Φανερά ταλαιπωρημένος και κουρασμένος ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου αποφυλακίστηκε υπό όρους με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών.  αφού έμεινε 17 μήνες προφυλακισμένος για υπόθεση, που αφορά ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Το δικαστικό συμβούλιο αποδέχτηκε την αίτηση του Γιάννου Παπαντωνίου και έχει διατάξει την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με τους περιοριστικούς όρους της καταβολής εγγύησης 150.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα και της εμφάνισης  στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Παρά το βούλευμα, ο κ. Παπαντωνίου είχε δηλώσει αδυναμία πληρωμής του ποσού της εγγύησης και παρέμενε κρατούμενος.
Ο κ. Παπαντωνίου θα πρέπει να καταβάλει την εγγύηση μέχρι τις 15 Ιουλίου.

Οι δηλώσεις του Γιάννου Παπαντωνίου μετά την αποφυλάκισή του

Στις πρώτες του δηλώσεις μετά την αποφυλάκισή του ο Γιάννος Παπαντωνίου είπε πως έμεινε 17 μήνες χωρίς δίκη και τώρα του ανακοινώθηκε ότι δεν στοιχειοθετούνται οι κατηγορίες που του έχουν αποδοθεί και άφησε αιχμές σχολιάζοντας «ο νοών νοείτω». Παράλληλα πρόσθεσε ότι αισθάνεται ανακουφισμένος, αλλά θα είναι ευχαριστημένος όταν τελειώσει αυτή η ιστορία και αποδειχθεί πλήρως και τελεσίδικα η αθωότητά του.

«Είμαι φυλακισμένος 17 μήνες χωρίς δίκη και το δικαστικό συμβούλιο έκρινε ότι η υπόθεση μου δεν μπορεί να παραπεμφθεί σε δίκη γιατί οι δικαστικές αρχές δεν μπορούν να στηρίξουν, να στοιχειοθετήσουν τις κατηγορίες που έχουν αποδοθεί σε βάρος μας.
Το μόνο σχόλιο που έχω να κάνω είναι ότι «ο νοών νοείτω».
Προς το παρόν σμίγω με τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου για να σταθούμε μαζί απέναντι στις προκλήσεις και τα προβλήματα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο δικηγόρο μου Μιχάλη Δημητρακόπουλο για το αγώνα που δίνει και θα δώσει για να αποδείξει την αθωότητα μου
και ένα ευχαριστώ στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους.
Αισθάνομαι ανακουφισμένος, αλλά θα είμαι ευχαριστημένος όταν τελειώσει αυτή η ιστορία και αποδειχθεί πλήρως και τελεσίδικα η αθωότητά μου». (Πηγή: iefimerida.gr)