“Πού είναι αυτοί οι φιλόζωοι, που δεν εμφανίστηκε κανένας να πάρει ένα τηλέφωνο”, αναρωτήθηκε ο παππούς. “Ένα θηρίο προσπαθούσε να τον σκοτώσει”.-

Άλλο ένα περιστατικό με επίθεση σκύλου σε παιδί σημειώθηκε στο Λαγονήσι, καθώς το ζώο έμεινε χωρίς επιτήρηση και όρμησε στο 13χρονο αγόρι, προκαλώντας του βαθιά τραύματα στο πρόσωπο με δαγκωματιές. 

Το παιδί σώθηκε σαν από θαύμα από την άγρια επίθεση, διότι ευτυχώς βρέθηκε εκεί κοντά ένας άντρας και το έσωσε.

Το σκυλί, που παραλίγο να κατασπαράξει τον ανήλικο, άρχισε να δαγκώνει τον 13χρονο με μανία στο κεφάλι, στο μέτωπο, στα μάγουλα. Τελικά, ο άτυχος μικρός στο Λαγονήσι κατάφερε να γλιτώσει χάρη στην καίρια παρέμβαση του ιδιοκτήτη ενός βρεφονηπιακού σταθμού, που έτυχε να βρίσκεται κοντά στο σημείο εκείνη την ώρα.

Το περιστατικό έγινε το πρωί της Πέμπτης (27/10), την ώρα που το παιδί πήγαινε με το πατίνι του σχολείο, όταν ξαφνικά ένας σκύλος τού όρμησε από πίσω, το έριξε κάτω και ξεκίνησε να το δαγκώνει. Εκείνο άρχισε να ουρλιάζει, ενώ προσπάθησε με κάθε τρόπο να προστατευθεί.

Ο ιδιοκτήτης του βρεφονηπιακού σταθμού βρισκόταν κοντά στο σημείο, άκουσε τις φωνές και με άλλους δύο άνδρες ακινητοποίησαν τον σκύλο, μεταφέροντας το παιδί στο Κέντρο Υγείας Καλυβίων.

Λόγω των σοβαρών τραυμάτων που έφερε, ο 13χρονος μεταφέρθηκε στο Παίδων «Αγία Σοφία», με τη μητέρα να προχωρά σε μήνυση. Ο ιδιοκτήτης του σκύλου, ο οποίος επισκέφθηκε το παιδί στο νοσοκομείο, είπε ότι κάποιος άφησε ανοιχτή την πόρτα και το κατοικίδιο βγήκε έξω από το σπίτι. Τι “κάποιος”; Σαφώς υπάρχει αμέλεια στην επιτήρηση του σκύλου, όπως συμβαίνει σε πολλές άλλες περιπτώσεις.

Περαστικοί που ενημερώθηκαν για το συμβάν έλεγαν: Προφανώς οι λεγόμενοι φιλόζωοι του συρμού και της μόδας αγνοούν ότι δεν έχουν όλα τα σκυλιά την ίδια συμπεριφορά, ούτε ξέρουν ότι πολλά εξαρτώνται από την στιγμή και από το πως θα νιώσει το ζώο.

 Φανταστείτε ένα θηρίο να βρίσκεται πάνω του και να προσπαθεί να το σκοτώσει, λέει ο παππούς του 13χρονου

Ο παππούς του 13χρονου μίλησε στον Alpha, όπου μέσω της εκπομπής «Tlive» περιέγραψε τα όσα βίωσε ο εγγονός του, ενώ εξέφρασε και ένα έντονο παράπονο για το γεγονός ότι δεν υπήρξε ενδιαφέρον για την κατάσταση της υγείας του από κάποια φιλοζωική εταιρεία.

«Έχει αρχίσει να συνέρχεται (ο 13χρονος), αλλά φανταστείτε ένα θηρίο να βρίσκεται πάνω του και να προσπαθεί να το σκοτώσει. Πώς έχει νιώσει και πώς θα το ξεπεράσει, δεν ξέρω. Και πού είναι αυτοί οι φιλόζωοι, που δεν εμφανίστηκε κανένας να πάρει ένα τηλέφωνο, να μάθει γι’ αυτό το παιδί. Πήγαινε σχολείο και ξαφνικά έρχεται ένα σκυλί από πίσω του, το πετάει κάτω και του κάνει επίθεση από πίσω και άρχισε και το δάγκωνε», τόνισε αρχικά ο παππούς του μικρού.

Στη συνέχεια στάθηκε στην καθοριστική παρέμβαση του ιδιοκτήτη βρεφονηπιακού σταθμού, ώστε το παιδί να γλιτώσει τα χειρότερα. «Ευτυχώς που πέρασε ένας κύριος κι έδιωξε το σκυλί. Θα το σκότωνε το παιδί! Φανταστείτε ότι το έχει δαγκώσει στο σαγόνι, στο πρόσωπο… Φανταστείτε να το δάγκωνε στον λαιμό. Πώς μπορεί να νιώσει ένας παππούς που ακούει για το εγγονάκι του ότι βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση».

Τέλος, ο παππούς του μικρού είπε: «Ήμουν εκτός Αθηνών όταν έγινε το περιστατικό, γιατί δεν ξέρω τι θα έκανα αν ήμουν εκεί. Ο ιδιοκτήτης ζήτησε συγγνώμη και είπε ως δικαιολογία ότι κάποιος άνοιξε την πόρτα και βγήκε ο σκύλος έξω».