Εκατοντάδες ρομά που διαμαρτύρονταν για τον θάνατο του 20χρονου άνδρα κατά τη διάρκεια της αιματηρής καταδίωξης στο Πέραμα, απέκλεισαν την Αττική Οδό και έκαψαν υπηρεσιακό όχημα, βάζοντας φωτιά σε κάδους σκουπιδιών και παλιά λάστιχα.

Αργότερα κινήθηκαν προς τον οικισμό Σοφού στο βουνό του Ασπροπύργου, αφού επιτέθηκαν με πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις, με τους αστυνομικούς να απαντούν με βομβίδες κρότου – λάμψης.

Ήταν πάνω από 200 ρομά όσοι βρέθηκαν λίγο μετά τις 18:00 το απόγευμα της Κυριακής στην Αττική Οδό, προκαλώντας εικόνες πεδίου μάχης, ενώ δημιουργήθηκε και κυκλοφοριακό χάος, με τους οδηγούς να υφίστανται πολύωρη ταλαιπρωρία.

Παράλληλα οι Ρομά έκαψαν ένα όχημα της Αττικής Οδού ενώ είχαν ανάψει και φωτιές σε κάδους σκουπιδιών.  Η Αττική Οδός παρέμεινε κλειστή επί ώρα στο ύψος του Ασπροπύργου στον κόμβο της Μαγούλας, στο ρεύμα προς Μαγούλα.

Στο σημείο βρίσκονταν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, δυνάμεις των ΜΑΤ, ο Αίαντας της ΕΛ.ΑΣ και πυροσβεστικά οχήματα. Υπενθυμίζεται πως και το βράδυ του Σαββάτου υπήρξε σκηνικό έντασης ανάμεσα σε ομάδα 30 Ρομά στην ίδια περιοχή.

Την ίδια ώρα έγινε συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στο Πέραμα, για το θάνατο του 20χρονου. Στο σημείο έφτασαν περίπου 150 άτομα από διάφορες συλλογικότητες, διαμαρτυρόμενα για το θάνατο του 20χρονου νεαρού από τα πυρά των αστυνομικών.

Τα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή ήταν πολύ αυστηρά ενώ σε ετοιμότητα ήταν και το όχημα ρίψης νερού.