Νεαρές Βραζιλιάνες φτάνουν στην Ελλάδα ως συνοδοί πολυτελείας και φέρνουν μαζί τους και ναρκωτικά, όπως έδειξαν οι έρευνες της ΕΛΑΣ μετά από πληροφορίες για διακίνηση από το αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος”.

Οι αστυνομικοί, που είχαν την ενημέρωση για την δράση του κυκλώματος αυτού που φέρνει γυναίκες από τη Βραζιλία προκειμένου να βγάλουν χρήματα ως συνοδοί πολυτελείας, εντόπισαν δύο 24χρονες νεαρές Βραζιλιάνες το βράδυ της Πέμπτης (26/1).

Αφού ερεύνησαν τις αποσκευές τους οι αστυνομικοί βρήκαν σε αυτές να έχουν κρύψει 13,6 κιλά κοκαίνης

Όπως φαίνεται στο σχετικό βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΑΣ, οι δύο 24χρονες που έφτασαν στην Αθήνα με πτήση από  τη Βραζιλία μέσω Ζυρίχης είχαν κρύψει τα ναρκωτικά σε βαλίτσες με σε διπλό πάτο.

Συνολικά στις αποσκευές των δύο γυναικών βρέθηκαν 13,6 κιλά κοκαΐνης ενώ εκτός από τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό.

narkotika

Τη σύλληψη έκαναν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την αποτροπή εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών στην Ελλάδα, από χώρες της Νότιας Αμερικής με την εκτίμηση που υπάρχει να είναι ότι οι δύο γυναίκες από τη Βραζιλία να σχεδίαζαν να δώσουν τα ναρκωτικά σε συνεργάτη τους προκειμένου αυτός στη συνέχεια να πουλήσει την κοκαΐνη