Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος ανακοίνωσε τον αρραβώνα του μικρότερου γιου του Φίλιππου με την Νίνα Φλόρ από την Ελβετία, μια γοητευτική αλλά και πάμπλουτη κληρονόμο ενός δισεκατομμυριούχου, που διαθέτει εταιρία τζετ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο γάμος θα γίνει στην Ιθάκη, όπου έγινε πρόσφατα και ο αρραβώνας, αφού το ζευγάρι πέρασε τις διακοπές του στο όμορφο νησί του Οδυσσέα και λέγεται ότι τρέφει ιδιαίτερη αγάπη γι αυτόν τον τόπο.

Τη δήλωση για τον αρραβώνα συνοδεύουν δύο φωτογραφίες του νέου ζευγαριού, που τραβήχτηκαν από τον δεύτερο γιο του Κωνσταντίνου, Νικόλαο Γλύξμπουργκ. Η νύφη και ο γαμπρός ποζάρουν αγκαλιά σε έναν βράχο με θέα την θάλασσα της Ιθάκης.

Ο Φίλιππος Γλύξμπουργκ που γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1986, είναι αναλυτής hedge fund στη Νέα Υόρκη. Η μελλοντική σύζυγός του, Νίνα είναι κόρη του Ελβετού επιχειρηματία Τόμας Φλορ (πριν κάποια χρόνια βρέθηκε στη λίστα του Forbes με τους δισεκατομμυριούχους με την περιουσία του να εκτιμάται στα 2,3 δισ. ωστόσο, πλέον δεν βρίσκεται σε αυτή ) που ίδρυσε την ιδιωτική εταιρεία ναύλωσης τσάρτερ, VistaJet.

Η νύφη έχει εργαστεί ως δημιουργική διευθύντρια για την εταιρεία και ίδρυσε επίσης το μη κερδοσκοπικό ερευνητικό κέντρο θαλάσσης, το Κέντρο Επιστημονικών Σπουδών Bazaruto (BCSS), το 2017.

Η μητέρα της Καταρίνα Φλορ ήταν creative director του διάσημου οίκου Faberge, και Fashion και Jewellery Director, της ρωσικής Vogue, καθώς, της Vogue Hellas.

Το ζευγάρι σε τρυφερό στιγμιότυπο στην Ιθάκη. Την φωτό τράβηξε ο αδελφός του Φίλιππου, Νικόλαος, που είναι 50 ετών.

Η Νίνα Φλορ έγινε Creative Director της VistaJet το 2018. Γεννήθηκε στην Ελβετία και πέρασε τα σχολικά της χρόνια στην Αγγλία και την Αμερική. Η ίδια μοιράζει τον χρόνο της μεταξύ του Λονδίνου, της California όπου δραστηριοποιείται επαγγελματικά και βρίσκει την ευκαιρία να επιδοθεί και στο αγαπημένο της άθλημα, το surf, και στο νησί Benguerra, όπου έχει δημιουργήσει ένα ξενοδοχείο εναρμονισμένο με το περιβάλλον και τη φύση γύρω του.

Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος έχει συνολικά 5 παιδιά: την 55χρονη Αλεξία, τον 53χρονο Παύλο – που έκανε φέτος διακοπές με την οικογένειά του στις Σπέτσες, τον 50χρονο Νικόλαο, την 37χρονη Θεοδώρα, η οποία επρόκειτο να παντρευτεί τον αρραβωνιαστικό της Μάθιου Κουμάρ τον Μάιο, αλλά αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και τέλος τον 34χρονο Φίλιππο.

Ο Φίλιππος εθεωρείτο ως ο τελευταίος περιζήτητος εργένης αριστοκράτης των ευρωπαϊκών βασιλικών οίκων ενώ είναι πολύ γοητευτικός, όπως πολλοί άνδρες της οικογένειάς του. (Πηγή: iefimerida.gr)