Από το σύνολο του προανακριτικού υλικού φέρεται να επιβεβαιώνεται ότι η φωτιά ξεκίνησε από σωρό με ξύλα και κλαδιά που είχε προσπαθήσει να κάψει κάτοικος του Νταού Πεντέλης.

 

Σύμφωνα με αξιόπιστα στοιχεία, που αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα “Καθημερινή”, η μεγάλη φωτιά, που ξέσπασε στον Νέο Βουτζά και επεκτάθηκε στο Μάτι, κατακαίοντας δεκάδες ανθρώπους και τις περιουσίες τους, οφείλεται σε αμέλεια, όπως προκύπτει από την προανακριτική διαδικασία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Η προανάκριση αναφέρεται σε εμπρησμό εξ αμελείας, αλλά τι είδους αμέλεια είναι αυτή όταν καίγονται τόσοι άνθρωποι και όταν προκαλείται μια από τις φοβερότερες τραγωδίες, που έχει ζήσει αυτή η χώρα; Εδώ δεν μιλάμε για απλή αμέλεια, ούτε καν για εγκληματική αμέλεια. Εδώ μιλάμε για κακούργημα, που μπορεί να αποδίδεται σε αμέλεια, αλλά έχει διαστάσεις συμφοράς και άρα ωχριούν τα εγκλήματα μπροστά σε μια τέτοια πράξη.

Όπως γράφει η εφημερίδα, ολοκληρώνεται η προανάκριση που διενεργεί η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής για τα αίτια της καταστροφικής πυρκαγιάς σε Νέο Βουτζά και Μάτι στις 23 Ιουλίου.

Από την έως τώρα έρευνα επιβεβαιώνονται πληροφορίες ότι η φωτιά που κόστισε τη ζωή σε 92 άτομα οφείλεται σε εμπρησμό από αμέλεια, όπως πρώτη είχε αποκαλύψει η εφημερίδα «Καθημερινή».

Οι ερευνητές της Πυροσβεστικής φέρεται να ολοκληρώνουν τον κύκλο καταθέσεων και το επόμενο διάστημα πρόκειται να υποβάλουν τη σχετική δικογραφία στον εισαγγελέα για την άσκηση ποινικών διώξεων. Από το σύνολο του προανακριτικού υλικού φέρεται να επιβεβαιώνεται ότι η φωτιά ξεκίνησε από σωρό με ξύλα και κλαδιά που είχε προσπαθήσει να κάψει κάτοικος του Νταού Πεντέλης.

Στον φάκελο της υπόθεσης, μάλιστα, υπάρχουν καταθέσεις περιοίκων οι οποίοι αναφέρουν ότι το πρωί της 23ης Ιουλίου είδαν τον ύποπτο να βάζει φωτιά στα ξύλα, καθώς επίσης και πυροσβεστών που επισημαίνουν ότι τη στιγμή της άφιξής τους στο σημείο εκδήλωσης της φωτιάς εντόπισαν σωρό με ξύλα και υπολείμματα καύσης.

Μάλιστα, όπως είναι ήδη γνωστό, ο ύποπτος, αμέσως μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς, είχε προσπαθήσει να καλύψει τα ίχνη του ρίχνοντας νερό και κρύβοντας με πλάκες την εστία της φωτιάς, ενώ από μαρτυρίες περιοίκων αποκαλύπτεται ακόμα ότι ήταν αυτός που από την πρώτη στιγμή διέδιδε ότι εκείνος εντόπισε κομμένο καλώδιο από στύλο της ΔΕΗ, το οποίο πέταγε σπινθήρες με συνέπεια να ξεσπάσει η πυρκαγιά.

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ Έντυπη Έκδοση