Τις συνθήκες μιας άγριας δολοφονίας στην Πάφο ερευνούν οι αρχές της Κύπρου, σε μία υπόθεση που θυμίζει την υπόθεση της Γαρυφαλιάς Ψαράκη στη Φολέγανδρο, που ο σύντροφός της έριξε από τον γκρεμό και την άφησε αβοήθητη να αφήσει την τελευταία της πνοή.

Τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου (11/3), 30χρονος κάτοικος Πάφου κάλεσε την αστυνομία και ισχυρίστηκε ότι ενώ βρισκόταν με την 28χρονη Ουκρανή φίλη του, Λέσια Μπίκοβα στην Πέτρα του Ρωμιού στην Πάφο, εκείνη πλησίασε στο χείλος του γκρεμού, έχασε την ισορροπία της και έπεσε στο κενό.

Στην κατάθεσή του, ο 30χρονος ισχυρίστηκε ότι επρόκειτο για ατύχημα, όμως λίγες ώρες αργότερα η νεκροψία-νεκροτομή τον διέψευσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Cyprus Times, από την πρώτη στιγμή οι συνθήκες θανάτου της άτυχης κοπέλας που βρισκόταν στην Κύπρο τους τελευταίους δύο μήνες, τέθηκαν κάτω από το μικροσκόπιο των ανακριτών του ΤΑΕ Πάφου.

Μοναδικός μάρτυρας ήταν ο 30χρονος φίλος της, ο οποίος από την πρώτη στιγμή ισχυρίστηκε στους ανακριτές ότι ο θάνατος της κοπέλας επήλθε μετά από ατύχημα. Συγκεκριμένα, έδωσε τον ισχυρισμό ότι η 28χρονη κατέβηκε από το όχημα με σκοπό να βγάλει φωτογραφία και κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες έχασε την ισορροπία της κι έπεσε στο κενό.

Η νεκροτομή «έδειξε» δολοφονία

Ωστόσο, όπως προκύπτει, ενώπιον των ανακριτών φαίνεται πως τέθηκαν νέα στοιχεία και από τη νεκροτομή και ως εκ τούτου η Αστυνομία διερευνά πλέον υπόθεση φόνου.

Συγκεκριμένα, από τη νεκροτομή που διενήργησαν οι ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξος Ορθοδόξου, προέκυψαν ευρήματα που υποδηλώνουν ότι ο θάνατος της επήλθε από εγκληματική πράξη. Στο σώμα της άτυχης γυναίκας οι ιατροδικαστές εντόπισαν σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης και στραγγαλισμού. Συγκεκριμένα, η άτυχη Lesia υπέστη κάταγμα σε σημείο του ωοειδούς οστού που παρουσιάζεται σε περιπτώσεις στραγγαλισμού.

Βάσει αυτού, ο σύντροφος της, ηλικίας 30 χρόνων, μόνιμος κάτοικος Κύπρου, συνελήφθη με δικαστικό ένταλμα για φόνο εκ προμελέτης.

Επιπλέον, ενώπιον των ανακριτών φαίνεται πως τέθηκε και μία μαρτυρία από πολίτη. Η άτυχη κοπέλα και ο φίλος της -κατά τους ισχυρισμούς του- διασκέδαζαν σε νυχτερινό κέντρο, ενώ ο άντρας φέρεται να είχε καταναλώσει αλκοόλ και ναρκωτικές ουσίες.

Υπέπεσε σε αντιφάσεις ο 30χρονος από την Πάφο

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου όπου οδηγήθηκε ο φερόμενος δράστης από τον ανακριτή της υπόθεσης, Υπαστυνόμο Κυριάκο Χαραλάμπους, ανακρινόμενος περιέπεσε σε πολλές αντιφάσεις. Σημαντικότερη από αυτές, το σημείο που έδειχνε στους αστυνομικούς ότι κατέπεσε η άτυχη νεαρή γυναίκα. Συγκεκριμένα, ο φίλος της και φερόμενος δράστης της δολοφονίας, υπέδειξε τέσσερα διαφορετικά σημεία στους αστυνομικούς.