Σε κοινωνία – ζούγκλα παραπέμπει το απίστευτο περιστατικό, που συνέβη ενώ η Εμμανουέλα, η 21χρονη φοιτήτρια, κείτονταν ημιθανής στην Εγνατία οδό, ανάμεσα στα λεπτά που μεσολάβησαν από το τροχαίο μέχρι να την παραλάβει το ΕΚΑΒ.

Η φοιτήτρια, όπως καταγγέλλει σήμερα ο δικηγόρος της οικογένειάς της, είχε στην τσάντα της το ποσό των 1.500 ευρώ, το οποίο προφανώς ήταν χρήματα που της είχαν δώσει οι γονείς στην Κρήτη. Τα είχε μαζί της την ώρα του δυστυχήματος καθώς δεν είχε προλάβει να επιστρέψει στο σπίτι της μετά την άφιξή της στη Θεσσαλονίκη. Τα χρήματα ωστόσο δεν υπάρχουν.

Η οικογένεια εικάζει ότι κάποιος, ενώ το παιδί τους κείτονταν βαριά χτυπημένο στην άσφαλτο, της έκλεψε το πορτοφόλι της με τα 1.500 ευρώ. Όπως είπε ο δικηγόρος του, το θέμα είναι ηθικό και πρέπει να μας προβληματίσει γενικότερα ως κοινωνία.

Η 21χρονη φοιτήτρια Κτηνιατρικής, η οποία περίπου τα μεσάνυχτα της Κυριακής είχε γυρίσει αεροπορικώς από την Κρήτη όπου είχε πάει για το Σαββατοκύριακο, κατευθείαν από το αεροδρόμιο είχε πάει στην κτηνιατρική κλινική όπου νοσηλευόταν ο σκύλος της και ακολούθως έφυγε για να πάει στο σπίτι φίλης της που γιόρταζε τα γενέθλιά της.

Δεν έφθασε ποτέ καθώς στον δρόμο χτυπήθηκε σφοδρά, και μάλιστα δύο φορές, από διερχόμενο αυτοκίνητο που οδηγούσε 26χρονος χωρίς δίπλωμα, ο οποίος έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα και δεν σταμάτησε αφού τη χτύπησε, αλλά και αντιθέτως έκανε όπισθεν για να φύγει, με αποτέλεσμα να τη χτυπήσει και δεύτερη φορά.

Στην εισαγγελία οι γονείς

Εν τω μεταξύ, σήμερα η οικογένεια της αδικοχαμένης Εμμανουέλας πήγε στον εισαγγελέα Θεσσαλονίκης δηλώνοντας παράσταση πολιτικής αγωγής.

Συνοδεία δικηγόρου, η οικογένεια προσήλθε στο ανακριτικό γραφείο προκειμένου να δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας που αποδίδεται στον 26χρονο οδηγό και στη 19χρονη συνοδηγό του.

Οι δύο κατηγορούμενοι διώκονται για επικίνδυνη οδήγηση με αποτέλεσμα τον θάνατο, ο πρώτος ως φυσικός αυτουργός και η δεύτερη ως απλή συνεργός στην πράξη αυτή.
«Ήθελε να δώσει ζωή»

Σε μια λακωνική δήλωση, η μητέρα της φοιτήτριας, σχολιάζοντας την απόφαση να γίνει δωρεά οργάνων μετά τον θάνατο της νεαρής, ανέφερε τα εξής: «Ζητήσαμε να κάνει ένα θαύμα και απλά το έκανε. Ήθελε να δώσει ζωή, ήταν η επιθυμία της». Η ίδια η φοιτήτρια είχε εκφράσει σε ανύποπτο χρόνο την επιθυμία της αυτή.

«Δεν βγήκε να οδηγήσει αλλά να θερίσει»

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της οικογένειας Νίκος Ρουσσόπουλος έκανε λόγο για «εν ψυχρώ παράσυρση» και τόνισε ότι ο 26χρονος οδηγός «δεν βγήκε να οδηγήσει αλλά να θερίσει».

«Δεν τον ενδιέφερε αν θα σκότωνε ή όχι. Κάποιοι έδωσαν ζωή, αυτός προτίμησε να δώσει θάνατο», σημείωσε μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Σχολιάζοντας τα όσα φέρεται να απολογήθηκε προανακριτικά ο οδηγός, ότι δηλαδή εάν η φοιτήτρια περνούσε από διάβαση δεν θα συνέβαινε τίποτα, ο κ. Ρουσσόπουλος σημείωσε πως αυτά είναι «προκλητικά και αντιβαίνουν στην κοινή λογική», ενώ συμπλήρωσε πως ο κατηγορούμενος υπέπεσε σε «αντιφάσεις» κι ότι «η αλήθεια πάντα βγαίνει στην επιφάνεια».

Θέλησε να δώσει ζωή μέσα από τον θάνατό της

Αναφορικά με τη δωρεά οργάνων και την προσφορά ζωής από την άτυχη κοπέλα ο κ. Ρουσσόπουλος τόνισε ότι «η οικογένεια θέλησε, όπως και η εκλιπούσα, να δώσει ζωή μέσα από τον θάνατό της», ενώ ευχαρίστησε, εκ μέρους της οικογένειας, όλους όσοι μέσα από χιλιάδες μηνύματά τους συμπαρίστανται, επιδεικνύοντας την αγάπη τους προς την άτυχη φοιτήτρια.

«Η ελληνική κοινωνία αγκάλιασε την Έμμα σαν να είναι δικό της παιδί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι δύο κατηγορούμενοι απολογήθηκαν χθες στην ανακρίτρια και με σύμφωνη γνώμη ο 26χρονος, αλβανικής καταγωγής, κρίθηκε προφυλακιστέος και πήρε τον δρόμο για τη φυλακή, ενώ η 19χρονη συνοδηγός (ημεδαπή) αφέθηκε ελεύθερη με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.