Βαθιά θλίψη προκάλεσε στον δημοσιογραφικό κόσμο της Θεσσαλονίκης η είδηση του θανάτου της δημοσιογράφου Άντζελας Πείτση σε ηλικία 51 ετών από καρκίνο καλπάζουσας μορφής.

Η Άντζελα, ιδιαίτερα αγαπητή στους συναδέλφους της και στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης ήταν μέλος της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας – Θράκης και είχε εργαστεί σε πολλά μέσα ενημέρωσης, έντυπα και ραδιοτηλεοπτικά.

Από τα πρώτα δημοσιογραφικά της βήματα έδειχνε εργατικότητα και μαχητικότητα, αλλά βρέθηκε σε δύσκολες εποχές, που αρκετές εφημερίδες της Θεσσαλονίκης ανέστειλαν την λειτουργία τους, ενώ τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα φυτοζωούσαν. Έτσι η Άντζελα έδινε σκληρές μάχες για την διατήρηση της εργασίας και την επιβίωση, όπως και αρκετοί άλλοι δημοσιογράφοι τα τελευταία χρόνια.

Ήταν εξαιρετική μητέρα με ιδιαίτερη αγάπη και φροντίδα στον γιό της.

Η Άντζελα (δεύτερη από δεξιά) σε συνεδριακή εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη

Η Άντζελα χτυπήθηκε από την επάρατη το τελευταίο διάστημα και  άφησε την τελευταία της πνοή αργά το βράδυ της Τετάρτης 28 Οκτωβρίου 2020 στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Η κηδεία της θα τελεστεί το μεσημέρι της Παρασκευής 30 Οκτωβρίου, με ελάχιστους, αλλά αγαπημένους παριστάμενους λόγω του κορωνοϊού.

 

Εργάστηκε σε πλήθος μέσων ενημέρωσης

Η Άντζελα Πεΐτση υπηρέτησε τη δημοσιογραφία μέσα από πληθώρα μέσων, από εφημερίδες, ραδιόφωνα αλλά και την τηλεόραση και ήταν αγαπητή ιδιαίτερα από τους συναδέλφους της.

Σύμφωνα με τα βιογραφικά της στοιχεία η Άντζελα Πείτση εργάστηκε επαγγελματικά ως δημοσιογράφος από το 1993.

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο και τη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης – FM100 & TV100) και παράλληλα ως ελεύθερη ρεπόρτερ  στις εφημερίδες «Ελληνικός Βορράς», «Καθημερινή Βόρεια Ελλάδα» και «Αγγελιοφόρος» –

Επίσης ως αρχισυντάκτρια ραδιοφωνική παραγωγός και παρουσιάστρια, στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΡΑΔΙΟΧΩΡΟΣ» και την εφημερίδα «ΑΓΓΕΛΙΟΧΩΡΟΣ» στο ένθετο της ενημέρωσης. Για μικρό χρονικό διάστημα είχε καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή στον τηλεοπτικό σταθμό «Europe One».

Ακόμη στο περιοδικό “SUNDAY” της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος»στον ραδιοφωνικό σταθμό «Α103» των εφημερίδων «Μακεδονία – Θεσσαλονίκη», στο περιοδικό «ΕΠΙΛΟΓΕΣ» και την εφημερίδα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», στο ραδιόφωνο του ALPHA, στην εφημερίδα «ΕΓΝΑΤΙΑ» ( έχει διακόψει την έκδοσή της).

Από το Δεκέμβριο του 2005 έως και τον Απρίλιο του 2010, εργάστηκε «ως συμβασιούχος» δημοσιογράφος, στον 102 FM της ΕΡΤ3 και την τηλεόραση της ΕΡΤ3 στο ειδησεογραφικό τμήμα.

Αργότερα ανέλαβε υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου του ΙΝΚΑ Μακεδονίας και ήταν μέλος του Δ.Σ. Γραμματείας Ιδεολογικού του Συντονιστικού Γραφείου της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης,  του Κεντρικού Τομέα ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης και υπεύθυνη ενημέρωσης του ευρωπαϊκού προγράμματος «Η Ευρώπη επεκτείνεται» που υλοποίησε το ΙΝΚΑ Μακεδονίας, στις δέκα νέες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης