Ο ηθοποιός Θανάσης Ευθυμιάδης μίλησε για τις μεγάλες και ριζικές αλλαγές που έχει κάνει στη ζωή του τα τελευταία χρόνια, ζώντας σε μια ρεματιά μέσα στα δέντρα και τα λουλούδια.

Έναν διαφορετικό τρόπο ζωής, κοντά στη φύση, με απλή διατροφή, κολύμπι στο ποταμάκι, γυμνισμό, γιόγκα και περπάτημα με γυμνά πόδια πάνω σε αγκάθια και γυαλιά περιέγραψε ο ηθοποιός Θανάσης Ευθυμιάδης σε συνέντευξή του στον δημοσιογράφο Αντώνη Σρόϊτερ στον ALPHA.

Επρόκειτο για μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη, καθώς ο ηθοποιός μίλησε για τις μεγάλες και ριζικές αλλαγές που έχει κάνει  στη ζωή του τα τελευταία χρόνια, αποκάλυψε πως για οκτώ χρόνια βρισκόταν σε κατάθλιψη εξ αιτίας ενός χωρισμού από γυναίκα και εξήγησε πως από την… Ντόλτσε Βίτα έφτασε να κάνει ασκητική ζωή.

Η καριέρα και η σπάταλη ζωή

“Εγώ ξεκίνησα το 1987. Πήγαινα στη σχολή του θεάτρου. Έζησα τη χρυσή εποχή της τηλεόρασης. Τότε που ξεκίνησα το 1993 κάναμε 2 εβδομάδες για να γυρίσουμε ένα επεισόδιο τώρα θέλουν δυο μέρες. Το κομμάτι της δόξας και της χλιδής, το έζησα.

Τη μέρα που έκανε πρεμιέρα το “Ντόλτσε Βίτα”, είχα ένα μεγάλο χωρισμό. Και δεν χάρηκα την επιτυχία. Οκτώ χρόνια είχα τις μαύρες μου εξαιτίας ενός χωρισμού. Δεν χάρηκα την επιτυχία. Ήμουν σε κατάθλιψη για οκτώ χρόνια. Αυτά τα συναισθηματικά δεσμά λύθηκαν κάποια χρόνια μετά σε ένα ταξίδι μου στο Άγιο Όρος.

 

Την ημέρα, που πέθανε ο πατέρας του χόρευε ξυπόλητος στη βροχή, νιώθοντας ότι επικοινωνεί με το πνεύμα του, που ήταν κάπου εδώ γύρω, όπως είπε.

Είχα το ζεϊμπέκικο που μου άρεσε και εξέφρασε αυτό που ένιωθα. Έβγαινα στα μπουζούκια πρώτο τραπέζι, φασαρίες και κακό, γυναίκες, ζεν πρεμιέ της εποχής και προσπαθούσα να βρω την ευτυχία μέσα από διάφορους δρόμους αλλά δεν την έβρισκα. Ούτε από τα πολλά τα αυτοκίνητα. Έφτασα σε ένα σημείο κι είχα ένα τζιπ πολυτελείας, ένα διθέσιο κάμπριο, ένα μικρό αμάξι πόλης, δύο αγωνιστικές μοτοσικλέτες. Ένας μόνος μου κι είχα οκτώ μεταφορικά μέσα.

Έπαιρνα πολλά λεφτά κι έλεγα στους φίλους μου να έχετε τα διαβατήρια και πάμε διήμερο στην Ιταλία, Ουγγαρία κ.ά. Σε έβλεπα στενοχωρημένο π.χ. κι έλεγα θες πέντε χιλιάρικα; Πάρ’ τα. Ο χωρισμός με βοήθησε στην πρώτη μεγάλη επιτυχία να μην καβαλήσω το καλάμι και να νιώσω ότι κάτι έγινα. Κάτι μέσα μου με “γαργαλούσε”. Το να αισθάνομαι διάσημος σε μια χώρα 10 εκατομμυρίων μου φαινόταν γελοίο.

Η γυναίκα της ζωής του και οι δύο του κόρες

Ήταν μοντέλο στο Μιλάνο και μόλις ήρθε στην Ελλάδα είπε εδώ θέλω να μείνω. Είπε στο πρακτορείο της ότι θέλει να μείνει στην Ελλάδα. Γνωριστήκαμε στο σίριαλ του Μανούσου Μανουσάκη “Για την Άννα”.

Αν ο Θεός μου ξαναστείλει μια καλή γυναίκα είπα ότι θα πρέπει να είμαι πολύ αφοσιωμένος. Μπορεί αύριο να ερωτευτώ κάποια στιγμή κάποια άλλη αλλά θέλω να το πω από τη στιγμή που την είδα για πρώτη φορά τη γυναίκα μου δεν ακούμπησα άλλη γυναίκα.

Ο ηθοποιός σε άλλο σημείο της συνένετυξής του εξήγησε πώς άρχισε να αλλάζει η ζωή του: Άρχισα να ψάχνομαι μέσα μου. Ήθελα να έχω κόρες. Ήμουν μέσα στη γέννα και στις δυο κόρες μου και έδωσα υπόσχεση ότι θα είμαι δίπλα τους και το έκανα.

Με τον δημοσιογράφο Αντώνη Σρόϊτερ στην αυλή και παραδίπλα ένα μαγκάλι.

Η οικονομική κρίση και η ασκητική ζωή

Ευγνωμονώ την οικονομική κρίση. Σταμάτησα την τηλεόραση γιατί σταμάτησαν τα λεφτά. Έχω χρέη όπως ο μισός πλανήτης. Κάνουμε ρυθμίσεις όπως όλοι.

Οι φίλοι μου με λένε μοναχό. Περπατάω ξυπόλυτος χειμώνα καλοκαίρι. Η ενέργεια που παίρνω από τη γη με κρατάει υγιή. Γίνεται αποτοξίνωση. Έρχομαι καθημερινά σε επαφή με τη φύση.

Περπατώντας πάνω σε σπασμένα γυαλιά

Ο Θανάσης Ευθυμιάδης έδειξε στον Αντώνη Σρόιτερ ένα τρόπο να ξεπεράσει τους φόβους του, περπατώντας ξυπόλητος πάνω σε σπασμένα γυαλιά.

Στο σημείο αυτό είπε ότι όταν τα πέλματα των ποδιών πατούν στο έδαφος ο άνθρωπος παίρνει φυσική ενέργεια.Αυτό τον κάνει να νιώθει απόλυτα υγιής, λέγοντας ότι έχει να πάρει, έστω ένα απλό χάπι, 15 χρόνια.

Επίσης όλο το σώμα, όπως και τα γεννητικά όργανα, πρέπει να εκτίθενται στον ήλιο πρωινές και απογευματινές ώρες για να παίρνουν ενέργεια. Εξήρε τον έρωτα στη φύση και την αμοιβαιότητα με την ένωση δύο ανθρώπων, που αλληλοθαυμάζονται και δίνονται ολοκληρωτικά ο ένας στον άλλον.

Τρόπος διατροφής χωρίς κρέας και ψάρι

Ο Θανάσης Ευθυμιάδης δείχνει πως μαζεύει τσουκνίδες, χαιδευτικά, χωρίς να τον ..τσιμπούν.

Σίγουρα ο Ευθυμιάδης έδειξε έναν άλλο τρόπο ζωής, που θέλει δύναμη και τόλμη.

Είπε ότι διατρέφεται μόνο με προϊόντα της φύσης, λαχανικά, φρούτα, ξηρούς καρπούς κ.λ.π., και ότι έχει να φάει κρέας 15 χρόνια.

Επίσης είπε ότι σταμάτησε να τρώει ψάρια από την στιγμή, που συνειδητοποίησε ότι είναι ζωντανοί οργανισμοί με ψυχή, ενώ παλιότερα ήταν ψαροντουφεκάς. Τρώει, εκτός από λαχανικά, αυγά από μοναχικές κότες (άσπερμα), διότι έτσι κι αλλιώς βγαίνουν στη φύση.

Για το κόστος της ζωής του είπε ότι είναι πολύ χαμηλό, μόνο για τα απαραίτητα και ότι ακολουθεί την ανταλλακτική μέθοδο σε υπηρεσίες και προϊόντα.

“Πηγαίνω και σκάβω, περιποιούμαι τα δέντρα και μου παρέχεται το σπίτι αυτό”, αποκάλυψε. “Πηγαίνω και βοηθάω στις κυψέλες έναν φίλο μελισσσοκόμο και μου δίνει μέλι. Βοηθάω στο μάζεμα της ελιάς και μου δίνουν λάδι…”