Σε παρουσίαση του συνδυασμού της για τις δημοτικές εκλογές του 2023 προχωρά την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου η υποψήφια Δήμαρχος Καλαμαριάς Χρύσα Αράπογλου, που αναμένεται να αναφερθεί και στο περιεχόμενο του προγράμματός της με τις βασικές προτεραιότητες.

Σε ανακοίνωση πρόσκληση η κα Αράπογλου Αναφέρει:

“Σας περιμένουμε την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου, στις 7.30 το απόγευμα, στο δημοτικό θέατρο Μελίνα Μερκούρη, Μεταμορφώσεως 7, στην παρουσίαση του συνδυασμού μας για τις δημοτικές εκλογές 2023.
Μιλάμε με Σχέδια και αποφασιστικότητα για την Καλαμαριά!
Πιστεύουμε σε μια σύγχρονη αυτοδιοίκηση συμμετοχική, διεκδικητική, με διαφάνεια και λογοδοσία.
Καλή μας αρχή!”

Η κα Αράπογλου φαίνεται αποφασισμένη να ασκήσει έντονη κριτική στη σημερινή διοίκηση του Δήμου, θεωρώντας ότι στα μεγάλα θέματα, όπως παραλιακό μέτωπο, πρώην στρατόπεδο Κόδρα και υποδομές υπάρχει μεγάλη υστέρηση.

Επίσης εκφράζεται δυσφορία για την ασκούμενη τακτική στην παράταξη του νυν Δημάρχου Γιάννη Δαρδαμανέλη με αφορμή την παραίτηση του αντιδημάρχου Παιδείας, ολιτισμού και Αθλητισμού Θανάση Γιαννακού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που είδαν το φως της δημοσιότητας, εδώ και πολύ καιρό ο αντιδήμαρχος, ο οποίος σημειωτέον πρόσκειται πολιτικά στη Νέα Δημοκρατία και είχε εκλεγεί με την παράταξη του δημάρχου, ήταν πολύ δυσαρεστημένος από τον τρόπο διοίκησης και τη συμπεριφορά του Γιάννη Δαρδαμανέλη. Τους ακριβείς λόγους της παραίτησής του (προσωπικούς και πολιτικούς) γνωστοποίησε ο κ. Γιαννακός με επιστολή του προς τον δήμαρχο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ανάλογο κλίμα δυσαρέσκειας για τον τρόπο και το ύφος που ασκείται η διοίκηση, υπάρχει και σε άλλα στελέχη του δήμου, καθώς και στις τάξεις των εργαζομένων.

Οι προτεραιότητες της Χρύσας Αράπογλου

Η Χρύσα Αράπογλου, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ με μακρά θητεία στην αυτοδιοίκηση, σε συνέντευξη, που παραχώρησε πρόσφατα, πλαισιωμένη από δύο εν ενεργεία δημοτικούς συμβούλους της παράταξης “Συνεργασία για την Καλαμαριά” του Θεοδόση Μπακογλίδη, την Χριστίνα Φοροπούλου και τον Ζαχαρία Κώστα, αναφέρθηκε στις προτεραιότητες που έχει θέσει για την Καλαμαριά.

Όπως είπε, την απόφαση να επανακάμψει στα κοινά την έλαβε έπειτα από πολλή σκέψη και ενθάρρυνση φίλων, όταν αντιλήφθηκε ότι η κατάσταση στην Καλαμαριά «δεν πάει άλλο». «Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα μεγάλο μέτωπο, γιατί η Καλαμαριά κινδυνεύει», είπε χαρακτηριστικά.

Η κ. Αράπογλου ανέφερε μεταξύ άλλων: «Το παραλιακό μέτωπο εκπέμπει SOS», γι’ αυτό η διαχείριση του παραλιακού μετώπου είναι πολύ ψηλά στην ατζέντα.

«Η Αρετσού ήταν διαχρονικά, από 1930 τουλάχιστον, τόπος εστίασης, ψυχαγωγίας και βλέπουμε εδώ και πολλά χρόνια να βρίσκεται σε προϊούσα παρακμή. Τα τελευταία 2 – 3 χρόνια μάλιστα υπάρχει ένα τσουνάμι διεκδικήσεων και επιθετικών ενεργειών από το ΤΑΙΠΕΔ και την ΕΤΑΔ, παράλληλα με αποφάσεις του ΣτΕ.

Η παραλία δεν αντιμετωπίζεται από Καραμπουρνάκι έως Μίκρα με ενιαίο τρόπο, ενώ εξαιρείται από το σχέδιο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Υπάρχουν ασυνέχειες, βρωμιά και εγκατάλειψη», τόνισε, σημειώνοντας πως η διοίκηση φέρνει μόνο δικαιολογίας.

Πιθανή η στήριξη από ΣΥΡΙΖΑ

Στην ισχυρή πιθανότητα να στηρίξει την υποψηφιότητα της Χρύσας Αράπογλου στον δήμο Καλαμαριάς προσανατολίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, σύμφωνα με πληροφορίες, που είδαν το φως της δημοσιότητας

Η αξιωματική αντιπολίτευση έχει στόχο να εκλεγούν «προοδευτικές δυνάμεις στην αυτοδιοίκηση», στους λεγόμενους «κοκκινοπράσινους δήμους και περιφέρειες», όπως είχε αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Με αυτή τη στόχευση, σύμφωνα με τις ίδιες, πληροφορίες βλέπει πολύ θετικά την υποψηφιότητα της 61χρονης πρώην βουλεύτριας του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη για τον δημαρχιακό θώκο της Καλαμαριάς, καθώς στελέχη του κόμματος διακρίνουν σε αυτήν αρκετά από τα πολιτικά χαρακτηριστικά που έχει αποφασιστεί ότι θα αναζητηθούν από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε επίπεδο αυτοδιοίκησης.

Arapoglou Xrisa

 

Από την πλευρά της Χρύσας Αράπογλου, φαίνεται πως υπάρχει διάθεση συμπόρευσης με το σύνολο των κεντροαριστερών δυνάμεων.

Όπως τόνιζε στην ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της, «η Καλαμαριά πρέπει και μπορεί να συγκροτήσει μία μεγάλη, δημοκρατική, προοδευτική συμμαχία που θα τιμά την Ιστορία της και θα εγγυηθεί το μέλλον της», στέλνοντας μήνυμα κεντροαριστερής συστράτευσης σε έναν δήμο που παραδοσιακά, ακόμη και πριν από τη Χούντα, εξέλεγε δημάρχους από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ και της ανανεωτικής αριστεράς.