Σε 11 συλλήψεις των «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος» στην Πιερία προχώρησε η αστυνομία,σχετικά με το αδιανόητο θέμα της βίαιας απαγωγής γυμνασιάρχη στο Αιγίνιο.. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για 2 γυναίκες και 9 άνδρες, οι οποίοι κατηγορούνται για κακούργημα.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της αρπαγής από κοινού, της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων από κοινού, της διατάραξης της λειτουργίας Υπηρεσίας από κοινού, παραβίασης μέτρων για την πρόληψη ασθενειών από κοινού, απειλής, συκοφαντικής δυσφήμησης, της απλής σωματικής βλάβης και για παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.

Για το θέμα και μετά την γενική κατακραυγή η αστυνομία προχώρησε στην έκδοση ανακοίνωσης, στην οποία αναφέρει:

Συνελήφθησαν σήμερα (10 Δεκεμβρίου 2021) στην Κατερίνη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, 11 ημεδαποί (9 άνδρες και 2 γυναίκες), γα αρπαγή από κοινού, του Διευθυντή σχολικής μονάδας στην Πιερία.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της αρπαγής από κοινού, της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων από κοινού, της διατάραξης της λειτουργίας της Υπηρεσίας από κοινού, παραβίασης μέτρων για την πρόληψη ασθενειών από κοινού, απειλής, συκοφαντικής δυσφήμησης, της απλής σωματικής βλάβης και για παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.

Ειδικότερα, νωρίτερα το πρωί, τα προαναφερόμενα άτομα, δρώντας από κοινού, ακινητοποίησαν με βία τον διευθυντή σχολικής μονάδας τη στιγμή που προσερχόταν στο σχολικό συγκρότημα, του φόρεσαν χειροπέδες και τον ανάγκασαν με τη βία να επιβιβασθεί σε όχημα, προκειμένου να τον οδηγήσουν σε Αστυνομικό Κατάστημα, με το πρόσχημα ότι παραβιάζει συνταγματικές διατάξεις.

Οι προαναφερόμενοι άμεσα ακινητοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς και οδηγήθηκαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης, όπου και συνελήφθησαν.

Οι συλληφθέντες, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.

Δήμαρχος της περιοχής: Είναι αδιανόητο…

Ο δήμαρχος Πύδνας – Κολινδρού, Αναστάσιος Μανώλας χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός και τόνισε:

«Αυτό που έχω να σας πω είναι ότι ο άνθρωπος είναι σοκαρισμένος. Καταλαβαίνετε ότι είναι αδιανόητο να έρχονται κάποια άτομα να σε βουτάνε, να σου βάζουν χειροπέδες και να σε βάζουν σε ένα αυτοκίνητο μη γνωρίζοντας πού πας. Εγώ όταν είδα το άνθρωπο είχε πάει στο Κέντρο Υγείας της περιοχής.

Μίλησα μαζί του και μου εξιστόρησε το γεγονός. Ο άνθρωπος ήταν τρομαγμένος και είχε μώλωπες από τις χειροπέδες», τόνισε ο κ. Μανώλας προσθέτοντας χαρακτηριστικά «εάν εσάς σας βουτούσαν άγνωστοι, σας πέρναγαν χειροπέδες, σας έβαζαν σε ένα αυτοκίνητο και σας οδηγούσαν σε άγνωστη για εσάς κατεύθυνση καταλαβαίνετε πώς θα ήσασταν».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, οι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», όπως αποκαλούνται, δεν είναι από την περιοχή. «Δεν είναι από την περιοχή τα άτομα αυτά. Η επίθεση έγινε από περίπου πέντε άτομα ενώ έξω από το αστυνομικό τμήμα μαζεύτηκαν και κάποιοι υποστηρικτές. Όλη η ιστορία έγινε για τη δημοσιότητα» πρόσθεσε ο δήμαρχος ενώ δήλωσε τη θλίψη του για την αρνητική δημοσιότητα που λαμβάνει ο τόπος του λόγω του θλιβερού αυτού συμβάντος.

Τα λόγια του δημάρχου προκάλεσαν αγανάκτηση σε πολίτες της περιοχής, οι οποίοι γνωρίζουν ότι οι εν λόγω τραμπούκοι και άλλες φορές είχαν απειλήσει τον γυμνασιάρχη του Αιγινίου και καθηγητές, αλλά ουδείς αντέδρασε. Το ότι δήθεν τα κίνητρά τους ήταν η δημοσιότητα αποτελεί γελοίο ισχυρισμό, δοθέντος ότι η συμπεριφορά όλων αυτών των ατόμων καιμ των υποστηρικτών τους δείχνει να εκπηγάζει από χαρακτήρα τραμπούκων, κάτι άλλωστε, που φαίνεται και από την ποινική δίωξη.