Μεγάλος αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού εντοπίστηκε μεταξύ εργαζομένων σε κονσερβοποιία στα Γιαννιτσά, θέτοντας σε συναγερμό τις υγειονομικές αρχές, που προβαίνουν σε ιχνηλατήσεις και ελέγχους στις γύρω περιοχές.

Μετά την επιβεβαίωση των πρώτων κρουσμάτων σε νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας και τη σύνδεση τους με τη συγκεκριμένη εργοστασιακή μονάδα ξεκίνησε ιχνηλάτηση των επαφών των φορέων, σύμφωνα με το πρωτόκολλο που ορίζει ο ΕΟΔΥ.

Αργότερα έγινε γνωστό ότι βρέθηκε διψήφιος αριθμός κρουσμάτων στην κονσερβοποιία, η οποία απασχολεί 680 άτομα, πολλοί εκ των οποίων είναι εποχικοί και ζουν σε κοντινές περιοχές σε Ημαθία, Θεσσαλονίκη και Πιερία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι τώρα έχουν ανιχνευτεί τουλάχιστον 40 κρούσματα κορωνοϊού από το εν λόγω εργοστάσιο.

Επίσης γίνονται εντατικοί έλεγχοι στο προσωπικό που εργάζεται στο εργοστάσιο, καθώς οι περισσότεροι είναι εποχικοί και μετακινούνται μαζικά με λεωφορεία στους νομούς Κιλκίς, Ημαθίας, Πιερίας και Θεσσαλονίκης.

Στο επίκεντρο των ελέγχων βρίσκονται η Γουμένισσα, τα Γιαννιτσά και η Κατερίνη.

ΕΟΔΥ: 169 νέα κρούσματα – 42 διασωληνωμένοι

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 169 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο και έναν θάνατο.

Στη νέα ενημέρωση του οργανισμού αναφέρεται επίσης πως οι βαριά ασθενείς από Covid-19, που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στα νοσοκομεία της χώρας, ανέρχονται σε 42.

Από το σύνολο των νέων κρουσμάτων, 15 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας κατά τους δειγματοληπτικούς ελέγχους των Αρχών για την επιδημία του κορωνοϊού.
Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τον κορωνοϊό (08-09)
«Σήμερα ανακοινώνουμε 169 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 11.832, εκ των οποίων το 55,8% άνδρες.

2.274 (19.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 5.204 (44,0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

42 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 69 έτη. 10 (23,8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88,1% των διασωληνωμένων έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 164 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένο θάνατο και 290 θανάτους συνολικά στη χώρα. 107 (36,9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96,2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Βρέθηκαν 35 κρούσματα στη Μόρια

 

 

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία ελέγχων για κορονοϊό που έγιναν τις τελευταίες ημέρες, στη νέα ιατρική μονάδα του κέντρου μεταναστών Μόριας στη Λέσβο. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, ελήφθησαν συνολικά 2.000 δείγματα, εκ των οποίων 100 από το εργαζόμενο προσωπικό και 1900 από διαμένοντες στη Μόρια.

Από τους ελέγχους που έγιναν, ανιχνεύθηκαν συνολικά 35 θετικοί στον κορονοϊό, οι οποίοι έχουν μεταφερθεί σε ειδικό χώρο απομόνωσηςσύμφωνα με το σχέδιο “ΑΓΝΟΔΙΚΗ”. Εξ αυτών ένα μόνο θετικό κρούσμα έχει εμφανίσει συμπτώματα, ενώ τα υπόλοιπα 34 είναι ασυμπτωματικά

Επισημαίνεται ότι το κέντρο μεταναστών στη Μόρια παραμένει, από τις 2 Σεπτεμβρίου έως και τις 15 του μήνα σε καραντίνα.  Για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, απαγορεύεται ρητά η είσοδος και η έξοδος από την δομή φιλοξενίας, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. έχει ενισχυμένη παρουσία στο χώρο περιμετρικά του κέντρου, για την τήρηση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας.