Αβεβαιότητα επικρατεί σχετικά με την εξέλιξη της υγείας του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά, ο οποίος διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η υγεία του Μητροπολίτη , που είναι ένας από τους πλέον «σκληρούς» αρνητές των εμβολίων και των μέτρων για την πανδημία και  παραμένει ανεμβολίαστος, επιδεινώθηκε από τη Δευτέρα.

Όπως αναφέρει το agrinionews.gr, το πρωί της Δευτέρας ο κ. Κοσμάς αισθανόταν καλύτερα, όμως προς το βράδυ η εικόνα του επιβαρύνθηκε. Διαμένει στην έδρα της Μητρόπολης στο Μεσολόγγι, όπου τον επισκέφθηκαν οι θεράποντες γιατροί και έκριναν αναγκαία την εισαγωγή του σε νοσοκομείο, όμως εκείνος αρνήθηκε να νοσηλευθεί και παραμένει στο σπίτι του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είχαν ήδη γίνει οι προετοιμασίες για την εισαγωγή του στο νοσοκομείο Αγρινίου, ενώ είχε κινητοποιηθεί και η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου του Ρίου.

Νέες πληροφορίες αναφέρουν, μάλιστα, ότι ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέβη στην οικία του μητροπολίτη  όμως ο ίδιος αρνήθηκε να διακομιστεί στο νοσοκομείο.

Να σημειωθεί ότι από τη Μητρόπολη τηρείται σιγή ιχθύος, ενώ υπενθυμίζεται ότι και το γεγονός ότι διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό ανακοινώθηκε με τέσσερις ημέρες καθυστέρηση.

Ποιος είναι ο μητροπολίτης Κοσμάς

Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς Παπαχρήστος, κατά κόσμον Κων/νος, γεννήθηκε το 1945 στη Σκουτεσιάδα Αγρινίου. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Θεολογία στο Α.Π.Θ., από όπου έλαβε τα αντίστοιχα πτυχία.

Χειροτονήθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος το 1974. Υπηρέτησε, τριάντα και πλέον έτη, ως Ιεροκήρυκας στην Ι. Μ. Αιτωλίας και Ακαρνανίας, αναπτύσσοντας πλούσια δραστηριότητα. Έχει δημοσιεύσει πολυάριθμα εκκλησιαστικά και αντιαιρετικά άρθρα. Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας εξελέγη στις 8 Οκτωβρίου 2005. Η χειροτονία του πραγματοποιήθηκε στις 11 Οκτωβρίου, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών.