήθηκαν οι δημοσιεύσεις των καταθέσεων της 24χρονης και της 17χρονης φίλης της, που περιλαμβάνουν όλες τις λεπτομέρειες της υπόθεσης και των όσων διαδραματίστηκαν  σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.

Η 24χρονη περιέγραψε τα όσα φριχτά έζησε στο δωμάτιο του πολυτελούς ξενοδοχείου, ενώ οι τοξικολογικές της εξετάσεις, οι οποίες αναμένονται έως την Παρασκευή, πιστεύεται ότι θα ρίξουν περαιτέρω φως. Την Παρασκευή, επίσης, θα δώσει νέα κατάθεση για τα γεγονότα, ενώ ο εισαγγελέας διέταξε την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για την υπόθεση.

Στο φως ήρθαν οι καταθέσεις που έδωσε η 24χρονη στους αστυνομικούς την 1η Ιανουαρίου, που καταδεικνύουν κρίσιμες λεπτομέρειες για τα όσα συνέβησαν τα ξημερώματα της πρωτοχρονιάς, στο δωμάτιο του ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη…

Στις δύο καταθέσεις της, η 24χρονη ανέφερε όσα θυμόταν από τη μοιραία βραδιά φρίκης και ζητεί την ποινική δίωξη των δραστών.

Αποκαλύπτει μάλιστα ότι ο άνθρωπος που κατονομάζει την είχε προσκαλέσει άλλες τέσσερις φορές σε τέτοια πάρτι και μάλιστα επέμενε. Αρνήθηκε ότι την είχε πληρώσει για να παρευρεθεί στα πάρτι αυτά. Λέι μάλιστα ότι σε ένα από τα πάρτι κοιμήθηκε με ένα αγόρι, που της άρεσε, αλλά δεν έκαναν ολοκληρωμένο έρωτα.

Αποκαλύπτει επίσης ότι της είχε ζητήσει «σε παλαιότερο πάρτι, του 2021, αν θέλω να κάνω χρήση ουσιών και συγκεκριμένα κοκαΐνης, για να μου προσφέρει, και εγώ του απάντησα αρνητικά».

Η περιγραφή της 17χρονης

Μεγάλη σημασία έχει και η περιγραφή της 17χρονης φίλης της 24χρονης που ήταν μαζί της εκείνο το βράδυ. Τα όσα είπε, συνδέονται και επιβεβαιώνουν την κατάθεση του θύματος.

Η 17χρονη κοπέλα αναφέρθηκε στο τι είδαν στο δωμάτιο που έγινε το πάρτι, στο περιστατικό με το περιπολικό που έγινε γνωστό, αλλά και στην απόφασή τους να αποχωρήσουν. Όπως είπε έφυγαν μαζί, αλλά η 24χρονη άλλαξε γνώμη και αποφάσισε να γυρίσει στο ξενοδοχείο.

«Φτάσαμε στο δωμάτιο 401, όπου συναντήσαμε περίπου 13 άτομα. Από αυτά, άντρες ήταν πέντε-έξι. Από την πρώτη στιγμή δεν ήθελα να μείνω» ανέφερε, συμπληρώνοντας ότι «χωρίς να μπορώ να είμαι σίγουρη, οι περισσότερες γυναίκες μού έμοιαζαν εκδιδόμενες και έμεινα έκπληκτη από το κλίμα».

Την ίδια ώρα, διεξάγεται και έρευνα για ύπαρξη κυκλώματος μαστροπείας (εισαγγελικές πηγές από την αρχή διευκρινίζουν ότι η 24χρονη δεν είναι μέλος, πρόκειται για μια παράλληλη έρευνα), αφού σοβαρές μαρτυρίες κάνουν λόγο για οργανωμένο κύκλωμα που εξωθεί νέα κορίτσια σε τέτοιες καταστάσεις.

Η διαγραφή του δικηγόρου

Η υπόθεση πήρε μάλιστα χθες και κατά κάποιον τρόπο και πολιτική διάσταση, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ διέγραψε το κομματικό του μέλος, τον δικηγόρο Θεόφιλο Αλεξόπουλο, τον οποίο κατήγγειλε η 24χρονη ότι την πίεσε να «κάνει πίσω».

Υπό αυτές τις συνθήκες ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος έδωσε εντολή να διεξαχθεί προκαταρκτική εξέταση στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί το αδίκημα της απόπειρας παράνομης βίας, ενώ ο δικηγόρος θα κληθεί να δώσει ανωμοτί κατάθεση (ως ύποπτος τέλεσης αξιόποινης πράξης).