Την αγορά της Καλαμαριάς επισκέφθηκε χθες ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) και υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α περιφέρεια Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης.

Ο κ. Καλαφάτης βρέθηκε στην οδό Πασσαλίδη, όπου είχε την ευκαιρία να ακούσει τις απόψεις καταστηματαρχών για την εικόνα της αγοράς στην Καλαμαριά, η οποία τις μέρες των γιορτών του Πάσχα κινήθηκε σε θετικά επίπεδα.

Στη συνέχεια ο υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης είχε συνάντηση με τον επικεφαλής της Γραμματείας Παραγωγικών Τομέων της Δ.Ε. της Ν.Δ. Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Καρδαρά, ο οποίος δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην Καλαμαριά και επισήμανε  ορισμένα από τα προβλήματα της περιοχής.

Υπογράμμισε ότι η γενική εικόνα είναι καλή, αλλά το αρνητικό για την Καλαμαριά είναι ότι δεν την επισκέπτεται ξένος κόσμος, δηλαδή ούτε όσοι φτάνουν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης από ξένες χώρες, βαλκανικές και άλλες, ούτε και όσοι διέρχονται από γειτονικές περιοχές του νομού.

Αυτό σημαίνει ότι η αγορά παραμένει σε σταθερά περιορισμένα επίπεδα, διότι δεν υπάρχει ένας σημαντικός πόλος έλξης για επισκέπτες, όπως ήταν παλιότερα η Αρετσού και γενικότερα η παραλιακή λεωφόρος Ν. Πλαστήρα.