Στην ημερίδα που διοργάνωσε ο ΟΣΕΘ σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης με θέμα την παρουσίαση του Συγκοινωνιακού Χάρτη της πόλης, με αφορμή τη λειτουργία του Μετρό στις 30 Νοεμβρίου, συμμετείχαν ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστος Σταϊκούρας και οι Υφυπουργοί, Νίκος Ταχιάος και Βασίλης Οικονόμου.

 Ο κ. Ταχιάος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο Μετρό της Καλαμαριάς και την επέκταση, η οποία παρουσιάζει προβλήματα λόγω των χρημάτων που απαιτούνται για τις απαλλοτριώσεις στην οδό Πόντου.
«Για το Μετρό της Θεσσαλονίκης, δόθηκαν 25 εκατομμύρια για τις απαλλοτριώσεις στην Ψελλού. Είναι ένα μεγάλο ποσό που ίσως δεν έχει δοθεί ποτέ ξανά για απαλλοτριώσεις τέτοιας έκτασης στο παρελθόν.
Και για την επέκταση στην Καλαμαριά, ας μην ανησυχεί η Δήμαρχος Καλαμαριάς, θα δοθούν χρήματα για τις απαλλοτριώσεις και τη διάνοιξη στην οδό Πόντου. Δεν πρόκειται να γίνει κολοβό το Μετρό», τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του.
Παράλληλα ο Νίκος Ταχιάος τόνισε πως η αλλαγή στην καθημερινότητα του πολίτη θα συντελεστεί σταδιακά με τη χρήση του Μετρό, από τις 30 Νοεμβρίου και μετά.