Προφυλακίστηκε μετά την απολογία της η μητέρα της 12χρονης που έπεσε θύμα βιασμού στον Κολωνό, καθώς ανακρίτρια και εισαγγελέας έκριναν πως δεν έπεισε ότι είναι αμέτοχη στα όσα φρικώδη βίωνε το παιδί.

Η μητέρα της 12χρονης οδηγήθηκε νωρίτερα ενώπιον της 33ης ανακρίτριας προκειμένου να απολογηθεί για την υπόθεση βιασμού της κόρης της στον Κολωνό. Η 37χρονη παρέμεινε μόλις μιάμιση ώρα στο γραφείο της ανακρίτριας. Η απολογία της διεκόπη αρκετές φορές, καθώς βρισκόταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και έκλαιγε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μητέρα αρνήθηκε κάθε εμπλοκή της σε μαστροπεία εις βάρος της ανήλικης κόρης της. Μάλιστα, φέρεται να επικαλέστηκε και τα μηνύματα που αντάλλαξε με τον Ηλία Μίχο όταν αντελήφθη τι συνέβαινε.

Μόλις άκουσε την ομόφωνη απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα για την προφυλάκισή της, η μητέρα της 12χρονης ξέσπασε σε ουρλιαχτά, τα οποία ακούγονταν έξω από την αίθουσα.

Τι ισχυρίστηκε για τα εμβάσματα

Η γυναίκα που κατηγορείται ότι εξέδιδε την ανήλικη κόρη της ήταν απόλυτη, σύμφωνα με την υπεράσπισή της, πως δεν έχει διαπράξει κάτι εις βάρος του παιδιού.

Κλαίγοντας και πολλές φορές μην μπορώντας να μιλήσει, έδωσε απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα που της τέθηκαν, με βασικότερο όλων την εξήγησή της για τέσσερα εμβάσματα που έχουν εντοπιστεί σε λογαριασμό της.

Τα εμβάσματα αφορούν ποσά των 25, 25, 20 και 40 ευρώ και η κατηγορούμενη φαίνεται να ισχυρίστηκε ότι τον συγκεκριμένο λογαριασμό σταμάτησε να τον χρησιμοποιεί από τον περασμένο Απρίλιο και άνοιξε άλλον, μετά από υπόδειξη του λογιστή της οικογένειας, ώστε να εμβάζονται προνοιακά επιδόματα.

Ως αποστολείς των ποσών φέρονται δύο διαφορετικά πρόσωπα. Το ένα έχει ταυτοποιηθεί, όμως το δεύτερο παραμένει άγνωστο. Η 12χρονη φέρεται να έχει αναφερθεί στις καταθέσεις της σε αυτά τα ποσά, λέγοντας ότι σχετίζονται με αποστολή φωτογραφιών και βίντεο προς άτομα τα οποία είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για το κοριτσάκι.

Τι είπε η μητέρα της 12χρονης για τα μηνύματα

Ερωτήσεις δέχθηκε, επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, και για τα μηνύματα που φαίνεται να είχε ανταλλάξει με τον Ηλία Μίχο και την πρώην σύζυγό του. Η θέση της μητέρας είναι ότι, σε συνεννόηση με την Αστυνομία, αφού κατήγγειλε τον Μίχο, επιχειρούσε να κρατήσει επαφή με τον 53χρονο για να μην καταλάβει κάτι.

Βλέποντας τη μητέρα τους να αποχωρεί με χειροπέδες συνοδεία αστυνομικών από την Ευελπίδων, τα δύο ενήλικα παιδιά της οικογένειας -η κόρη και ο γιος της 37χρονης- ξέσπασαν σε κλάματα φωνάζοντας τη μητέρα τους.

Νωρίτερα, πριν από την απολογία της μητέρας, τα δύο παιδιά καθώς και η θεία κατέθεσαν στην ανακρίτρια της υπόθεσης.

Υπέρ της μητέρας κατέθεσαν η κόρη και ο γιος της και η θεία των παιδιών. Στο άκουσμα της προφυλάκισης η 37χρονη και τα παιδιά της ξέσπασαν σε κλάματα.

Τα στοιχεία εις βάρος της μητέρας 

Σύμφωνα με τη δικογραφία, υπάρχουν στοιχεία που τη βαρύνουν, στοιχεία που σχετίζονται με μικρά χρηματικά ποσά που φαίνεται να έχει δεχθεί σε λογαριασμό της, για τα οποία όμως ο εκ των συνηγόρων της, Απόστολος Λύτρας, επισημαίνει ότι δεν εμβάστηκαν από τον συγκατηγορούμενό της για μαστροπεία, αλλά από άλλα πρόσωπα.

Φαίνεται, επίσης, πως ένα από τα στοιχεία που τη φέρνουν αντιμέτωπη με τη δικαστική λειτουργό είναι η ενεργοποίηση του ψεύτικου προφίλ του κοριτσιού σε ιστότοπο ραντεβού από το wi-fi του σπιτιού. Το στοιχείο αυτό, κατά τη δικογραφία, καθιστά την 37χρονη μητέρα ύποπτη ως συνδιαχειρίστρια του επίμαχου λογαριασμού που είχε δημιουργήσει ο Ηλίας Μίχος.

Η ίδια, από την πλευρά της, αρνείται ότι γνώριζε το παραμικρό. Μάλιστα, επικαλείται τα μηνύματα που αντάλλαξε με τον Ηλία Μίχο όταν ενημερώθηκε από τη θεία του παιδιού για το τι συμβαίνει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 12χρονη στις καταθέσεις της επιμένει πως η μητέρα της δεν γνώριζε ότι είχε πέσει θύμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης και έχει πει ότι ο Μίχος την πήγαινε σε ραντεβού ακόμα και σε οίκους ανοχής. Ο Ηλίας Μίχος φαίνεται να κατηγόρησε, επίσης, τη μητέρα ότι γνώριζε τι συνέβαινε.

Η υπεράσπιση της μητέρας του παιδιού επιμένει ότι δεν υπάρχουν ενοχοποιητικά στοιχεία εις βάρος της, ότι όσα την κατέστησαν κατηγορούμενη δεν είναι σημαντικά και ότι υπάρχουν εξηγήσεις που θα παραθέσουν ενώπιον της δικαστικής λειτουργού.

Ειδικά για τα ποσά που εντοπίστηκαν στον λογαριασμό της μητέρας, ο κ. Λύτρας έχει δηλώσει: «Η 12χρονη έχει δώσει εξηγήσεις για το πώς έγινε η διαδικασία, ότι πήρε το ΙΒΑΝ της μητέρας και είχε στην κατοχή της την κάρτα, το οποίο το έδωσε στον Μίχο. Αυτό έχει πει η μικρή».

 Πήραν προθεσμία για την Τετάρτη οι τρεις βιαστές

Νέα προθεσμία για την ερχόμενη Τετάρτη ζήτησαν και έλαβαν από την ανακρίτρια και οι τρεις συλληφθέντες που κατηγορούνται ότι έναντι αμοιβής είχαν σεξουαλικές επαφές με τη 12χρονη στον Κολωνό.

Ο 33χρονος, ο οποίος συνελήφθη το βράδυ της περασμένης Παρασκευής και εργάζεται ως υπάλληλος φαρμακαποθήκης, φέρεται να παραδέχεται πως είχε κλείσει τρία ραντεβού μέσω Διαδικτύου με τη 12χρονη, αλλά υποστηρίζει ότι δεν υπήρξε μεταξύ τους σεξουαλική επαφή. Σύμφωνα με πληροφορίες, υποστηρίζει πως από τα τρία ραντεβού πραγματοποιήθηκαν μόνο τα δύο και έδωσε 50 με 70 ευρώ στη 12χρονη.

Φέρεται να ισχυρίζεται ότι δεν ήξερε την ηλικία της ανήλικης και νόμιζε πως ήταν 17 ετών. Συνήθιζε να επισκέπτεται ιστοσελίδες γνωριμιών και επικαλείται προβλήματα υγείας. Χθες, στη ΓΑΔΑ, εξετάστηκε επί μιάμιση ώρα από γιατρό, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, πιστοποίησε ότι ο 33χρονος αντιμετωπίζει διανοητικό πρόβλημα.

Προβλήματα υγείας που τους καθιστούν ανίκανους να τελέσουν τις πράξεις για τις οποίες κατηγορούνται φέρονται να επικαλούνται οι άλλοι δύο συλληφθέντες.

Ο 36χρονος διοικητικός υπάλληλος του Νοσοκομείου Μεταξά, σύμφωνα με πληροφορίες, παραδέχθηκε ότι συναντήθηκε με τη 12χρονη μία φορά, χωρίς να προχωρήσει σε σεξουαλική επαφή.

Προβλήματα υγείας επικαλείται και ο 34χρονος επιχειρηματίας, ο οποίος αρνείται την κατηγορία.