Η συσσώρευση υγρών στον πνεύμονα που προκάλεσαν πνευμονικό οίδημα αναφέρεται ως αιτία θανάτου στην ιατροδικαστική έκθεση για το 5,5 μηνών βρέφος από την Άρτα, το οποίο έμεινε για ώρες μέσα στο αυτοκίνητο ξεχασμένο από τον πατέρα του.

Κατά την νεκροψία-νεκροτομή που διενεργήθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, το βρέφος υπέστη αίσθημα ασφυξίας εφίδρωση, συριγμό στους πνεύμονες, δύσπνοια, βήχα, δυσκολία αναπνοής, υποξεία, με αποτέλεσμα να υποστεί πνευμονικό οίδημα που οδήγησε σε καρδιακή ανακοπή λόγω υποξυγοναιμίας ταχυκαρδία και κυάνωση.

Οι πρώτες ενδείξεις από την νεκροψία παραπέμπουν σε μαρτυρικό θάνατο μέσα  στο ερμητικά κλειστό αυτοκίνητό, καθώς το μωρό δεν μπορούσε να αναπνεύσει, ενώ είχαν αναπτυχθεί και ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες.

Πατέρας: «Να μη ζήσει άλλος αυτό που έζησα»

Ο συνήγορος του πατέρα , μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου και είπε ότι ο εντολέας του είναι καταρρακωμένος και δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει αυτό που έχει συμβεί.

Όπως είπε ο κ. Δημήτρης Λαμπράκης, το μήνυμα που στέλνει ο εντολέας του είναι «να μη ζήσει κανένας άνθρωπος αυτή την κατάσταση». Μάλιστα, ανέφερε πως τόσο ο πατέρας όσο και η 27χρονη μητέρα επιχείρησαν να βάλουν τέλος στη ζωή τους μόλις συνειδητοποίησαν ότι το μωρό τους ήταν νεκρό.

Ο πατέρας του παιδιού, ο οποίος κρατείται και θα απολογηθεί την Παρασκευή ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα, κατηγορείται για θανατηφόρο έκθεση σε βαθμό κακουργήματος.

Ο 37χρονος φέρεται να πήρε το βρέφος για να το πάει στον βρεφονηπιακό σταθμό περίπου στις 7 το πρωί της Τρίτης (4/10), όμως δεν το έβγαλε ποτέ από το καρεκλάκι του και παρέμεινε στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου.

Το μωρό βγήκε νεκρό από το αμάξι περίπου στις 3 το μεσημέρι, καθώς η μητέρα λίγο μετά τις 2:30 το μεσημέρι πήγε να το πάρει από τον σταθμό, αλλά έλειπε. Τότε ενημέρωσε τον πατέρα τηλεφωνικά, ο οποίος διαπίστωσε ότι είχε ξεχάσει το μωρό στο αυτοκίνητο…

Το άτυχο μωράκι βασανίστηκε, καθώς η θερμοκρασία έδειχνε περίπου 20 βαθμούς Κελσίου και στο μαύρο WV του πατέρα που ήταν κλειδωμένο οι θερμοκρασίες που αναπτύχθηκαν στο εσωτερικό της καμπίνας ήταν τουλάχιστον διπλάσιες…

Το Σάββατο η κηδεία – Θα βαφτιστεί το μωρό πριν ταφεί

Η αυλαία της φρικτής αυτής υπόθεσης θα πέσει με την κηδεία του παιδιού στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου (13/5).

Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί στην Περδικοράχη, απ’ όπου κατάγεται η μητέρα. Σύμφωνα με τον Alpha, το παιδί πριν κηδευτεί, θα πρέπει να έχει βαπτιστεί και κατά την ίδια πηγή θα βαπτιστεί Λυδία-Ελένη.