Τους τελευταίους μήνες έχει αποδειχτεί πόσο σημαντική είναι η χρήση της μάσκας, ανέφερε στη σημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων ο επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Γκίκας Μαγιορκίνης.

Επίσης αναφέρθηκε με αισιοδοξία στη μείωση των ημερησίων κρουσμάτων κορωνοϊού , αφού νωρίτερα ανακοινώθηκαν 169 σε ολόκληρη την χώρα.

Ο κ. Μαγιορκίνης υπογράμμισε ότι στα θετικά στοιχεία είναι μια υποχώρηση των κρουσμάτων στους νέους ανθρώπους και στα αρνητικά είναι ότι αυξήθηκαν λίγο οι διασωληνωμένοι (συνολικά 42).

Είπε ακόμα ότι όσον αφορά στα κρούσματα στην Μόρια βρέθηκαν 35 θετικοί στον κορωνοϊό.

Ακόμα, ο κ. Μαγιορκίνης τόνισε πως η ιατρική δεν είναι δόγμα, δεν έχει στεγανά και τους τελευταίους μήνες έχει αποδειχτεί η χρησιμότητα της μάσκας. Μίλησε για σχετικά μικρή θυσία «που πρέπει να κάνουμε όλοι για να προστατευτεί η υγεία και οι αγαπημένοι μας».

Εμφανίστηκε αισιόδοξος πως μέσα στους επόμενους μήνες θα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τον φονικό ιό.

Εκτός τάξης οι μαθητές χωρίς μάσκα

Από την πλευρά του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά ξεκαθαρίστηκε ότι θα μένουν εκτός τάξης θα μένουν οι μαθητές που δεν φορούν μάσκα στο σχολείο.

Απαντώντας σε ερώτηση κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορωνοϊο για το εάν θα υπάρξει τιμωρία στους μαθητές που δεν θα φορούν μάσκα, ο Νίκος Χαρδαλιάς επεσήμανε ότι όποια παιδιά δεν φορούν μάσκα δεν θα μπαίνουν στην τάξη.

«Δεν υπάρχει καμία τιμωρία για οτιδήποτε», απλά «δεν θα επιτρέπεται η είσοδος σε μαθητές χωρίς μάσκα» είπε χαρακτηριστικά.