Στη σύλληψη του 29χρονου για τον θάνατο της της 60χρονης μητέρας του προχώρησε η Αστυνομία, η οποία κάνει λόγο για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Η άτυχη γυναίκα βρέθηκε νεκρή από αστυνομικούς σε διαμέρισμα στην οδό Παπαδιαμάντη, στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης. Προηγήθηκε κλήση για επεισόδιο, γύρω στις 5.30 το απόγευμα.

Προσήχθη ο 29χρονος γιος της, ο οποίος βρίσκεται στο Αστυνομικό Τμήμα Καλαμαριάς. Οι έρευνες της Αστυνομίας είναι σε εξέλιξη. Προανάκριση διεξάγει η Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης.

Στο μεταξύ σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία στην Καλαμαριά και ιδιαίτερα στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, όπου οι άνθρωποι μιλούν με θλίψη για την τραγική ιστορία. Μερικοί από την γειτονιά είπαν ότι άκουγαν φασαρία στο διαμέρισμα της άτυχης γυναίκας, αλλά η γενική εντύπωση ήταν ότι ο γιος δεν έδειχνε σημεία συμπεριφοράς, που θα έφταναν σε ακραία σημεία.

Ο δράστης ομολόγησε χθες το αποτρόπαιο έγκλημα, μετά την προσαγωγή του από την αστυνομία, αναφέροντας ότι χρησιμοποίησε ένα κουζινομάχαιρο. Ωστόσο δεν απάντησε στο γιατί έφτασε σε αυτό το σημείο.

Το μαχαίρι βρέθηκε γεμάτο αίματα μετά τη δολοφονία της άτυχης 60χρονης, που άφησε την τελευταία της πνοή μέσα στο ίδιο της το σπίτι, στην οδό Παπαδιαμάντη 1. Στον τόπο του εγκλήματος βρέθηκε μία κοντομάνικη μπλούζα μέσα στα αίματα.

Πως εξελίχθηκε η δραματική ιστορία

Οι αστυνομικοί της Σήμανσης, που έσπευσαν στο διαμέρισμα όπου χθες το απόγευμα εκτυλίχθηκε το αποτρόπαιο έγκλημα, εντόπισαν αμέσως το κουζινομάχαιρο, το οποίο άρπαξε ο 29χρονος από τον πάγκο της κουζίνας και κατάφερε τις μαχαιριές στο σώμα της μητέρας του.

Οι γείτονες άκουσαν φωνές και φασαρία στο διαμέρισμα του 5ου ορόφου, ωστόσο δεν φαντάστηκαν ότι εκείνη την ώρα εκτυλισσόταν ένα φονικό.

Σύμφωνα με μαρτυρία ενοίκου, ο 29χρονος, έμενε τον τελευταίο 1,5 χρόνο σε άλλο σπίτι μαζί με τη φίλη του, ωστόσο, το τελευταίο διάστημα ερχόταν όλο και πιο συχνά στον οδό Παπαδιαμάντη. Χθες Τετάρτη πήγε κατά τις 16:00 και κατά μαρτυρίες ήταν σκυθρωπός.

‘Ένοικος της πολυκατοικίας, είπε σε δημοσιογράφους ότι ακούστηκαν φωνές και στη συνέχεια είδαν ασθενοφόρα στο σημείο.

Οι Αρχές προσήγαγαν τον 29χρονο γιο της, ο οποίος βρισκόταν στο διαμέρισμα και τον μετέφεραν στο Αστυνομικό Τμήμα Καλαμαριάς. Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι, νωρίτερα, μάνα και γιος είχαν έρθει σε έντονο διαπληκτισμό.

Ο 29χρονος, ο οποίος φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, ζούσε, όπως λένε οι γείτονες, σε κοντινή απόσταση με τη μητέρα του, την οποία επισκεπτόταν τακτικά.