Ανείπωτο είναι το δράμα της οικογένειας της 21χρονης φοιτήτριας, που έχασε τη ζωή της όταν 26χρονος οδηγός την παρέσυρε με αυτοκίνητο στη Θεσσαλονίκη και την άφησε αβοήθητη.

Απαρηγόρητοι οι γονείς δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν ότι έχασαν την αγαπημένη τους Έμμα, που έφτασε στη Θεσσαλονίκη για τις σπουδές της.

Με δάκρυα στα μάτια και φωνή που τρέμει, ο πατέρας της 21χρονης Έμμας, Μπάμπης Καρυωτάκης δεν θέλησε να σχολιάσει την απόφαση της Δικαιοσύνης να κριθεί προφυλακιστέος ο 26χρονος οδηγός, ενώ αναφέρθηκε στην απόφαση της οικογένειας να δωρίσει τα όργανα της 21χρονης.

Τα λόγια του τραγικού πατέρα συγκλονίζουν:

«Θέλω να της πω ότι την αγαπάω και τη λατρεύω. Ότι τη θέλω κοντά μου, αλλά ξέρω ότι αυτό δεν γίνεται. Θα ζει μέσα από τη σκέψη μας. Θα ζει μέσα από τις αναμνήσεις μας. Μου δίνει μεγάλη ανακούφιση η αγάπη που έχει εισπράξει το παιδί μου και τώρα αλλά και σε αυτή τη σύντομη ζωή του.

Ήταν ένα πολύ αγαπητό παιδί. Και αυτό με ανακουφίζει αυτή τη στιγμή και θέλω να ευχαριστήσω πολύ όλους τους φίλους της για αυτές τις όμορφες στιγμές που της χάρισαν όλα αυτά τα χρόνια».

Για τη δωρεά οργάνων: Είναι το λιγότερο, που μπορούσαμε να κάνουμε

«Όσον αφορά στη δωρεά των οργάνων, μέσα από κάποιες συζητήσεις που είχαμε κάνει, είχαμε καταλάβει ότι ήταν μία απόφαση του παιδιού μας αυτό. Η εικόνα που έχουμε σχηματίσει και εγώ και η οικογένειά της και η μαμά της είναι ότι το παιδί μας θα ήθελε αυτό το πράγμα.

Εφόσον το παιδί μας θα το ήθελε και δίνει και μία ανακούφιση σε εμάς αυτή η επιλογή, αλλά και ζωή σε κάποιους άλλους, ήταν το λιγότερο που θα μπορούσε να γίνει… Το λιγότερο. Δεν το θεωρώ μεγαλείο ψυχής, όπως μου λένε κάποιοι. Είναι το λιγότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε… Αυτό πιστεύω».

Για την προφυλάκιση του 26χρονου ο πατέρας είπε:

«Πραγματικά, αυτή τη στιγμή δεν θα ήθελα να σχολιάσω την προφυλάκιση. Αυτό είναι θέμα της Δικαιοσύνης και αυτή θα αποφασίσει. Πιστεύω ότι θα τιμωρηθεί ο άνθρωπος αυτός, όπως η Δικαιοσύνη ορίζει. Δεν θέλω να μπω σε αυτή τη διαδικασία, προς Θεού».

Τα επόμενα 24ωρα η κηδεία της φοιτήτριας

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η αξιολόγηση των οργάνων της 21χρονης, μετά την απόφαση δωρεάς που έλαβαν οι γονείς της και αύριο αναμένεται να γίνει γνωστό σε ποια νοσοκομεία θα κατευθυνθούν. Ως εκ τούτου, η κηδεία της άτυχης φοιτήτριας δεν θα γίνει σήμερα, όπως είχε αρχικά γίνει γνωστό, αλλά μετά το πέρας της όλης διαδικασίας.

Η 21χρονη, η οποία είναι εγκεφαλικά νεκρή, παραμένει στη ΜΕΘ του Παπαγεωργίου διασωληνωμένη και με αναπνευστήρα ώστε να διατηρούνται οι λειτουργίες των οργάνων, που θα δώσουν ζωή σε συνανθρώπους της. Σύμφωνα με πληροφορίες, ενδιαφέρον έδειξαν για την καρδιά και τους πνεύμονες το Ωνάσειο και για το ήπαρ και τα νεφρά το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης.

Η προφυλάκιση του Αλβανού

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στην Ανακρίτρια Θεσσαλονίκης ο 26χρονος οδηγός, ο οποίος κατηγορείται ότι παρέσυρε και εγκατέλειψε αιμόφυρτη την 21 ετών φοιτήτρια, στο ύψος της Καμάρας, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της ύστερα από νοσηλεία στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπαγεωργίου.

Αντίθετα με τον αλβανικής καταγωγής 26χρονο, η 19χρονη συνοδηγός (ημεδαπή) αφέθηκε ελεύθερη με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Κατά την ολιγόλεπτη παραμονή του στο ανακριτικό γραφείο, ο κατηγορούμενος οδηγός δεν απολογήθηκε επί της ουσίας, τονίζοντας, κατά πληροφορίες, «ότι δεν είναι η ώρα να απολογηθώ», ενώ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια της νεαρής φοιτήτριας. Το κατηγορητήριο του αποδίδει τις πράξεις της επικίνδυνης οδήγησης που είχε αποτέλεσμα το θάνατο (κακούργημα), της εγκατάλειψης τροχαίου και της οδήγησης χωρίς δίπλωμα (πλημμελήματα).

“Τρεις φορές του ζήτησα να σταματήσει και να κατέβω”

Από την πλευρά της, η 19χρονη συνοδηγός, η οποία διώκεται ως απλή συνεργός στις δύο πρώτες πράξεις, αρνήθηκε το κατηγορητήριο. Κατά την απολογία της φέρεται να ισχυρίστηκε πως σε καμία περίπτωση δεν παρείχε ψυχική συνδρομή στην τέλεση του αδικήματος της επικίνδυνης οδήγησης με αποτέλεσμα τον θάνατο.

«Τρεις φορές ζήτησα από το οδηγό να σταματήσει και να κατέβω. Ήθελα να γυρίσω πίσω, αλλά εκείνος με καθησύχασε πιάνοντας το χέρι μου και διαβεβαιώνοντάς μου ότι όλα θα πάνε καλά», φέρεται να απολογήθηκε η ίδια.