Αρχική Κοινωνία Θλίψη για τον δημοσιογράφο Δ. Καρανικόλα, που “έφυγε” στα 59 του

Θλίψη για τον δημοσιογράφο Δ. Καρανικόλα, που “έφυγε” στα 59 του

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα, Σάββατο, σε ηλικία 59 ετών ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Δημήτρης Καρανικόλας. Το τελευταίο διάστημα ο Δ. Καρανικόλας έδινε μάχη με ασθένεια που αντιμετώπιζε. Ήταν παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Ο Δ. Καρανικόλας γεννήθηκε στον Άλιμο, το 1961. Από το 1981 εργαζόταν ως δημοσιογράφος. Το 1995 προσελήφθη στην ΕΡΤ, ενώ εργάστηκε επίσης στις εφημερίδες «Έθνος», «Έθνος της Κυριακής», «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», «Αυριανή», «Εξόρμηση», «Η βραδυνή» και «Ημερησία», στα περιοδικά «Εικόνες», «Σύγχρονη Γυναίκα», «Τέχνη και Πολιτισμός», «Το παιδί μου κι εγώ» και «Salve» αλλά και στα ερτζιανά: «Δίαυλος 10», «Ράδιο Κύκλος» και στους Κρατικούς Σταθμούς Ιωαννίνων και Λάρισας.

Κορυφαία, έως τώρα, στιγμή της δημοσιογραφικής του πορείας ήταν η κάλυψη της νοσηλείας του Ανδρέα Παπανδρέου, στο «Ωνάσειο». Τη μοναδική, όπως ο ίδιος χαρακτηρίζει, δημοσιογραφική εμπειρία, την οποία κατέγραψε στις σελίδες του βιβλίου του «Το ημερολόγιο ενός δημοσιογράφου – 3000 ώρες αγωνίας» -(εκδόσεις ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ ).

Υπήρξε ειδικός συνεργάτης και υπεύθυνος του γραφείου Τύπου του υπουργείου Υγείας & Πρόνοιας την περίοδο 2002 – 2004. Από το 2000 δίδασκε στα ιδιωτικά ΙΕΚ ΑΚΜΗ και ΔΟΜΗ, στο δημόσιο ΙΕΚ Ν. Σμύρνης και από το Σεπτέμβριο του 2009 ήταν μέλος της εκπαιδευτικής κοινότητας του ΙΕΚ της Σιβιτανιδείου Σχολής.

Ήταν μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΑΕΑ), της ‘Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) και της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων (I.F.G.).

Είχε εκλεγεί πέντε φορές σύμβουλος (1994,1998, 2002, 2006 και 2010) στον δήμο Αλίμου.

Η ΕΣΗΕΑ σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

“Μεγάλη θλίψη στην ελληνική δημοσιογραφία από την απώλεια του καλού φίλου και εκλεκτού δημοσιογράφου Δημήτρη Καρανικόλα, ο οποίος “έφυγε” από τη ζωή μετά από μακροχρόνια μάχη με τον καρκίνο.”