Την υποψηφιότητά του για τον Δημαρχιακό θώκο της Καλαμαριάς ανακοίνωσε ο Άρης Τεμεκενίδης επικεφαλής της παράταξης “Καλαμαριά Πρώτη Ξανά”, ενόψει των Δημοτικών Εκλογών του 2023.

Απευθυνόμενος σε ένα κατάμεστο ακροατήριο στο Δημοτικό Θεατράκι στην Χηλής, παρουσίασε 44 ονόματα υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων, δηλαδή το 50% του ψηφοδελτίου του, που είναι ήδη έτοιμο και ανακοινώσιμο.
Ο Άρης Τεμεκενίδης, ευχαρίστησε τους παριστάμενους για την ισχυρή παρουσία τους και με βασικό σύνθημα «ΤΩΡΑ ΜΑΖΙ!», προχώρησε αρχικά σε μια αναδρομή στην παρουσία της ανεξάρτητης παράταξής του από το 2018, οπότε και δημιουργήθηκε, μέχρι και σήμερα.
Τόνισε την συνέπεια, την μαχητικότητα και την αποτελεσματικότητα της αραγούς Δημοτικής Ομάδας στην ανάδειξη των προβλημάτων όλης της Καλαμαριάς και στην κατάθεση τεκμηριωμένων και ολοκληρωμένων προτάσεων για κάθε ζήτημα που απασχολεί το Δήμο.
Παράλληλα, αναφέρθηκε στις μεγάλες ευθύνες, των προηγούμενων Διοικήσεων δηλώνοντας ότι «η επιστροφή στο παρελθόν είναι μια επιλογή που οι δημότες απέρριψαν το 2019 και θα την απορρίψουν και τώρα, με όποιο πρόσωπο κι αν εμφανιστεί».

Γιατί κατηγόρησε τον σημερινό Δήμαρχο

Αναφερόμενος, στον σημερινό Δήμαρχο και την Διοίκησή του, είπε ότι δυστυχώς διαψεύστηκαν παταγωδώς οι ελπίδες που επένδυσαν πάνω τους οι δημότες το 2019, καθώς, όπως είπε, «αποδείχθηκαν άλλη μια έκδοση παλαιοκομματικού τύπου. Δυστυχώς, άνθρακες ο θησαυρός!».
Κατηγόρησε τον Δήμαρχο για πελατειακή νοοτροπία και μπαράζ βολέματος ημετέρων (κομματικών και οικογενειακών), μεταγραφές Δημοτικών Συμβούλων άλλων παρατάξεων της αντιπολίτευσης με δέλεαρ έμμισθες θέσεις στη Διοίκηση του Δήμου και τα νομικά του πρόσωπα, ανούσια επικοινωνιακή στρατηγική με στόχο τη δημιουργία ενός success story που δεν αντιστοιχεί στην δυσμενή πραγματικότητα, καθώς και παντελή έλλειψη διεκδικήσεων από την Κυβέρνηση για την Καλαμαριά στο βωμό της υπηρέτησης των κομματικών του δεσμεύσεων.