Αλγεινή εντύπωση και αποστροφή έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία του Βόλου, αλλά και ευρύτερα στο πανελλήνιο η περίπτωση ενός ιερέα στο Πήλιο, που συνελήφθη για ενδοοικογενειακή βία και συγκεκριμένα για κακοποίηση της γυναίκας του. 

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί, όπως ανέφεραν μάρτυρες, χθες το απόγευμα περνούσαν χειροπέδες σε ιερέα, που ιερουργεί σε εκκλησία του Πηλίου για επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης ο ιερέας κρατήθηκε σε Αστυνομικό Τμήμα και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, μετά από μεγάλο επεισόδιο που προκάλεσε στο σπίτι του σε βάρος της συζύγου του, η οποία απευθύνθηκε κατατρομαγμένη για βοήθεια στην άμεση δράση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο παπάς τα έσπαγε όλα στο σπίτι, όταν η σύζυγός του τηλεφωνούσε πανικοβλημένη στην αστυνομία. Αστυνομικοί του έπαιρναν κατάθεση χθες το βράδυ, στο πλαίσιο αυτόφωρης διαδικασίας για αδικήματα ενδοοικογενειακής βίας.

Επισημαίνεται πως η παθούσα ήταν έντρομη και ανέφερε ότι μέσα στο ίδιο της το σπίτι και στο παρελθόν είχε πέσει θύμα σωματικής βίας και φέρει ύποπτα σημάδια από ξυλοδαρμό.

Η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος έχει πάρει θέση κατά της ενδοοικογενειακής βίας και οι ιερείς της στο πλαίσιο της επικοινωνίας που έχουν με τους πιστούς συμβουλεύουν πάντοτε οι γυναίκες να μην ανέχονται ψυχολογική, λεκτική και σωματική βία.

Η αστυνομία συνέχιζε την προανάκριση για το τι έχει συμβεί ακριβώς, έως αργά το βράδυ, αλλά σύμφωνα με τον νέο νόμο περί ενδοοικογενειακής βίας, αναμένεται να παραπεμφθεί ο ιερέας στο αυτόφωρο δικαστήριο του Βόλου.