Μια στιγμιαία συγκυρία, ένας ελιγμός και μια πρόσκρουση μηχανής σε προπορευόμενο όχημα ήταν η αιτία να βρει τραγικό θάνατο στο 38,5 χιλιόμετρο της παραλιακής Αθηνών – Σουνίου στο Λαγονήσι το μεσημέρι της Κυριακής ο Διευθυντής Κυκλοφορίας του ΟΣΕ, Κωνσταντίνος Χρυσάγης.

Ο  Χρυσάγης, ένα από τα πλέον έμπειρα στελέχη του Οργανισμού, επιχείρησε να κάνει προσπέραση ενός οχήματος με τη μεγάλου κυβισμού μηχανή του, ωστόσο χτύπησε στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, βγήκε στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούστηκε μετωπικά με ένα βανάκι, με συνέπεια να εκσφενδονιστεί.

Διερχόμενος οδηγός πέρασε λίγο αργότερα από το ίδιο σημείο:  Ένα βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα του Mega, παρουσιάζει τη στιγμή του θανατηφόρου τροχαίου.

Μάλιστα, στο βίντεο φαίνεται μετά την σύγκρουση και τον εκσφενδονισμό, να χάνεται  στους θάμνους και κλάσματα δευτερολέπτου αργότερα, διακρίνεται το σώμα του στον αέρα πριν καταλήξει στο έδαφος και χάσει ακαριαία τη ζωή του.

Ο τρόπος με τον οποίο σημειώθηκε το τροχαίο, προκαλεί ερωτηματικά, καθώς σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο 66χρονος, που κινούνταν σε υψηλές ταχύτητες και σε ώρα που η ορατότητα ήταν καλή, ήταν ένας ήρεμος, ψύχραιμος και προσεκτικός οδηγός.

Ο θάνατος του μοτοσικλετιστή ήταν ακαριαίος, ενώ και οι δύο οδηγοί των αυτοκινήτων τραυματίστηκαν. Το βαν έπεσε στα βράχια και ο οδηγός τραυματίστηκε ελαφρά ενώ σοβαρά τραυματίστηκε ο οδηγός του ΙΧ.

Το θύμα του τροχαίου ήταν ένα από τα πιο κομβικά πρόσωπα, εκ της θέσης που κατείχε στον Οργανισμό τόσο ως προς τη λειτουργία του ΟΣΕ σε επίπεδο κυκλοφορίας, όσο και στο επίπεδο της διερεύνησης της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών. Στο παρελθόν ήταν και ένα από τα μέλη της τριμελούς επιτροπής που είχε συσταθεί για το πρώτο πόρισμα του ΟΣΕ για το δυστύχημα στο Αδενδρο το 2017.