Διαφωνία εισαγγελέα και ανακρίτριας για τον 36χρονο υπάλληλο νοσοκομείου. Θα αποφανθεί το συμβούλιο.-

Δεδομένη θεωρήθηκε από την ανακρίτρια και τον εισαγγελέα η διάπραξη του αδικήματος της γενετήσιας πράξης με ανήλικο σε βαθμό κακουργήματος και έτσι κρίθηκαν προφυλακιστέοι μετά τις απολογίες τους οι δύο από τους τρεις κατηγορούμενους.

Φέρονται να ήρθαν σε σεξουαλική επαφή με τη 12χρονη από τον Κολωνό και συνελήφθησαν ύστερα από εντάλματα. Πρόκειται για έναν 33χρονο υπάλληλο φαρμακαποθήκης και έναν 34χρονο επιχειρηματία, που προφυλακίστηκαν παρότι δεν διώκονται για βιασμό, αδίκημα βαρύτερο από την γενετήσια πράξη.

Για τον τρίτο κατηγορούμενο, έναν 36χρονο διοικητικό υπάλληλο του Νοσοκομείου Μεταξά, υπήρξε διαφωνία μεταξύ ανακρίτριας και εισαγγελέα, οπότε για την περαιτέρω ποινική του μεταχείριση θα αποφασίσει εντός των αμέσως επόμενων ημερών το Δικαστικό Συμβούλιο.

Γιατί κατηγορούνται και τι υποστήριξαν

Και οι τρεις αντιμετωπίζουν την κατηγορία της γενετήσιας πράξης με ανήλικο συμπληρώσαντα και μη τα 12 έτη έναντι αμοιβής, που  είναι κακούργημα και επισύρει ποινή κάθειρξης 10 ετών και άνω.

Ο 33χρονος υπάλληλος φαρμακαποθήκης φέρεται να παραδέχθηκε ότι είχε κλείσει τρία ραντεβού με τη 12χρονη μέσω Διαδικτύου, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες υποστήριξε πως πήγε μόνο στα δύο και δεν ήρθε σε σεξουαλική επαφή μαζί της, αλλά της έδωσε χρήματα.

Υπέρ του 33χρονου κατέθεσαν η μητέρα του και ο γιατρός που τον εξέτασε τις προηγούμενες ημέρες στη ΓΑΔΑ. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, διέγνωσε ότι ο κατηγορούμενος πάσχει από ψυχωτικές διαταραχές.

Ο 36χρονος διοικητικός υπάλληλος του Νοσοκομείου Μεταξά, ο οποίος εν τω μεταξύ έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα, σύμφωνα με πληροφορίες υποστήριξε ότι ουδέποτε πήγε σε ραντεβού. Είδε φωτό της 12χρονης, κατάλαβε ότι δεν είναι 17 ετών όπως έλεγε και αποφάσισε να μην συναντηθεί.

Υπέρ του κατέθεσε η αδελφή του. Η υπεράσπιση του 36χρονου επικαλέστηκε σοβαρό πρόβλημα υγείας του κατηγορουμένου.

Εν τω μεταξύ, και ο 34χρονος επιχειρηματίας φέρεται να αρνήθηκε τις κατηγορίες. Επικαλέστηκε επίσης προβλήματα υγείας. Παραδέχθηκε ότι συναντήθηκε με την 12χρονη, αλλά δεν ήρθε σε σεξουαλική επαφή μαζί της. Ωστόσο δεν έγινε πιστευτός και προφυλακίστηκε.

Πλέον, οι έρευνες των διωκτικών αρχών συνεχίζονται προκειμένου τα υπόλοιπα άτομα στα οποία έχει αναφερθεί η 12χρονη στις καταθέσεις της να ταυτοποιηθούν και να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης.