Σε σοβαρές καταγγελίες για την κατάσταση, που επικρατεί στον Δήμο Καλαμαριάς και στη διοικητική λειτουργία του προέβησαν ο Σύλλογος εργαζομένων και οι επικεφαλής παρατάξεων, μετά τα όσα αποκαλύφθηκαν για παραιτήσεις προϊσταμένων υπηρεσιών, αλλά και για τον τρόπο που επιλέχτηκαν κάποιοι ως προσωπικό εργασίας στις εκλογές της Κυριακής.

Οι εργαζόμενοι, μέσω του Συλλόγου τους φέρονται αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα τους διεκδικώντας, όπως  αναφέρουν,  το αυτονόητο, δηλαδή την προσωπική τους αξιοπρέπεια ως εργαζόμενοι και μία καλή ποιότητα υπηρεσιών προς τους δημότες.

Ο Σύλλογος εργαζομένων προχώρησε σε συνεδρίαση του δ.σ. καθώς το τελευταίο διάστημα υπάρχει αναβρασμός, διαδοχικές παραιτήσεις προϊσταμένων υπηρεσιών, αλλά και αναστάτωση για τον τρόπο που επιλέχτηκαν κάποιοι ως προσωπικό εργασίας στις εκλογές της Κυριακής.

Το αποτέλεσμα της συνέλευσης αλλά κυρίως το κλίμα που επικρατεί στο δήμο Καλαμαριάς αποτυπώνεται στην σκληρή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι εργαζόμενοι.

Σε αυτήν καταγγέλλουν πολύ σοβαρά περιστατικά, ανάμεσα στα οποία ύβρεις, απειλές, εκφοβισμούς, ενώ κατηγορούν την διοίκηση Δαρδαμανέλη πως πορεύεται με το δόγμα του «διαίρει και βασίλευε» και ανακοινώνουν πως θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση – καταγγελία:

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα βγήκαν στην επιφάνεια διάφορα προβλήματα που πηγάζουν από τον τρόπο που η δημοτική αρχή στο Δήμο Καλαμαριάς διοικεί τον Δήμο σε σχέση με τη λειτουργία των υπηρεσιών και τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, κάτι που εδώ και καιρό αποτελεί κοινό μυστικό και συζητιέται μεταξύ των συναδέλφων.

Οι αυταρχικές συμπεριφορές, οι πιέσεις, ο εκφοβισμός, οι απειλές η απαξίωση που αντιμετωπίζουν πολλοί συνάδελφοι εκ μέρους μελών της διοίκησης του Δήμου, συμβούλων και άλλων «ημέτερων» οδήγησαν σε μια σειρά από περιστατικά που αναδεικνύουν το μέγεθος του προβλήματος. Παραιτήσεις συναδέλφων από θέσεις ευθύνης λόγω υβριστικής, προσβλητικής και απαξιωτικής συμπεριφοράς της Γενικής Γραμματέα, πιέσεις και παρεμβάσεις στα υπηρεσιακά καθήκοντα συναδέλφων από πολιτικούς προϊστάμενους και μη για να υλοποιήσουν συγκεκριμένες απαιτήσεις της διοίκησης, διαμάχες και αντιπαλότητες μεταξύ συναδέλφων στο εργοτάξιο καθαριότητας με βρισιές και απειλές ακόμη και εναντίον εκλεγμένων συνδικαλιστών, είναι μερικά παραδείγματα από τις πιο πρόσφατες καταγγελίες που δέχτηκε το σωματείο μας.

Καλλιεργεί συνθήκες διχασμού και διχόνοιας

Η δημοτική αρχή στην Καλαμαριά φέρει ακέραια την ευθύνη για αυτή την κατάσταση. Εφαρμόζει μεθόδους «διαίρει και βασίλευε», καλλιεργεί συνθήκες διχασμού και διχόνοιας, δημιουργώντας «ομάδες ημέτερων» και διαφόρων ταχυτήτων εργαζόμενους με απώτερο σκοπό τη χειραγώγηση του προσωπικού. Η κατάσταση αυτή παρατηρείται σε πολλές υπηρεσίες και χώρους εργασίας σύμφωνα με καταγγελίες που δεχόμαστε πολύ συχνά από συναδέλφους. Οι πρακτικές αυτές υποτιμούν την προσωπικότητα και την αξιοπρέπεια των υπαλλήλων, υπονομεύουν τη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου και υποβαθμίζουν την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες.

Ως Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Καλαμαριάς δηλώνουμε με κατηγορηματικό τρόπο ότι δε γίνονται ανεκτές και θα μας βρίσκουν απέναντι. Καταγγέλλουμε τον Δήμαρχο και γενικότερα τη διοίκηση του Δήμου για την πολιτική που εφαρμόζει στον τομέα αυτό και απαιτούμε το σεβασμό και την αναγνώριση των προσπαθειών του προσωπικού που μολονότι έχει να αντιμετωπίσει τη μάστιγα της τραγικής έλλειψης προσωπικού, των ελαστικών μορφών εργασίας, της εντατικοποίησης της δουλειάς, της έλλειψης μέσων και υλικών, συνεχίζει να δίνει τον καλύτερό του εαυτό για το καλό του Δήμου και των δημοτών της Καλαμαριάς.

Καλούμε τους συναδέλφους να αντιπαλέψουν την κατάσταση αυτή με συναδελφικότητα, αλληλεγγύη και αντίσταση.

Το Δ.Σ. αποφάσισε να κλιμακώσει τον αγώνα του προς αυτή την κατεύθυνση.»

Άρης Τεμεκενίδης: ΚΑΙ Η ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ ΤΕΛΕΙΩΜΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ…

Σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο επικεφαλής της παράταξης “Καλαμαριά Πρώτη Ξανά” Άρης Τεμεκενίδης αναφέρει:

“Βροχή παραιτήσεων υπαλλήλων του Δήμου μας από θέσεις ευθύνης και καταγγελίες για ανεπίτρεπτες λεκτικές επιθέσεις , συνθέτουν ένα σκηνικό τριτοκοσμικής, μη δημοκρατικής πόλης, εκ διαμέτρου αντίθετο με αυτό που επιχειρεί να εμφανίσει ο Δήμαρχος και η διοίκηση του, κυρίως μέσα από τα αγαπημένο τους facebook και την εικονική πραγματικότητα στην οποία φαίνεται να βρίσκονται.
Ωμές παρεμβάσεις στο έργο των υπηρεσιών του Δήμου, ενίοτε παράτυπες και με απώτερο στόχο την διάκριση των εργαζομένων σε «δικά μας παιδιά» και «παραπαίδια», δεν πρόκειται να γίνουν δεκτές από την παράταξή μας.
Ήδη, ο επικεφαλής της παράταξής μας και υποψήφιος Δήμαρχος, Άρης Τεμεκενίδης (Aris Temekenidis), κινείται προς πάσα κατεύθυνση με στόχο τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων αλλά και την απρόσκοπτη λειτουργία των υπηρεσιών προς όφελος όλων των συμπολιτών μας Καλαμαριωτών.
Αξίες και ιδανικά, όπως η χρηστή διοίκηση σε όλους τους τομείς και η ισότητα στην αντιμετώπιση του ανθρώπινου δυναμικού του Δήμου μας, έχουν προ πολλού αποτελέσει παρελθόν από τη σημερινή Διοίκηση. Η καταχρηστική, όμως, άσκηση εξουσίας, την οποία επιδεικνύει μέσα από την απαξίωση θεσμών και αποφάσεων, θα μας βρει απέναντι.
Η «Καλαμαριά Πρώτη Ξανά» θα σταθεί για άλλη μία φορά εμπόδιο σε όλα αυτά. Όχι, όμως, με κινήσεις εντυπωσιασμού, όπως οι βιαστικές πρόωρες ανακοινώσεις πριν καν την επίσημη ανακοίνωση του ΔΣ των Εργαζομένων του Δήμου μας, η οποία συντάχθηκε μόλις πριν λίγες ώρες. Αυτές τις πρακτικές τις αφήνουμε στους όψιμους «υποστηρικτές» τους, οι οποίοι κατά το παρελθόν διοίκησαν με παρόμοιο τρόπο.
Η Καλαμαριά Πρώτη Ξανά θα ακολουθήσει, όπως πάντα, το δρόμο της πολιτικής σοβαρότητας, με θεσμικές παρεμβάσεις και αγώνες για μία Καλαμαριά με διοίκηση δημοκρατική, μια Καλαμαριά με διοίκηση – υπέρμαχο της χρηστής και αξιοκρατικής διοίκησης, μία Καλαμαριά με διοίκηση που θα αντιμετωπίζει με ισότητα όλους τους Καλαμαριώτες, ανεξάρτητα από την ιδεολογική και πολιτική τους τοποθέτηση”.

Χρύσα Αράπογλου: Εάν κάποιοι και κάποιες λειτουργούν «αντ αυτού»…

 

Αυστηρή κριτική στον τρόπο, με τον οποίο διοικεί το δήμο Καλαμαριάς η δημοτική αρχή του Γιάννη Δαρδαμανέλη όσο και της εκλογικής διαδικασίας αυτής της Κυριακής, ασκεί με ανακοίνωσή της η Χρύσα Αράπογλου.

Η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Καλαμαριά Μητέρα Πόλη» και υποψήφια δήμαρχος καταγγέλλει μία σειρά παραιτήσεων καθώς και σοβαρές παρατυπίες, αλλά και πρακτικές που άπτονται της ίδιας της δημοκρατικής διαδικασίας και τα οποία έχουν δημιουργήσει το τελευταίο διάστημα πολύ μεγάλη αναστάτωση στο δήμο Καλαμαριάς.

«Οι συνεχείς παραιτήσεις εργαζομένων από θέσεις ευθύνης στον Δήμο Καλαμαριάς, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, φέρνουν στην επιφάνεια βαθύτερα ζητήματα τρόπου διοίκησης του δημάρχου Γιάννη Δαρδαμανέλη και όσων επιτρέπει να λειτουργούν υποκαθιστώντας τον, καθώς, στην Καλαμαριά, αναρωτιόμαστε συχνά «ποιος την κυβερνά»!

Ένα εξελισσόμενο κλίμα τρομοκράτησης των εργαζομένων, απρεπής και αντιδεοντολογική συμπεριφορά απέναντι σε διευθυντές και προϊσταμένους, παράνομες παρεμβάσεις συμβούλων για υπηρεσιακά ζητήματα μετακινήσεων και προαγωγών, έκφραση «δυσμένειας» με τον πιο αποκρουστικό τρόπο, απειλές και εκφοβισμοί, έχουν οδηγήσει σημαντικούς υπηρεσιακούς παράγοντες σε παραιτήσεις και προκαλούν καθημερινά μεγάλη αναστάτωση στους εργασιακούς χώρους.

Βρίσκονται σε σύγχυση για τα όρια των αρμοδιοτήτων τους

Εάν κάποιοι και κάποιες που λειτουργούν «αντ αυτού» βρίσκονται σε σύγχυση για τα όρια των αρμοδιοτήτων τους, καλό θα είναι, να αναλογιστούν τις στοιχειώδεις κατά νόμο και ήθος ευθύνες τους και να συνειδητοποιήσουν ότι οι ήπιοι τόνοι της προεκλογικής μας λειτουργίας, απότοκος της αντίληψής μας για δημοκρατική αντιπαράθεση θέσεων και προγραμμάτων ενόψει δημοτικών εκλογών, ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΝΟΧΗ.

Σεβόμενοι την Κοινοβουλευτική μας Δημοκρατία και την ιδιαίτερα σημαντική στιγμή της, που είναι οι Εκλογές, δεν προχωράμε, τώρα, περαιτέρω, σχετικά με τα προηγούμενα, εκφράζοντας την ελπίδα ότι δεν θα πυροδοτηθεί άλλο το κλίμα από εγκάθετους πρόθυμους και παντός είδους εξουσιομανείς, προκειμένου να διεξαχθεί στην Καλαμαριά η εκλογική διαδικασία της επόμενης Κυριακής με τον καλύτερο τρόπο.

Ωστόσο, να μην ξεχνάμε ποτέ ότι η Δημοκρατία δεν είναι μόνον πολίτευμα, αλλά αξία και τρόπος συμπεριφοράς. Δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς ελευθερία και σεβασμό της ατομικής αξιοπρέπειας» επισημαίνει η κ. Αράπογλου.

Θέματα που άπτονται τόσο του τρόπου με τον οποίο διοικεί το δήμο Καλαμαριάς η δημοτική αρχή του Γιάννη Δαρδαμανέλη όσο και της εκλογικής διαδικασίας αυτής της Κυριακής, αναδεικνύει με ανακοίνωσή της η Χρύσα Αράπογλου.