Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
Αρχική Καλαμαριά Εθνικό Γυμναστήριο Μίκρας: Λαμπερή πρεμιέρα του 3ου “Horizon Cup” ενόργανης γυμναστικής με...

Εθνικό Γυμναστήριο Μίκρας: Λαμπερή πρεμιέρα του 3ου “Horizon Cup” ενόργανης γυμναστικής με 150 αθλητές – αθλήτριες από εννέα χώρες

Η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της αναφέρεται σε μία ανεπανάληπτη αγωνιστική εμπειρία από 150 αγόρια και κορίτσια ηλικίας 11 έως 16 ετών από εννέα χώρες και τονίζει:

“Ο ενθουσιασμός των μικρών αθλητών και αθλητριών ενώθηκε με τις εξίσου φιλόδοξες προσπάθειες των διοργανωτών, οι οποίοι μεταμόρφωσαν την αίθουσα «Ιωάννης Μελισσανίδης» και πρόσφεραν μία ανεπανάληπτη αγωνιστική εμπειρία σε 150 αγόρια και κορίτσια ηλικίας 11 έως 16 ετών από εννιά χώρες (Βρετανία, Ισραήλ, Βουλγαρία, Κύπρος, Κόσοβο, Βόρεια Μακεδονία, Πολωνία, Ρουμανία και Ελλάδα).

Οι θεαματικές προσπάθειες των ταλαντούχων αθλητών επιβραβεύθηκαν με θερμά χειροκροτήματα και «γέννησαν» νέους φίλους για το άθλημα, στην επιστροφή ενός ήδη επιτυχημένου θεσμού που πλέον στοχεύει ακόμα ψηλότερα για τα επόμενα χρόνια.

Η πρεμιέρα των αγώνων περιλάμβανε τη διεξαγωγή των τριών πρώτων οργάνων στα αγόρια (έδαφος, πλάγιος ίππος, κρίκοι), καθώς και δύο οργάνων στα κορίτσια (άλμα, ασύμμετροι ζυγοί). Αύριο (Κυριακή 13/11) θα διεξαχθεί το δεύτερο σκέλος με τα υπόλοιπα όργανα, από τις 09:00 έως τις 19:00, για να προκύψει η τελική κατάταξη σε όλα τα αγωνίσματα, ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσουν οι απονομές. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Μοναδικές στιγμές επιφύλασσε και η Τελετή Έναρξης, που συνδύασε το εντυπωσιακό τελετουργικό με τη χαρά των «οικοδεσποτών» για την υλοποίηση μίας διοργάνωσης με ιδιαίτερη σημασία και συμβολισμούς.

 «Με χαρά καλωσορίζουμε όλες τις αποστολές και όσους αγαπούν τη γυμναστική. Η Θεσσαλονίκη ανοίγει την αγκαλιά της στους νέους αθλητές, ώστε να ανοίξουν τα φτερά τους. Μία νέα εποχή ελπίδας και άμιλλας ξεκινά», τόνισε χαρακτηριστικά ο  Β’ Αντιπρόεδρος της Ε.Γ.Ο. και Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του το 3ου “Horizon Cup”, Αβραάμ Σαπρανίδης.

Ο πρόεδρος ευχαρίστησε για τη βοήθεια που πρόσφεραν για την πραγματοποίηση των αγώνων τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα, τον Πρόεδρο της Επιτροπής Διοίκησης των Ε.Α.Κ. Θεσσαλονίκης Τριαντάφυλλο Πέτρογλου, όλους τους Θεσμικούς Υποστηρικτές, καθώς και τους Χορηγούς, ξεκινώντας από την Alumil, που αποτελεί Μέγα Χορηγό της διοργάνωσης.

Από πλευράς διοικητικών στελεχών της Γυμναστικής παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Αντιπρόεδρος της European Gymnastics και εκπρόσωπος της Ε.Γ.Ο. στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, Θανάσης Βασιλειάδης, η Γ’ Αντιπρόεδρος της Ε.Γ.Ο. Ειρήνη Μανδραβέλη, τα μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Νίκος Προβιάς και Χρήστος Ψαθάς, καθώς και ο Πρόεδρος της συνδιοργανώτριας Α.Ε.Σ.Γ.Β.Ε. Νεκτάριος Κελεσίδης μαζί με τον ειδικό σύμβουλο Παναγιώτη Καρδαρά. 

Με την παρουσία τους τίμησαν επίσης την Τελετή Έναρξης ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης, οι Βουλευτές Α’ Θεσσαλονίκης Άννα Ευθυμίου και Στράτος Σιμόπουλος, ο Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Καράογλου, η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Ολυμπιονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Νεολαίας και Εθελοντισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης Νίκος Ζεϊμπέκης, ο Δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Πρασίνου και Ανακύκλωσης του Δήμου Καλαμαριάς Στέλιος Ματσαρίδης, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης των Ε.Α.Κ. Θεσσαλονίκης Τριαντάφυλλος Πέτρογλου, η Γενική Γραμματέας των Ε.Α.Κ.Θ. Δήμητρα Γιαννιού, η πρώην Γενική Γραμματέας Αθλητισμού Κούλα Γιαννακίδου και η εκπρόσωπος του ΣΕΓΑΣ στην Ε.Ο.Ε., Ολυμπιονίκης Αναστασία Κελεσίδου.

Οι διοργανωτές απένειμαν τιμητικές πλακέτες στους Θεσμικούς Φορείς και στους Χορηγούς που υποστηρίζουν το 3ο “Horizon Cup”, παράλληλα όμως προχώρησαν και σε μία σειρά από ξεχωριστές βραβεύσεις:

Συγκεκριμένα, τιμήθηκε η Εθνική Γυναικών της ενόργανης γυμναστικής που είχε συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Ατλάντα 1996», αποτελούμενη από τους προπονητές Θόδωρο Τσιπίδη, Κρίστη Γουδούση και από τις αθλήτριες Βιργινία Καρέντζου, Κατερίνα Μαμούτη, Κωνσταντίνα Μαργαρίτη, Κυριακή Παπανικολάου, Γεωργία Τέμπου, Βασιλική Τσαβδαρίδου, Κυριακή Φιρινίδου, για το επίτευγμά της να κατακτήσει την ομαδική Ολυμπιακή πρόκριση, το οποίο παραμένει μοναδικό έως σήμερα για την ελληνική ενόργανη.

Παράλληλα, προσφέρθηκαν τιμητικές πλακέτες στον ορθοπεδικό γιατρό Στυλιανό Καπετανάκη για τη διαχρονική προσφορά του στις Εθνικές ομάδες, στον μουσικοσυνθέτη Κώστα Καλδάρα που συνέθεσε τον ύμνο του “Horizon Cup”, καθώς και στον παρουσιαστή-εκφωνητή της διοργάνωσης Αλέξη Κωστάλα.

Αξιοσημείωτη είναι, επίσης, η κοινωνική διάσταση και προσφορά της διοργάνωσης, χάρη στην σύμπραξη με τον Σύλλογο «Αγάπη» Βασιλικής Κόμνου, ο οποίος κατά το διήμερο των αγώνων ενημερώνει τους θεατές για την καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση και την έγκαιρη αντιμετώπιση καρδιακών παθήσεων, αλλά και για την συλλογή εσόδων με σκοπό τη δωρεά απινιδιωτών σε αθλητικά σωματεία και σε σχολεία.

Το 3ο Διεθνές Τουρνουά Ενόργανης Γυμναστικής “Horizon Cup” διοργανώνεται από την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία και την Α.Ε.Σ.Γ.Β.Ε.. Συνδιοργανωτές φορείς είναι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ενώ παράλληλα η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Αθλητισμού και έχει ως αρωγό τον Δήμο Καλαμαριάς. Μέγας Χορηγός είναι η Alumil”.

(φωτο: Megapress Photo Agency/Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία)