Ανθρώπινες στιγμές σαν αυτές, που ζουν όλοι οι γονείς, βίωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντηση με τον γιό του Κωνσταντίνο, που υπηρετεί την στρατιωτική του θητεία σε μονάδα του Έβρου.

Ο πρωθυπουργός συνομίλησε και με άλλους στρατιώτες της σειράς του Κωνσταντίνου και φωτογραφήθηκαν μαζί σε ευχάριστη ατμόσφαιρα.

Ο νεότερος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, στρατιώτης σε μονάδα του Έβρου.

Η συνάντηση έγινε  το βράδυ της Παρασκευής στην αρχή της περιοδείας του πρωθυπουργού σε περιοχές του Έβρου, στην Αλεξανδρούπολη και τις Φέρες, αλλά και στην Σαμοθράκη.

Ο κ. Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις συνθήκες, που επικρατούν σε στρατόπεδα της παραμεθορίου περιοχής και για το πως εκπαιδεύονται και διαβιούν οι φαντάροι.

Θυμήθηκε και την δική του στρατιωτική θητεία, όταν υπηρέτησε στην Πολεμική Αεροπορία το 1991, την περίοδο που ο πατέρας του ήταν πρωθυπουργός της χώρας, ως σμηνίτης στην 346 Μοίρα «Περσεύς».

Η μονάδα αυτή τότε – στις αρχές της δεκαετίας του ’90 – ήταν μία από τις δύο της Πολεμικής Αεροπορίας, η οποία επιχειρούσε με τα νέα και σύγχρονα τότε μαχητικά αεροσκάφη F-16C/D Block.30 “Fighting Falcon”, στην 111 Πτέρυγα Μάχης στην Αεροπορική Βάση της Νέας Αγχιάλου.

Εκεί μάλιστα είχε ως διοικητή του (διοικητή της 346 Μοίρας) τον τότε Αντισμήναρχο  Θεολόγη Συμεωνίδη, μετέπειτα Αντιπτέραρχο  και Αρχηγό Τακτικής Αεροπορίας, ο οποίος ήταν ο πιλότος του διθέσιου μαχητικού με το οποίο πέταξε ως πρωθυπουργός ο πατέρας του Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο πρώτος πρωθυπουργός που πέταξε με μαχητικό μετά τον Ελευθέριο Βενιζέλο.

 Άνθιμος:”Μας κάνατε να νιώθουμε ασφαλείς και υπερήφανοι”

Τον μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη διάρκεια του διαλόγου που είχαν ενώπιον των τηλεοπτικών συνεργείων ο μητροπολίτης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον πρωθυπουργό για την αποτελεσματική αντιμετώπιση όσων έγιναν στα ελληνοτουρκικά σύνορα τον περασμένο Φεβρουάριο και Μάρτιο.

Περιοδεία   Αλεξανδρούπολη

Από την επίσκεψη Μητσοτάκη στις Φέρες και τη συνάντησή του με τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο.

“Μας κάνατε να νιώθουμε ασφαλείς και υπερήφανοι”, είπε χαρακτηριστικά ο μητροπολίτης στον κ. Μητσοτάκη.

Κάποια στιγμή η συζήτηση έφτασε στον γιο του πρωθυπουργού, Κωνσταντίνο, που υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία στην Αλεξανδρούπολη.

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι ο γιος του θα παραμείνει όλη τη θητεία του στον Έβρο από όπου και θα απολυθεί. Στο σημείο αυτό ο μητροπολίτης είπε «μπράβο» στον πρωθυπουργό γιατί, όπως σχολίασε, οι πατεράδες έρχονται να πάρουν τα παιδιά τους που υπηρετούν εδώ και να τα πάνε αλλού να υπηρετήσουν.

Μετά τη συνάντηση με τον μητροπολίτη, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τον γιο του στο στρατόπεδο που υπηρετεί.

Κατά την παραμονή του στις Φέρες, ομάδα συνοριοφυλάκων πλησίασε τον κ. Μητσοτάκη, τον ευχαρίστησαν για τη στήριξη που τους παρέχει και του πρόσφεραν ως αναμνηστικό δώρο τα διακριτικά της στολής τους.