Κουκουλοφόροι εισέβαλαν, χθες το απόγευμα, σε έκθεση του καλλιτέχνη Σεργκέι Αντρέεφσκι, από τη Βόρεια Μακεδονία, στην αίθουσα τέχνης Remezzo, στην Αρετσού Καλαμαριάς.

Υποχρέωσαν τους διοργανωτές να κατεβάσουν τα έργα και στη συνέχεια έβαλαν κόκκινες κορδέλες στην είσοδο, απαγορεύοντας την πρόσβαση, ενώ σκόρπισαν φυλλάδια με εθνικιστικό περιεχόμενο.

Ως δράστες της ενέργειας εμφανίζονται μέλη της Χρυσής Αυγής, όπως προκύπτει από σχετικό βίντεο που ανήρτησαν στο Διαδίκτυο.

Συγκεκριμένα εμφανίστηκαν ως μέλη του Μετώπου Νεολαίας της Χρυσής Αυγής, που με κουκούλες εισέβαλαν το βράδυ της Τετάρτης σε αίθουσα του ΡΕΜΕΤΖΟ του δήμου Καλαμαριάς όπου πραγματοποιείτο έκθεση καλλιτέχνη από τη Βόρεια Μακεδονία και φωνάζοντας ότι δεν πρέπει να έχει το δικαίωμα να βρίσκεται εκεί, κατέβασαν τα εκτιθέμενα έργα του, με τον ίδιο έντρομο και αποσβολωμένο να παρακολουθεί την απίστευτη επίθεση εναντίον του.

Στη συνέχεια, οι περίπου 15 κουκουλοφόροι απέκλεισαν με κόκκινη ταινία τον χώρο, κόλλησαν αφίσες απ’ έξω και μοίρασαν φυλλάδια με εθνικιστικό περιεχόμενο, πριν αποχωρήσουν.

Στο σημείο κλήθηκε η Αστυνομία. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό, εάν υποβλήθηκαν μηνύσεις από τους διοργανωτές.

Η επίθεση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και δυσαρέσκεια σε επισκέπτες και σε ανθρώπους του πολιτισμού στην Καλαμαριά, που έλεγαν ότι τέτοιου είδους ενέργειες δεν έχουν θέση στις σχέσεις μεταξύ των λαών, ανεξάρτητα από πολιτικές και άλλες διαφορές.

ΑΠό την πλευρά του Δήμου δεν υπήρξε οποιαδήποτε ανακοίνωση μέχρι στιγμής.