Στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας αποβλέπει ο Δήμος Καλαμαριάς και για το λόγο αυτό ο Δήμαρχος, Γιάννης Δαρδαμανέλης, υπέγραψε σύμφωνο συνεργασίας με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουρισμού & Ναυτιλίας και του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ελλάδος, Ιωάννη Μανδρίνο.

«Ο Δήμος Καλαμαριάς έχει βγει δυναμικά στο προσκήνιο, γίνεται πια εξωστρεφής δίνοντας έμφαση στην διεθνή προβολή της πόλης ως τουριστικού προορισμού, αναπτύσσοντας μία σειρά δράσεων, που ως απώτερο σκοπό έχουν την ανάπτυξή της σε όλα τα επίπεδα», τόνισε ο κ. Δαρδαμανέλης.

Οι συνεργαζόμενοι φορείς θα προχωρήσουν στην ανταλλαγή πληροφοριών όσον αφορά  σε επιχειρηματικά, εκπαιδευτικά, και γενικότερα οικονομικά θέματα, ενώ θα διοργανώσουν συναντήσεις, εκθέσεις, ημερίδες και κάθε τύπου ενέργειες, που σκοπό έχουν την ενδυνάμωση και την ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των μελών τους.

Ο Δήμος Καλαμαριάς μπορεί να ενταχθεί σε προγράμματα και δράσεις που θα ενισχύσουν την αμοιβαία συνεργασία και θα αναδείξουν την πολυπολιτισμική ταυτότητα της πόλης.

Στην υπογραφή του συμφώνου συνεργασίας παρόντες ήταν η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουρισμού & Διεθνών Σχέσεων, Βάσω Νικελέττου, ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ελλάδος και Ειδικός Γραμματέας Ανάπτυξης στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουρισμού & Ναυτιλίας, Παναγιώτης Καρδάρας και ο Τομεάρχης Υπεύθυνος Νεανικής Επιχειρηματικότητας του Σ.Ε.Ε, Αλέξανδρος Μανδρίνος.

Με τον μητροπολίτη Ιουστίνο

Οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου και της Ομοσπονδίας στη συνέχεια είχαν συνάντηση με τον σεβασμιότατο μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνο, ο οποίος εξέφρασε την ευαρέσκειά του για το άνοιγμα τέτοιων συνεργασιών με σκοπό την αναπτυξιακή προοπτική της Καλαμαριάς και την αύξηση της επισκεψιμότητας τουριστών.
Από την πλευρά του ο κ. Καρδαράς, αφού ευχαρίστησε τον σεβασμιότατο, δήλωσε:
“Σκοπός είναι να υπάρχουν συνεργασίες των μελών του Συνδέσμου και της Ομοσπονδίας με παράγοντες τοπικών φορέων, αλλά και δημοτών, που δραστηριοποιούνται για την αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής”.