Στο ίδιο πάρτι “χτυπήθηκαν” από τον ιό η σύζυγος του κυβερνητικού εκπροσώπου Στ. Πέτσα, εφοπλιστές και δημοσιογράφοι.- Το είχε οργανώσει ο πρύτανης του ΕΚΠΑ για τη γιορτή της συζύγου του.-

………………………………………………

Μοιραία αποδείχτηκε και για τον πρώην υπουργό Δημήτρη Κρεμαστινό, μετά και τον Ευάγγελο Σπανό της “Βιοϊατρικής”, η δεξίωση, που παρατέθηκε σε γνωστό εστιατόριο της Κηφισιάς από κορυφαίο καθηγητή της ιατρικής, στην οποία είχαν παραστεί πολλοί γνωστοί Αθηναίοι, αρκετοί από τους οποίους “κόλλησαν” τον κορωνοϊό.

Ανάμεσα σε αυτούς ήταν εφοπλιστές, δημοσιογράφοι και η σύζυγος του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, που ναι μεν νόσησαν, αλλά είχαν ελαφρά συμπτώματα. Έτσι εξηγείται άλλωστε και το γεγονός ότι πρόσφατα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς συμπεριέλαβε την Κηφισιά στους δήμους με τον κίνδυνο μεγαλύτερης εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Ο βουλευτής και πρώην υπουργός Δημήτρης Κρεμαστινός πάλεψε πολλές μέρες με τον ιό στην εντατική του “Ευαγγελισμού”, αλλά δεν άντεξε και έφυγε από την ζωή τα ξημερώματα σε ηλικία 78 ετών. Ήταν ένας εξαιρετικός επιστήμονας, πράος χαρακτήρας και σπουδαίος πολιτικός και κοινοβουλευτικός άνδρας.

Για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες “κόλλησε” τον κορωνοϊό ο Δ. Κρεμαστινός υπάρχουν πληροφορίες σε αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης, που όχι μόνο προκαλούν φρίκη, αλλά κάνουν και πολλούς να αναρωτιούνται πως ένας κορυφαίος καθηγητής ιατρικής οργάνωσε δεξίωση – πάρτι ενώ ήδη ο κορωνοϊός είχε ήδη κάνει την εμφάνισή του.

Σύμφωνα με τα εν λόγω δημοσιεύματα επρόκειτο για ένα πάρτι που έγινε στο τέλος του πρώτου δεκαημέρου του Μαρτίου σε γνωστό εστιατόριο της Κηφισιάς,  με συνέπεια να εξαπλωθεί ο κορωναϊός σε πολλούς γνωστούς πολίτες της Αθήνας. Ένα πάρτι, στο οποίο πήγαν όλοι με την ασφάλεια ότι το διοργάνωνε καθηγητής Ιατρικής “που ήξερε”…

Εκεί ήταν ο πρώην υπουργός και πολλοί άλλοι επώνυμοι που κόλλησαν- δυο ήδη έχουν πεθάνει. Ο Κρεμαστινός ήταν ο δεύτερος μετά τον Ευάγγελο Σπανό της Βιοϊατρικής, που πεθαίνει μετά από αυτό το πάρτι, ενώ δημοσιογράφοι και εφοπλιστές που ήταν εκεί πέρασαν δύσκολες ώρες…

Οικοδεσπότης ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Αθ. Δημόπουλος

Σύμφωνα με πρόσθετες πληροφορίες αθηναϊκών ιστοτόπων, το πάρτι, στο οποίο ο κορωνοϊός “χτύπησε” γιατρούς, εφοπλιστές και μεγαλοεπιχειρηματίες, είχε οργανωθεί στο γνωστό στέκι της Κηφισιάς Blue Pine. Το παρέθεσε για την ονομαστική εορτή της συζύγου του Θεοδώρας ο καθηγητής και πρύτανης του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Δημόπουλος. Αρκετοί από τους καλεσμένους οι οποίοι έδωσαν το “παρών” ανιχνεύθηκαν τις επόμενες ημέρες θετικοί στον κορονοϊό!

Μεταξύ αυτών, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, πως ήταν ο Δημήτρης Κρεμαστινός, η σύζυγος του του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα η οποία βρέθηκε θετική, όπως και ο δημοσιογράφος Γιάννης Πρετεντέρης.

Ο κατάλογος μακρύς αυτών που παραβρέθηκαν στη γιορτή και βρέθηκαν τις επόμενες μέρες θετικοί στον κορονοϊό. Ενας από αυτούς είναι ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, Γιώργος Χατζηνικολάου, ο οποίος τρεις ημέρες αργότερα και συγκεκριμένα το βράδυ της Τετάρτης 11 Μαρτίου παρουσίασε χαμηλό πυρετό και αφού υποβλήθηκε στις σχετικές εξετάσεις διαγνωστηκε θετικός στον ιό.

Στην ίδια συνεστίαση παραβρέθηκε και ο ιδιοκτήτης της Βιοιατρικής Ευάγγελος Σπανός ο οποίος διαγνώσθηκε επίσης θετικός στον κορωνοϊό και λίγες μέρες αργότερα υπέκυψε.

Ανάμεσα στους καλεσμένους ήταν ακόμη ο γνωστός εφοπλιστής Συμεών Παληός.

Είχε “κολλήσει” και η Τζένη Κρεμαστινού

Με ήπια συμπτώματα και χωρίς φόβους, στο σπίτι της ανέρρωσε από τον κορωνοϊό και η σύζυγος του πρώην βουλευτή Δημήτρη Κρεμαστινού.

Η κ. Τζένη Κρεμαστινού φαίνεται πως “κόλλησε” τον ιό από τον σύζυγο της, αλλά από την αρχή δεν υπήρξαν λόγοι ανησυχίας για την κατάσταση της υγείας της.

Τέλος, θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε και ιδιοκτήτης του Blue Pine, Σωτήρης Κώτσης. Επίσης έγινε γνωστό ότι νόησαν και στελέχη του εστιατορίου…

Όλα αυτά συνέβησαν ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας από τις αρχές του Μαρτίου έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου για την εξάπλωση του ιού και καλούσε τα κράτη μέλη του να πάρουν μέτρα προστασίας.

Σε όλο τον κόσμο, είχαμε τις μέρες εκείνες περισσότερα από 106.000 κρούσματα σε περισσότερες από 100 χώρες και περισσότερους από 3.000 νεκρούς.