Ανακοπή σε ώρα υπηρεσίας έπαθε ένας 49χρονος αστυνομικός και έχασε την ζωή του περίπου στις 4 σήμερα τα ξημερώματα στο κέντρο Υγείας της Νέας Μαδύτου, όπου διακομίστηκε από την Ολυμπιάδα της Χαλκιδικής.

Ο αστυνομικός αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία την ώρα που εκτελούσε την υπηρεσία του εντός περιπολικού της ΕΛ.ΑΣ., σε κεντρικό δρόμο της Ολυμπιάδας.

Συνάδελφοί του προσπάθησαν να τον κρατήσουν στη ζωή, μαζί με υπάλληλο εργοταξίου, ο οποίος βρισκόταν στο σημείο και διέθετε απινιδωτή. Επίσης συνέδραμε και το πλήρωμα  ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ που κλήθηκε στις 3 τα ξημερώματα και επενέβη, πλην όμως χωρίς αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 49χρονος αστυνομικός βρισκόταν εντός του περιπολικού, όταν έχασε τις αισθήσεις του, από ανακοπή καρδιάς, όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία.

Αμέσως οι συνάδελφοί του ειδοποίησαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ενώ άμεσα προσέτρεξε για να βοηθήσει υπάλληλος παρακείμενου εργοταξίου, με ΚΑΡΠΑ και χρήση απινιδωτή. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ που έφτασαν στο σημείο εφάρμοσαν το πρωτόκολλο και συνέχισαν τις προσπάθειες επαναφοράς για περίπου 15-20 λεπτά, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Ο 49χρονος αστυνομικός μεταφέρθηκε υπό αναζωογόνηση μέσα στο ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Μαδύτου, όπου παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες διασωστών και γιατρών, κατέληξε στις 04:25.