Δεκάδες εκπρόσωποι συλλόγων, αθλητικών σωματείων, προσκόπων και μουσικοχορευτικών σχολών, μαζί με τα νιάτα των σχολείων, παρέλασαν στη λεωφόρο Ν. Πλαστήρα της Καλαμαριάς κάτω από λαμπρό ήλιο και υπό τα χειροκροτήματα του κόσμου. 

Αυτή την φορά η προσέλευση χιλιάδων ανθρώπων ήταν πρωτοφανής για τα τελευταία χρόνια σε παρέλαση για εθνική επέτειο, ίσως γιατί ήταν πολύ μεγάλος και ο αριθμός των σωματείων και  σχολείων, που παρέλασαν.

Άνθρωποι όλων των ηλικιών είχαν κατακλύσει την παραλιακή λεωφόρο εκατέρωθεν των πεζοδρομίων και χειροκρότησαν θερμά τη νεολαία, που παρήλαυνε, υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του δήμου Καλαμαριάς.

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι επικεφαλής της παρέλασης ήταν …αυτοκίνητα, για πρώτη φορά, καθώς ο δήμος ήθελε να επιδείξει δύο ηλεκτρικά και τέσσερα υβριδικά, που αποκτήθηκαν πρόσφατα.

Ακούστηκαν πολλά σχόλια και το γεγονός συνδυάστηκε με την προεκλογική περίοδο. Αναφέρθηκε μάλιστα ότι σε μια στιγμή, που ο κόσμος περνάει δύσκολα λόγω της ακρίβειας, ο δήμος ενδιαφέρεται για την απόκτηση πολυτελών αυτοκινήτων για τα στελέχη υπηρεσιών του. Άλλοι είπαν ότι ο δήμος θέλει να δείξει τις περιβαλλοντικές ευαισθησίες της διοίκησής του.

Νωρίτερα έγιναν καταθέσεις στεφάνων στο ηρώον της πλατείας Σκρα και εκφωνήθηκε ο πωνηγυρικός της ημέρας.