Κλειστά θα παραμείνουν σίγουρα μέχρι τις 15 Ιουλίου τα σύνορα με την Τουρκία για την διέλευση επισκεπτών, εξαιτίας των στοιχείων για τον κορωνοϊό, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ολοκληρώνοντας τις επισκέψεις του σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Η Τουρκία βρίσκεται στην 13η θέση μεταξύ των χωρών με τα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού. Συγκεκριμένα έχει 198.613 κρούσματα και 5.115 θανάτους, αν και η ενημέρωση δεν είναι καθημερινή και απολύτως διασταυρωμένη, καθώς στον σχετικό πίνακα δεν αναγράφονται νέα κρούσματα.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση και πότε θα ανοίξουν τα σύνορα με την Τουρκία ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι τα δρομολόγια από και προς την Τουρκία δεν θα πραγματοποιούνται μέχρι τις 15 Ιουλίου.

«Το δεδομένο είναι ότι η Τουρκία μέχρι και τις 15 Ιουλίου είναι κλειστή. Κάθε 15 μέρες αξιολογούμε την κατάσταση επιδημιολογικά και μόνο» είπε ο Υφυπουργός σημειώνοντας και τα εξής: «Οι αποφάσεις μας δεν αφορούν τη διπλωματία, δεν αφορούν τις εξωτερικές σχέσεις. Όλες οι αποφάσεις που παίρνουμε είναι βασισμένες αποκλειστικά και μόνο στα επιδημιολογικά δεδομένα, στα φορτία που έχει η κάθε περιοχή. Όλα αυτά αξιολογούνται και με βάση αυτά το παρατηρητήριο που έχει συσταθεί εδώ και αρκετούς μήνες παίρνει και την κατάλληλη απόφαση».

Πριν τη Λέσβο, ο κ. Χαρδαλιάς επισκέφθηκε τη Χίο και τη Σάμο όπου πραγματοποίησε ανάλογες τεχνικές συσκέψεις, ενώ επόμενος σταθμός ήταν η Μύρινα της Λήμνου.