Μεθοδικότητα και εκβιαστική τακτική δείχνουν τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την δράση του 44χρονου  προπονητή Τάε Κβον Ντο στην Ηλιούπολη Αττικής, που φέρεται ότι βίασε πέντε αθλήτριες – μαθήτριές του. 

Εναντίον του 44χρονου συλληφθέντα ασκήθηκε ποινική δίωξη για βιασμό κατά συρροήν, κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια, παραβίαση προσωπικών δεδομένων, προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών. Ο κατηγορούμενος, ο οποίος συνελήφθη βάσει εντάλματος, έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο, Παρασκευή.

Πως εκβίαζε τα θύματά του για να μη μιλήσουν

Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες αναφέρουν πως ο 44χρονος δρούσε όλα αυτά τα χρόνια βάσει οργανωμένου σχεδίου. Αρχικά κέρδιζε την εμπιστοσύνη των κοριτσιών. Στη συνέχεια προχωρούσε σε αποτρόπαιες πράξεις εις βάρος τους, βιάζοντάς τες.

Και, τέλος, τις εκβίαζε προκειμένου να μην αποκαλύψουν σε κανέναν το… μυστικό τους. Ο προπονητής-βιαστής τούς ασκούσε ψυχολογικό πόλεμο, λέγοντάς τους: «Αν μιλήσετε για αυτό, θα αυτοκτονήσω και θα είστε εσείς υπεύθυνες».

Τι δήλωσε η οικογενειακή φίλη των κοριτσιών

Για την απόφαση των τριών -ενήλικων πλέον- κοριτσιών να καταθέσουν μήνυση εις βάρος του προπονητή για σεξουαλική κακοποίηση μίλησε στον ΑΝΤ1 μια οικογενειακή τους φίλη, που  ανέφερε:

«Τα τρία πρώτα κορίτσια, αφότου ανακάλυψαν ότι είχαν την κοινή εμπειρία από τον ίδιο άνθρωπο, αποφάσισαν να μιλήσουν με έναν άνθρωπο που εμπιστεύονται. Με αυτόν τον τρόπο πληροφορήθηκα εγώ από την αρχή από τα κορίτσια τα ίδια. Αυτά που λένε τα συγκεκριμένα κορίτσια δεν επιδέχονται καμία αμφισβήτηση. Οι κατηγορίες είναι για σεξουαλική κακοποίηση».

Και πρόσθεσε: «Είναι μια πραγματικότητα, σκληρή πραγματικότητα, που βίωσε το κάθε ένα από αυτά τα παιδιά. Τα οποία καλούνται, μετά από τόσα χρόνια, και παρόλο που έχουν προχωρήσει στην ενήλικη πλέον ζωή τους, να πρέπει να αντιμετωπίσουν όλο αυτό το σκοτεινό κομμάτι που προκάλεσε ένας άνθρωπος και να βρουν τη δύναμη να τον σταματήσουν. Να σταματήσουν τον οποιοδήποτε».

«Δεν φοβούνται πλέον μη διαφύγει ή μην τους κάνει κακό»

Για το ποια είναι η ψυχολογική τους κατάσταση μετά την καταγγελία εναντίον του προπονητή, η γυναίκα δήλωσε «Ανακουφισμένα, τουλάχιστον δεν φοβούνται μη διαφύγει ή μην τους κάνει κακό. Είναι πολύ εύκολο να αναρωτηθούμε: Γιατί ένα παιδί που βρίσκεται στον πλήρη έλεγχο ενός ενήλικα, ενός χειριστικού, ενός κακού, γιατί μου μιλάει;

Ένα παιδί όταν το πιάνεις στα χέρια σου και το σακατεύεις δεν μπορεί να αντιδράσει. Μπορεί να γίνει ενοχικό. Πήρε αυτή την παιδικότητα, πήρε την αθωότητά τους. Αντί να κοιτάμε τα παιδιά, καλό είναι να κοιτάξουμε πώς θα σταματήσουμε αυτά τα τέρατα. Λένε σίγουρα δεν σταμάτησαν στη σκέψη αλλά ούτε και στα 5 παιδιά. Αυτά τα παιδιά κοιμούνται με μνήμες και ζούνε με αναμνήσεις».