Συγκλονίστηκε η κοινή γνώμη της Θεσσαλονίκης από την αποκάλυψη ότι πίσω από τη δολοφονία ενός ηλικιωμένου άντρα που ζούσε μόνος στο κέντρο της πόλης είναι δύο ανήλικα αδέλφια, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, 14 και 12 χρονών αντίστοιχα

Ο 86χρονος, στις 2 Δεκεμβρίου, έπεσε θύμα λήστείας μέσα στο σπίτι του, μία μονοκατοικία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με τους δράστες να τον χτυπούν και να χάνει τη ζωή του, μετά από μάχη τεσσάρων ημερών στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο.

Ο 86χρονος τους κατάλαβε, με αποτέλεσμα οι ανήλικοι να ορμήξουν πάνω του και να τον ξυλοκοπήσουν άγρια με μπουνιές, κλωτσιές και πολλά χτυπήματα στο κεφάλι. Στη συνέχεια του άρπαξαν περίπου 250 ευρώ και εξαφανίστηκαν.

Ο άτυχος ηλικιωμένος μεταφέρθηκε σε σε άθλια κατάσταση στο Ιπποκράτειο με εγκεφαλική αιμορραγία. Οι γιατροί έδωσαν μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή αλλά δυστυχώς ο 86χρονος κατέληξε μετά από 4 μέρες.

Από τις έρευνες προέκυψε ότι πίσω από τη ληστεία και τον φόνο κρύβονταν δυο Ρομά μόλις 12 και 14 ετών.

Όπως αποκαλύπτεται, ρόλο τσιλιαδόρου στο κορίτσι και το αγόρι είχαν η 45χρονη γιαγιά των παιδιών και ο 40χρονος σύντροφός της, οι οποίοι τους περίμεναν και έφυγαν μετά σε διαφορετικές κατευθύνσεις.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης “σάρωσαν” τις κάμερες της περιοχής και μετά από 12 ημέρες κατάφεραν να ταυτοποιήσουν και στη συνέχεια να συλλάβουν τα παιδιά, που ομολόγησαν και περιέγραψαν όλο το σκηνικό της φρίκης. Η σύλληψή τους έγινε στην Άνω Πόλη και, όπως προέκυψε, με τα χρήματα αγόρασαν χρυσή αλυσίδα. Καθώς οι δράστες είναι ανήλικοι, σε πρώτη φάση οδηγήθηκαν σε κρατικό ίδρυμα.

Στο πλαίσιο των ερευνών και αφού ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των ατόμων σε σπίτι προσωρινής διαμονής των δύο ενηλίκων στην Άνω Πόλη, βρέθηκε και κατασχέθηκε μαχαίρι που κατείχε παράνομα ο 40χρονος, οπότε και συνελήφθη. Συνελήφθη επίσης και η 45χρονη γυναίκα, καθώς σε έλεγχο που της έγινε βρέθηκαν δισκία τα οποία εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Τα δυο άτομα συνελήφθησαν για τα παραπάνω αδικήματα, ωστόσο στη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, κατά περίπτωση, περιλαμβάνονται οι αξιόποινες πράξεις (ληστεία μετά φόνου και συνέργεια σ αυτήν). Οι δύο ανήλικοι όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία οδηγήθηκαν ήδη σε κρατικές δομές.