Ανησυχία προκαλεί στους επιστήμονες η εικόνα των κρουσμάτων κορωνοϊού των τελευταίων ημερών στην Ελλάδα, καθώς ο δείκτης R έχει ανοδική πορεία και σύμφωνα με εκτιμήσεις των καθηγητών πλησιάζει το 0,5 ενώ βρισκόταν στο 0,35.

Η ανησυχία εστιάζεται κυρίως στο φαινόμενο του συνωστισμού σε καράβια, λιμάνια και άλλα μέσα μεταφοράς, όπως επίσης και σε όσα γίνονται σε μπαρ παραλιακών περιοχών, όπου οργανώνονται πάρτι και επικρατεί εκρηκτική κατάσταση χωρίς μέτρα προφύλαξης.

Επισημάνσεις γίνονται και για εισαγόμενα κρούσματα, ευτυχώς όχι πολλά, όπως αυτά, που εντοπίστηκαν στον Προμαχώνα στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα σε δειγματοληπτικούς ελέγχους.

Το τελευταίο 24ωρο σημειώθηκαν 21 νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.287, εκ των οποίων το 54.9% άνδρες αφορά άνδρες.

Η γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων είναι η εξής: 9 στην Ξάνθη , 5 στη Θεσπρωτία, 5 είναι σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, ένα στην Αθήνα και ακόμη ένα στην Έδεσσα σε εργαζόμενη (μαία) του νοσοκομείου.

Από το σύνολο των κρουσμάτων τα 725 (22.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1836 (55.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.