Έως τις τελευταίες στιγμές του ο Διονύσης Σιμόπουλος έδειξε ότι ήταν πραγματικά ένας υπέροχος άνθρωπος. Έφυγε χθες από τη ζωή μετά από μάχη με τον καρκίνο αλλά θα συνεχίσει να μας ταξιδεύει με το μοναδικό του τρόπο στα άστρα.

Μέχρι τέλους, όπως φανερώνει και η ανάρτηση των παιδιών του, διατηρούσε το χιούμορ του.

Δύο ημέρες πριν φύγει από τη ζωή ο Διονύσης Σιμόπουλος ζήτησε από τα παιδιά του το εξής: Να αλλάξουν την φωτογραφία εξωφύλλου του στο Facebook.

«Ο μπαμπάς μας πριν 2 ημέρες μου ζήτησε να αλλάξω αυτό το cover photo. Κράτησε το χιούμορ του μέχρι τέλους. “Έφυγε” με χαμόγελο στα χείλη», γράφει στην ανάρτηση με το νέο cover photo που ανέβασαν τα παιδιά του…

Dionysios Simopoulos

Ο μπαμπάς μας πριν 2 ημέρες μου ζήτησε να αλλάξω αυτό το cover photo. Κράτησε το χιούμορ του μέχρι τέλους. “Έφυγε” με χαμόγελο στα χείλη”.

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "Thats all Folks!"

Διονύσης Σιμόπουλος: «Τhat’s all folks»

Ο Διονύσης Σιμόπουλος, ο σπουδαίος αστροφυσικός, επίτιμος διευθυντής του Πλανητάριου στο Ευγενίδειο Ιδρυμα, μοναδικός δάσκαλος και αφηγητής που έφυγε από τη ζωή την Κυριακή μετά από μια γενναία μάχη με τον καρκίνο στο πάγκρεας, γεννήθηκε τον Μάρτη του 1943 στα Ιωάννινα, μέσα στην Κατοχή. Εκεί υπηρετούσε ο πατέρας του.
Διονύσης Σιμόπουλος, ο άνθρωπος που δεν εκλαϊκευσε απλώς, εκδημοκράτισε την αστροφυσική.

Πως εμπνεύστηκε την ενασχόληση με την αστρονομία

Αυτός και η δίδυμη αδελφή του, βρέφη επέστρεψαν στην Πάτρα, που έγινε η εσωτερική του πατρίδα: η παιδική του ηλικία, οι συνομωσίες στις αλάνες. Φτώχεια μεγάλη αλλά «εμείς τότε δεν ξέραμε ότι είμαστε φτωχοί».

Ίσως να μην είχε στραφεί στο σύμπαν και τις ιστορίες του αν δεν είχε γίνει πρόσκοπος, ήδη από τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού. Διδάχθηκε εκεί την έννοια της αλληλεγγύης, της αγάπης, της φιλίας, ναι. Κυρίως όμως έβλεπε τον ουρανό στις νυχτερινές εκδρομές σε παραλίες και λοφίσκους γύρω από την Πάτρα. Ένα παιδί έκθαμβο κάτω από τον μαύρο θόλο με τις χιλιάδες κουκίδες.

Αυτό το παιδί έγινε μετά, επί 40 χρόνια, εμπνευστής και δημιουργός ατελείωτων ιστοριών και εικόνων για άλλα παιδιά στην Ελλάδα, που άφωνα σήκωναν το κεφάλι ψηλά για να δουν όχι τον ουρανό, αλλά τον θόλο του πλανητάριου. Έγινε ο Σιμόπουλος ο διαμεσολαβητής, ο προφήτης, ο αγγελιοφόρος του σύμπαντος για τα παιδιά, τους έφηβους, τους ενήλικους.