Αρχική Κοινωνία Θρηνεί όλη η Ελλάδα: Αβάσταχτος πόνος στις κηδείες των θυμάτων της φοβερής...

Θρηνεί όλη η Ελλάδα: Αβάσταχτος πόνος στις κηδείες των θυμάτων της φοβερής τραγωδίας – Σπαραγμός στα Γιαννιτσά και στην Κατερίνη

Η Ελλάδα κηδεύει σήμερα με οδύνη τα θύματα της φοβερής τραγωδίας στα Τέμπη, ενώ ήδη από χθες ο πόνος ήταν αβάσταχτος στον αποχαιρετισμό της 34χρονης Αθηνάς Κατσάρα στην Κατερίνη.

Σήμερα κηδεύεται στα Γιαννιτσά η 23χρονη Ιφιγένειας Μήτσκα που έχασε τη ζωή της στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών. Τρίτο βαγόνι, θέση 67… Εκεί καθόταν η άτυχη 23χρονη Ιφιγένεια Μήτσκα, η σορός της οποίας  ταυτοποιήθηκε με τη μέθοδο ανάλυσης DNA και το όνομά της μπήκε και επίσημα πλέον στα θύματα του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

Στον Τύρναβο το αντίο στην 42χρονη Βάγια

Το τελευταίο αντίο θα πουν σήμερα στις 12:00 μ. από τον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης στον Τύρναβο συγγενείς και φίλοι στην 42χρονη Βάγια Μπλέκα-Καρακώστα, νοσηλεύτρια στην Παθολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, η οποία έχασε τη ζωή της στο τραγικό δυστύχημα.

Με συλλυπητήριο μήνυμα το Νοσηλευτικό και Ιατρικό Προσωπικό της Παθολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας «αποχαιρετά» την Βάγια Μπλέκα – Καρακώστα, κάνοντας λόγο για μια καλή μητέρα και σύζυγο, καλή συνάδελφο και νοσηλεύτρια. «Θα τη θυμόμαστε πάντα για την καλοσύνη της, την εργατικότητα, τη συναδελφικότητα και τη δοτικότητά της» επισημαίνουν χαρακτηριστικά οι συνάδελφοί της στο μήνυμα τους.

Η 42χρονη άφησε πίσω τον σύζυγό της Γεώργιο Καρακώστα, τα παιδιά: Αθανασία, Λευτέρη, τους γονείς: Αναστάσιο και Βασιλική Μπλέκα, Ελευθέριο Καρακώστα, τα αδέλφια: Κώστα και Έλενα Μπλέκα, Λάμπρο και Βίκυ Καρακώστα, ανιψιούς και λοιπούς συγγενείς.

Αβάσταχτος πόνος στην Κατερίνη για την 34χρονη Αθηνά

 

Αβάσταχτος πόνος και θρήνος στην πρώτη κηδεία θύματος της σιδηροδρομικής τραγωδίας. Στον Ιερό Ναό Αγίας Αννας έγινε κηδείας της 34χρονης Αθηνάς Κατσάρα, η οποία ταξίδευε με το τρένο μαζί με τον σύζυγό της.

Η σορός της έφτασε νωρίς το μεσημέρι στην εκκλησία μέσα σε λευκό σφραγισμένο φέρετρο. Τραγική φιγούρα η μητέρα της που με κλάματα φώναζε «είναι άδικο».

Στην εκκλησία βρίσκονταν επίσης και άνθρωποι του Ερυθρού Σταυρού, τους οποίους ζήτησε η οικογένεια, προκειμένου να βοηθήσουν σε κάποιον τυχόν έκτακτο περιστατικό.

Ο άνδρας της Αθηνάς σώθηκε κατά τύχη, επειδή τη στιγμή της σύγκρουσης είχε σηκωθεί να πάει στην τουαλέτα και νοσηλεύεται τραυματισμένος σε νοσοκομείο της Λάρισας.

Το ζευγάρι είχε γνωριστεί στην Κατερίνη και είχε παντρευτεί το 2019. Επαγγελματικά είχαν εργαστεί σε αρκετά μπαρ της πόλης.

Η Αθηνά ήταν αδελφή του ποδοσφαιριστή του ΣΦΚ Πιερικός, Βασίλη Κατσάρα. Μέχρι νωρίς χθες  το απόγευμα ο αδελφός της αναζητούσε πληροφορίες για την τύχη της.

Ο ίδιος ανακοίνωσε την απώλεια της αγαπημένης του αδελφής με μια συγκινητική ανάρτηση στο Facebook.«Η αδερφούλα μου δεν είναι πια κοντά μας…» έγραψε συγκλονισμένος ο νεαρός αθλητής

 

Στέρεψαν τα δάκρυα στο Καστράκι με την είδηση του θανάτου των τριών και πανέμορφων κοριτσιών στην τραγωδία στα Τέμπη.

Τα κορίτσια επέστρεφαν στην Θεσσαλονίκη, όπου και σπούδαζαν, μετά το τριήμερο της Αποκριάς που πέρασαν στο χωριό τους μαζί με τους γονείς, τα αδέλφια, και τους συγγενείς τους.

Οι δίδυμες αδελφές Θώμη και Χρύσα Πλακιά και η πρώτη τους ξαδέλφη Αναστασία Πλακιά επέβαιναν στο μοιραίο τρένο και δυστυχώς έχασαν και οι τρεις την ζωή τους από το φονικό δυστύχημα πριν καν συμπληρώσουν τα 20 τους χρόνια.

Οι γονείς τους Νίκος και Δημήτρης Πλακιάς, ιδιοκτήτες της γνωστής ταβέρνας “Γαρδένια” στο Καστράκι , μόλις έμαθαν τα νέα για το δυστύχημα πήγαν αμέσως στην Λάρισα όπου μετά από ώρες αγωνίας δυστυχώς μέσω της μεθόδου DNA πιστοποίησαν τις σωρούς των κοριτσιών τους.Ιδιαίτερα γνωστοί στον αθλητικό χώρο τα δύο αδέλφια, καθώς ο Νίκος ήταν επι σειρά ετών αρχηγός και δεκάρι του “Βράχου” και ο Δημήτρης παράγοντας της ομάδας, προσπαθούν να σταθούν όρθιοι απο το μεγάλο χτύπημα της μοίρας έχοντας την συμπαράσταση όλου του Νομού.

«Που είναι το κορίτσι μου;»

Στην κραυγή μιας μητέρας που αναζητά την κόρη της έξω από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας αποτυπώνεται η ανείπωτη οδύνη για την τραγωδία στα Τέμπη, όπου δεκάδες άνθρωποι, κυρίως νέοι σε ηλικία, έχασαν τη ζωή τους από την σύγκρουση των δύο τρένων.

«Που είναι το κορίτσι μου;» ακούγεται να λέει στο βίντεο που δημοσιεύει η τοπική ιστοσελίδα onlarissa, ενώ περνάει μπροστά από το χώρο των επειγόντων περιστατικών.

Οι σκηνές που καταγράφονται έξω από το Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας είναι τραγικές, καθώς οι συγγενείς περιμένουν για ώρες να μάθουν για την τύχη των δικών τους ανθρώπων