Την ανάγκη να τιθασευτούν οι αριθμοί των κρουσμάτων κορωνοϊού αλλιώς «η σημερινή κατάσταση θα είναι μια γλυκιά ανάμνηση», επεσήμανε ο ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, επισημαίνοντας ότι ο Σεπτέμβριος είναι ο πιο φονικός μήνας, ακόμη και από τον Απρίλιο.

Είναι ενδεικτικό ότι έχουμε φτάσει σε 367 νεκρούς, ενώ μόνο χθες Πέμπτη, σημειώθηκαν εννέα θάνατοι. Η εικόνα αυτή δείχνει ότι η Ελλάδα έπεσε στην 84η θέση από την 107η στην κλίματα της παγκόσμιας κατάταξης χωρών με κρούσματα και θανάτους από κορωνοϊό.

«Αν δεν τιθασευτεί η εξάπλωση θα βρεθούμε σε καταστάσεις τραγικές και πρέπει να τις γλιτώσουμε πάση θυσία. Είναι η τελευταία ευκαιρία να τιθασεύσουμε με απλά μέτρα την κυκλοφορία του ιού» είπε στο ραδιόφωνο ΘΕΜΑ 104.6, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας, με αφορμή το γεγονός ότι ο Σεπτέμβριος έχει εξελιχθεί στον φονικότερο μήνα «καθώς έχει ξεπεράσει και τον Απρίλιο».

«Και ακόμα είμαστε πρακτικά στο τέλος του καλοκαιριού και έχουμε μπροστά μας μια δυσκολότερη περίοδο στο φθινόπωρο και το χειμώνα», συμπλήρωσε ο πρόεδρος ο κ. Εξαδάκτυλος.

«Θα έχουμε πάνω από 1000 κρούσματα την ημέρα»

«Αν δεν τιθασευτούν οι αριθμοί θα πρέπει να υπάρξουν οπωσδήποτε μέτρα γιατί αν δεν γίνει αυτό θα δούμε αριθμούς που δεν διανοούμαστε» συμπλήρωσε κάνοντας λόγο και για πολύ περισσότερα από 1000 κρούσματα». «Τα μαθηματικά μοντέλα δείχνουν εικόνες που η σημερινή κατάσταση θα αποτελεί γλυκιά ανάμνηση» υπογράμμισε ο κ. Εξαδάκτυλος, χτυπώντας «καμπανάκι» για το τι μπορεί να συμβεί αν δεν περιοριστεί άμεσα η διασπορά του ιού.

Τέλος, σχολιάζοντας του «ψιθύρους» για κλείσιμο των σχολείων τις επόμενες ημέρες, ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ξεκαθάρισε, ότι «δεν εξετάζουμε να κλείσουν τα σχολεία».
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/exadaktylos-den-tithaseytei-i-exaplosi-toy-ioy