Ελεύθερη με την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκε η 35χρονη φιλόλογος καθηγήτρια, που κατηγορείται για αποπλάνηση του 13χρονου μαθητή της.

Αυτό έκρινε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, το οποίο εξέδωσε βούλευμα για την εν λόγω υπόθεση μετά τη διαφωνία που προέκυψε μεταξύ ανακρίτριας και εισαγγελέως, σχετικά με την περαιτέρω ποινική μεταχείριση της κατηγορουμένης, μετά την απολογία της την περασμένη Παρασκευή.

Ειδικότερα, η ανακρίτρια είχε την άποψη πως η καθηγήτρια πρέπει να προφυλακιστεί γιατί σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει ο κίνδυνος να συνεχίσει την αποπλάνηση του 13χρονου, ενώ η εισαγγελέας πρότεινε να αφεθεί ελεύθερη με όρους.

Τώρα, τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου έκριναν ότι η κατηγορούμενη πρέπει να αφεθεί ελεύθερη με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης από τη χώρα. Επίσης με το βούλευμα του συμβουλίου Πλημμελειοδικών της επιβλήθηκε ο όρος να μην πλησιάζει τον ανήλικο σε απόσταση μικρότερη του 1 χλμ.

Ακόμη οι δικαστές απαγόρευσαν στην κατηγορουμένη να έχει οποιασδήποτε επικοινωνίας με τον 13χρονο (διαδικτυακή, τηλεφωνική και δια ζώσης).

Επιπρόσθετα, το συμβούλιο αποφάσισε η 35χρονη κατηγορουμένη να παρακολουθείται από ψυχολόγο, όπως είχε προτείνει η εισαγγελέας.

 

Η 35χρονη καθηγήτρια εμφανίστηκς ποφασισμένη να σεβαστεί τους περιοριστικούς όρους που της επέβαλε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας και να προστατέψει τον ψυχικό κόσμο του ανηλίκου,  σύμφωνα με το δικηγόρο της Απόστολο Κόντο.

Στην ανακοίνωση του δικηγόρου, επισημαίνονται τα εξής:

«Συνεδρίασε σήμερα το Δικαστικό Συμβούλιο κατόπιν της διαφωνίας μεταξύ της κας Εισαγγελέως και της 16ης Τακτικής κας Ανακρίτριας. Σε μια περίοδο αποκαλύψεων και κοσμογονίας για τις έμφυλες σχέσεις που οφείλουμε άπαντες να καλωσορίσουμε και να συμβάλλουμε, το Συμβούλιο κλήθηκε να κρίνει επί μίας διαφορετικής αλλά εξαιρετικά ευαίσθητης περίπτωσης.

Με οδοδείκτη την πρόβλεψη του νομοθέτη, υιοθέτησε την πρόταση της κ. Εισαγγελέως που προέβη σε μία λειτουργικά άρτια και νομικά κρυστάλλινη πρόταση. Η εντολέας μου αφέθηκε ελεύθερη από τον κατ’ οίκον περιορισμό με τους εξής περιοριστικούς όρους α) την απαγόρευση προσέγγισης του ανηλίκου παθόντα σε απόσταση μικρότερη του ενός χιλιομέτρου β) την απαγόρευση επικοινωνίας με τον ανήλικο με οποιοδήποτε τρόπο γ) Την παρακολούθηση από ειδικό ψυχικής υγείας άπαξ, εβδομαδιαίως. Αναφορές δημοσιευμάτων σε άλλους περιοριστικούς όρους πλην των ανωτέρω δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Κύριο μέλημα της κατηγορούμενης παραμένει η προστασία του ψυχικού κόσμου του ανηλίκου, των οικείων του και φυσικά της οικογένειας της. Στην κατεύθυνση αυτή, πριν καν την ως άνω πρόταση, η εντολέας μου φρόντισε με δική της πρωτοβουλία να προβεί στις παραπάνω ενέργειες. Παραμένει ιερό καθήκον όλων να σεβαστούμε την εξαιρετικά δυσχερή συνθήκη που καλούνται να διαχειριστούν τα εμπλεκόμενα μέρη και να απέχουμε από κάθε ενέργεια διατάραξης της οικογενειακής γαλήνης που τόσο έχουν ανάγκη».

Ήθελε να ζήσουν μαζί όταν μεγαλώσει

Η καθηγήτρια, η οποία είναι μητέρα ενός κοριτσιού, φέρεται να είχε πείσει τον 13χρονο ότι μόλις ενηλικιωθεί θα μπορέσουν να ζήσουν μαζί ως κανονικό ζευγάρι.

Εκτός από ιδιαίτερα μαθήματα, η νεαρή φιλόλογος, που κρατούσε πάντα χαμηλό προφίλ, είχε απασχοληθεί στο παρελθόν και σε εκπαιδευτικές δράσεις σε δήμο της Αττικής με μικρούς μαθητές.

Η καταγγελία από τη μητέρα του 13χρονου

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε από τη μητέρα του 13χρονου μαθητή, η οποία φέρεται να εντόπισε στον υπολογιστή του παιδιού της φωτογραφίες του μαζί με τη φιλόλογο. Η μητέρα του μαθητή της Β’ Γυμνασίου προχώρησε σε καταγγελία, με τη φιλόλογο ωστόσο να μη συλλαμβάνεται λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου και να παίρνει προθεσμία από τον ανακριτή για να απολογηθεί.

Σύμφωνα με το Mega, η καθηγήτρια φέρεται να προχώρησε σε ολοκληρωμένες πράξεις με τον 13χρονο. Όπως αναφέρει το κανάλι, επικαλούμενο δικαστικές πηγές, ευρήματα υπάρχουν και στο κινητό του 13χρονου, όπου είχε κάνει σχετικές εκμυστηρεύσεις για τις συνευρέσεις με την καθηγήτριά του.