Το θέμα της ρύθμισης της θερμοκρασίας μέσα στο σπίτι, τόσο τον χειμώνα,όσο και το καλοκαίρι, αποτελεί μια από τις πιο κοινές αιτίες καβγάδων ανάμεσα στα ζευγάρια ,ιδιαίτερα από τότε, που ανέβηκε το κόστος των καυσίμων.

Σύμφωνα με μια μελέτη το θέμα της ρύθμισης του θερμοστάτη οδηγεί σε εντάσεις το 55% των ζευγαριών και το αποτέλεσμα είναι, συχνά, ο ένας από τους δύο να καταλήγει να κρυώνει ή να ζεσταίνεται σε καθημερινή βάση. Άλλωστε, μελέτες έχουν δείξει ότι η ιδανική θερμοκρασία είναι διαφορετική για τα φύλα (οι γυναίκες κρυώνουν ευκολότερα, ειδικά στα άνω και κάτω άκρα, και είναι πιο ευαίσθητες στις αλλαγές της).

Όσοι αναγνωρίζουν και τη δική τους σχέση στις παραπάνω περιγραφές, την επόμενη φορά που θα διαφωνήσουν με το σύντροφό τους μπορούν να του πουν ότι σύμφωνα τουλάχιστον με τα νέα δεδομένα, τα πιο ευτυχισμένα ζευγάρια έχουν βρει την ιδανική θερμοκρασία, η οποία είναι στους 22 βαθμούς Κελσίου.

Ακούγεται λογικό το συμπέρασμα, αφού ούτε οδηγεί σε υπέρογκο λογαριασμό ρεύματος/πετρελαίου ούτε έχει ως αποτέλεσμα είτε ο ένας να ιδρώνει είτε ο άλλος να τρέμει από το κρύο. Οπότε, αυτομάτως, το ζευγάρι απαλλάσσεται από τρεις συνηθισμένες εστίες έντασης, ειδικά αν έχει περάσει ο πρώτος καιρός πάθους, όταν η θερμοκρασία ανάμεσα σε εμάς και το σύντροφό μας παραμένει σταθερά υψηλή.