Η αποθράσυνση εκστρεμιστικών ομάδων, που πραγματοποιούν επιθέσεις σε δημόσιους χώρυς έφτασε σε ακραία σημεία με την άμεση απειλή, που εκτοξέυτηκε εναντίον του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ.

Παρότι η εισαγγγλία Αθηνών έδωσε σχετική παραγγελία και συνελήφθη τελικά ένα στέλεχος του “Ρουβίκωνα”, εντούτοις η ανησυχία για ανάλογες επιθέσεις παραμένει, καθώς φαίνεται ότι οι αρχές διστάζουν να εφαρμόσουν τους νόμους και να παρεμβαίνουν άμεσα εκεί, όπου διαπράττονται αδικήματα με ξαφνικές εφόδους εξτρεμιστικών ομάδων.

Με την παρέμβαση της εισαγγελίας, ωστόσο, μετατράπηκε σε σύλληψη η προσαγωγή ηγετικού στελέχους του “Ρουβίκωνα”, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στα Εξάρχεια από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ.

Νωρίτερα η εισαγγελία Αθηνών είχε προβεί σε σχετική παραγγελία εξαιτίας ανάρτησης του εν λόγω μέλους της αναρχικής ομάδας στο FACEBOOK , που ανέφερε ότι θα κάψουν τον τηλεοπτικό σταθμό και το ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ. Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Τον ΣΚΑΪ θα τον κάψουμε. Σήμερα, αύριο, σε δέκα χρόνια, δεν ξέρω. Αλλά θα τον κάψουμε. Και θα χορεύουμε σαν Ινδιάνοι γύρω από τα αποκαϊδια του». Η εν λόγω ανάρτηση έχει κατέβει.

Η  ανάρτηση ατή προκάλεσε την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Αθηνών Ηλία Ζαγοραίου, ο οποίος διέταξε προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση.