Πληθαίνουν οι γνωριμίες ανηλίκων κοριτσιών μέσω διαδικτύου με άνδρες, που τα παρασέρνουν σε πράξεις ακολασίας, όπως αποκαλύπτεται από νέες ανατριχιαστικές λεπτομέρειες γύρω από την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης μιας 14χρονης από 43χρονο ναυτικό.

Οι λεπτομέρειες βλέπουν το φως της δημοσιότητας και αποτελούν “καμπανάκι” για τους γονείς και γενικότερα για την κοινωνία, που πλέον είναι αδύνατο να ελέγξει το χάος του διαδικτύου και τις συνέπειες σε ανήλικα άτομα.

Στην προκειμένη περίπτωση η ανήλικη να περιγράφει με λεπτομέρειες την φρίκη που έζησε.

«Μου είπε ότι με βρίσκει ελκυστική και θέλει να κάνουμε σχέση». Με αυτά τα λόγια προσπάθησε ο 43χρονος να προσεγγίσει την 14χρονη μέσω διαδικτυακής εφαρμογής.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πατρίς» ο ναυτικός φέρεται να ακουλουθούσε συγκεκριμένο σχέδιο δράσης με θύματα ανήλικα κορίτσια, με τις Αρχές να έχουν βάσιμες υποψίες ότι η 14χρονη που τον κατήγγειλε για βιασμό δεν είναι η μοναδική περίπτωση.

Η εφημερίδα «Πατρίς» ππαρουσίασε την κατάθεση της 14χρονης καθώς και τα στοιχεία έστειλαν φυλακή τον 43χρονο ναυτικό.

 Μου ζητούσε να βγάλω τα ρούχα μου και εγώ ντρεπόμουν

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πατρίς» η κοπέλα στις 22 Απριλίου δίνει την πρώτη κατάθεση όπου ανέφερε:

«Στις 13 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 19:30 ενώ ήμουν εντός της διαδικτυακής εφαρμογής…. είχα μία γνωριμία με έναν κύριο που ονομάζεται Ν.Γ.»

«Σε αυτή την εφαρμογή έχεις τη δυνατότητα να συνομιλείς με αγνώστους με κάμερα σε πραγματικό χρόνο. Έτσι λοιπόν ένας εξ αυτών ήταν ο Ν.Γ. ο οποίος κατά τη διάρκεια της γνωριμίας μας μου ανέφερε ότι με βρίσκει ελκυστική και ότι θέλει να αναπτύξουμε περαιτέρω σχέση και συγκεκριμένα ότι θέλει να τα έχουμε. Εκείνη τη στιγμή μου ζήτησε να τον αποδεχθώ και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πράγμα το οποίο έκανα και τον ακολούθησα στο viber, facebook, Instagram, What’s up, messenger, tik tok, snapchat.

Από εκείνη την ημέρα και μετά αρχίσαμε να συνομιλούμε σε καθημερινή βάση μέσω των ανωτέρω μέσων κοινωνικής δικτύωσης και περισσότερο μέσω messenger. Κατά τις βίντεο συνομιλίες μου, μου δήλωνε ακατάπαυστα ότι με θέλει ερωτικά και μου έλεγε ότι είμαι… και με παρότρυνε να βγάλω τα ρούχα μου. Καθ’ όλη τη διάρκεια της συνομιλίας μας του έλεγα ότι ντρέπομαι…» είπε στην κατάθεσή της η 14χρονη, για όσα αποτρόπαια έζησε από την αρχή της γνωριμίας της με τον 43χρονο ναυτικό.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ο 43χρονος γνώριζε την ηλικία του κοριτσιού και ζητούσε από τη 14χρονη άσεμνες πράξεις, ενώ ο ίδιος προχωρούσε σε ενέργειες που δεν μπορούν να περιγραφούν δημόσια.

«Αυτές τις πράξεις μου ζητούσε να τις κάνω κάθε ημέρα και μου έλεγε παράλληλα τις εξής φράσεις: Μωρό μου σε αγαπάω, σε θέλω για γυναίκα μου, θέλω να σε βλέπω γυμνή, είσαι η αγάπη μου, θέλω να σου κάνω παιδιά, θέλω να κάνουμε σεξ και άλλα πολλά, τα οποία ντρέπομαι να αναφέρω» είπε η 14χρονη κοπέλα.

Πότε κατάλαβε ότι άρχισε να καταλαβαίνει πως κινδυνεύει

«Η τελευταία βίντεο συνομιλία που είχαμε μέσω της εφαρμογής Messenger ήταν χθες στις 21 Απριλίου και ώρα 11:00 έως 12:00, ενώ εγώ ήμουν στο σπίτι μου και αυτός εντός της καμπίνας του πλοίου όπου εργάζεται και είναι σταθμευμένο στο λιμάνι του Πειραιά, όπου έκανε συγκεκριμένες πράξεις λέγοντάς μου παράλληλα ότι έχει ορεξούλες, ενώ μου ασκούσε πίεση να γδυθώ, όμως εγώ δεν το έκανα.

Εγώ δεν άντεξα άλλο αυτή την κατάσταση που συνέβαινε από τον Οκτώβριο έως σήμερα και αποφάσισα με πολύ προσπάθεια να τον μπλοκάρω από όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το έκανα».

Συναντήθηκαν τέσσερις φορές

Ο 43χρονος ναυτικός δεν έμενε μόνο στις διαδικτυακές επαφές αλλά ζητούσε να βρεθεί με την ανήλικη, όπως και έγινε τέσσερις φορές συνολικά.

Στην τρίτη συνάντηση εκείνος προχώρησε σε συγκεκριμένη πράξη με το κορίτσι να λέει στην κατάθεσή του πως «εκείνη τη στιγμή πάγωσα και άρχισα να κλαίω όμως αυτός παρά τις αντιδράσεις μου προχώρησε σε συγκεκριμένη πράξη ενώ εγώ τρομοκρατημένη του έδωσα σφαλιάρα».

Ο 43χρονος στην τελευταία συνάντηση πρότεινε στο κορίτσι να πάνε στο σπίτι του, ενώ ζητούσε σε όλο το διάστημα της συνομιλίας από την 14χρονη να του στέλνει γυμνές φωτογραφίες και όταν αρνιόταν, εκείνος εκνευριζόταν. «Μου έλεγε, ”σε παρακαλώ, δείξε μου, έλα, θα περάσουμε ωραία. Έλα, θα περάσεις ευχάριστα μαζί μου”. Αισθανόμουν ότι αρχίζει να γίνεται κακός, ένιωθα να κινδυνεύω».

Τι ανακάλυψε η μητέρα της 14χρονης

Οι γονείς του κοριτσιού είναι εκείνοι που παρατηρούν αλλαγές στο παιδί τους με το καμπανάκι να χτυπά στη μητέρα για πρώτη φορά όταν συμπτωματικά ακούει την κόρη της να συνομιλεί με κάποιον που από τη φωνή ακουγόταν ενήλικας.

Το κορίτσι σε ερώτηση της μητέρας για το ποιος είναι ο συνομιλητής απαντά ότι είναι ένας φίλος της, όμως η ίδια δεν πείθεται και αποφασίζει από κοινού με τον σύζυγό της να ερευνήσει λίγο παραπάνω την υπόθεση. Έτσι ανακαλύπτει ένα χαρτάκι με δύο αριθμούς τηλεφώνων και καλώντας το 11888 για το που ανήκουν αυτά τα κινητά οδηγείται στον 43χρονο ναυτικό.

Το σοκ για τους γονείς ήταν αδιανόητο και χωρίς να χάσουν χρόνο απευθύνθηκαν στις Αρχές και προχώρησαν σε καταγγελία σε βάρος του 43χρονου.

Η σύλληψη του 43χρονου και οι αποκαλύψεις για την δράση του

Μετά την καταγγελία από τους γονείς της 14χρονης, ο 43χρονος εντοπίζεται στο πλοίο όπου εργάζεται στο Ηράκλειο της Κρήτης και συλλαμβάνεται.

Οι αστυνομικοί κατά τη σύλληψη του 43χρονου ανακάλυψαν ότι είναι παλιός γνώριμος στις αρχές έχοντας απασχολήσει και παλιότερα για παρόμοια αδικήματα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πατρίς» ο 43χρονος στις 4/3/2022 συνελήφθη κατηγορούμενος για πορνογραφία ανηλίκων, απειλή, αρπαγή και εξύβριση, παράβαση του νόμου περί όπλων και παραβίαση προσωπικών δεδομένων, ενώ στις 31/7/2020 συνελήφθη κατηγορούμενος για ενδοοικογενειακή βία με θύμα την ίδια του την κόρη, την οποία χτύπησε με γροθιά στο πρόσωπο αλλά και με μία ζώνη.

Εκεί αποκαλύφθηκε ότι εξανάγκαζε την πρώην σύζυγό του, με τη χρήση βίας σε σεξουαλικές πράξεις, οι οποίες αναμεταδίδονταν ζωντανά με κάμερες σε χρήστες ζευγάρια ιστοσελίδων με πορνογραφικό υλικό. Στις 17/2/2022 συλλαμβάνεται εκ νέου κατηγορούμενος και πάλι για ενδοοικογενειακή βία.

Η 14χρονη στην κατάθεσή της ανέφερε πως της είχε πει για μία 16χρονη την οποία είχε ξυλοκοπήσει. «Μου είχε πει για μία πρώην του, 16χρονη, ότι την ξυλοκόπησε επειδή μιλούσε με τον πρώην της και ότι ανέβαζε γυμνές της φωτογραφίες στο Instagram για να την εκδικηθεί ,επειδή μίλαγε με τον πρώην της. Μου τα είχε πει ο ίδιος αυτά. Και του λέω, πας καλά; Αυτά εδώ που κάνεις δεν είναι ωραία, ε και, μου κάνει τώρα, είναι παρελθόν, ξέχνα το» υποστήριξε η κοπέλα.